Porod v Německu

miminko555
10. čer 2018

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně těhotenství v Německu. Jsem v 11 týdnu, nepracuji už od 9 týdne, protože mi to doktor zakázal, jenže ještě nemám těhotenský průkaz, tak jsem dostala jen,,potvrzení'' o těhotenství, které jsem odevzdala v práci. Mé otázky jsou, zda musím do práce donést těhotenský průkaz ?
Pak s čím jako první začít, na jaký úřad jít, co vše sebou mít atd. Moc děkuji za všechny rady, které mi dáte.

chris_n
10. čer 2018

Ja tu byla tehotna, ale tou dobou jsem teda byla na rodičovské s prvním dítetem z ČR. Takže s těmi předpisy ohledně práce ti moc neporadím. Máš Arbeitsverbot? Je to nahlášené u zaměstnavatele? V tom případě snad nemáš povinnost žádnout. Ale to bych se radši pozeptala u zaměstnavatele, připadne dr. No a před porodem. Ja byla v cca 35tt v porodnici na takovém předpřihlášení. Jinak nemusiš s nimi nic. No a s úřady to bude asi v každém městě jiné, a taky záleží, zda jsou rodiče manželé nebo ne. My třeba vyplňovali papíry v porodnici a ta je dávala na matriku, kam jsem pak šla až po porodu. Na té matrice bych se zeptala, zda po vás budou chtít přeložené a apostilované rodné listy vaše (případně oddací list). Pokud nejste oddaní, myslím že musíš jít před porodem udat otcovství a tak. Ale to ti na matrice ve městě určitě rádi řeknou.

marcelapaskova
18. čer 2018

V praci chteli kopii prukazky. Pak uz nic. Pak jsem musela oficialne zazadat o materskou - doporucuji ti zvolit na 24 mesicu, to totiz pak muzes dodatecne menit. Kdyz zvolis treba patnact mesicu a pak potrebujes kvuli jeslim sestnact, tak ti nemusi vyjit vstric. Jinak ty administrativni veci vyrizoval muz. Pokud nejste vdana, tak je potreba jeste pred porodem dojit na urad na uznani otcovstvi a volbu jmena atd... U prvniho syna jsme nebyli jeste manzele a kdybchom u uznani otcovstvi nedohodli prijmeni pro dite po muzi, tak by se jmenoval PASKOVA (ten syn). No sranda. Zadost o penize to se vyrizuje az po porodu myslim. Jinak doporucuji skupinku na facebooku "Tehulky a maminky zijici v Nemecku" - nevim presne jak se ta skupinka jmenuje, ale najdes ji, tam ti holky poradi. Jo a moc gratuluji!

miminko555
autor
27. čer 2018

@marcelapaskova zlata moc dekuji 🙂

miminko555
autor
27. čer 2018

@chris_n dekuji 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru