Porodnice Čáslav. Máte některá zkušenosti?

gilotek
28. srp 2007

Nemáte některá zkušenosti s porodnicí v Čáslavi? Prostředí, sestřičky, péče aj?

barke
28. srp 2007

Ahoj, nedávno jsem mluvila se známou, co tam rodila a řikala,že si na tuhle porodnci nemůže stěžovat. Ale víc nevim.

prochi
30. srp 2007

Ahoj Gilotek
já jsem rodila v Čáslavi loni v říjnu. V jedný větě bych to shrnula, že jsem byla moc moc spokojená a jestli se nám poštěstí druhý mimi, tak stopro zavítám zase do Čáslavi.

Tak to vezmu od začátku:
Perfektní je cvičení pro těhulky, koná se každý pondělí odpoledne na nový poliklinice (budova vedle nemocnice). Vede ho úžasná paní Dibelková (mimochodem vrchní sestra na porodnici a gyndě), můžeš tam chodit od začátku těhu a platí se pouze poplatek 500, v kterém je tohle cvičení každý pondělí, předporodní kurzy vedený PA Maternovou a také přítomnost tatínka popř. jiné osoby u porodu. To cvíčo bylo fakt bezvadný, hodně jsme tam toho probraly, paní Dibelková je skvělá, všechno nám vždycky krásně vysvětlila, cítila jsem se pak mnohem klidnější a na porod jsem se doslova těšila. Ty předporodní kurzy byly taky fajn, ale víceméně už jsem všechno znala ze cvíča.

V porodnici jsem byla taky spokojená. Rodila mě PA Cinciusová (jestli to mám špatně, tak se omlouvám) a tehdejší primář Svoboda. Před porodem jsme stihli prodiskutovat význam masáže hráze a primář mě moc chválil, že jsme masírovali a že udělá všechno pro to,aby nástřih nebyl nutný. Nakonec se to teda bez něj neobešlo, ale po porodu jsme se o tom opět bavili a všechno mi vysvětlil. Taky je zde možnost darování pupečníkové krve, což se nám k naší radosti podařilo.
Dětské sestřičky na šestinedělí snad taky v pohodě. Zažila jsem tam jednu, byla nám ze začátku hrozně nesympatická, rozrazila dveře, rozházela děti a beze slova zase odešla. Ale pak jsem ji tam ještě jednou zažila, měla jsem problém s malým, v postýlce pořád brečel, nešlo nám se přisát a když se to povedlo, tak usnul, tak jsem ho přenesla do postýlky a řev a všechno znovu na novo.... tak jsem už zoufalá šla za sestřičkou, že nevim, co dál.... a byla úžasná, krásně mi s malým pomohla, všechno mi vysvětlila....

Tím chci říct, že všude je to jenom a jenom o lidech. Slyšela jsem spoustu hrůzostrašných historek na Čáslav, ale většinou stylem "jedna bába povídala...". Dibelková na cvíču nám pořád opakovala, když bude jakýkoli problém, řešte ho hned na místě, nebo přijďte za mnou a společně se ho budem snažit vyřešit. A né pak někde na netu anonymně psát, jak hrozně se mnou kdo jednal apod. Je jasný, že sestřička nám nebude celý dny stát za zadkem a čekat, až budem mít nějaký problém, nebo pořád lítat na pokoj a ptát se, jestli něco nepotřebujem. Od toho máme pusu, abysme si při případným problému o pomoc sami řekly.
Jinak tu noc po porodu za mnou teda PA chodila sama, to zas jo a pořád se ptala, jak mi je, jestli něco nepotřebuju, jak se cítím 😉 .

Domů pouští, pokud je vše v pořádku, pátý den po porodu (den porodu se nepočítá). My rodili v PO navečer a v SO ráno nás pustili.

Návštěvy nejsou na pokojích kvůli soukromí druhých maminek povolené. S čímž teda nemůžu než souhlasit, nedovedu si představit, že při těch bojích, co jsme ze začátku zažívali při kojení, mě pozoruju celé příbuzenstvo druhé maminky. Návštěvy jsou po celý den (do 20ti hodin) a konají se na chodbě, kde jsou takový lavičky k sezení. Celkem blbý je, že z téhle chodby se jde na porodní sál, takže když někdo rodí přes den a trochu si zařve, návštěvy to slyší. Musim ale říct, že já rodila navečer, kdy chodí nejvíc návštěv a bylo mi to absolutně jedno, i kdyby tam stála celá armáda, tak to ani nezaznamenám.

Tak už mě nic dalšího nenapadá, když tak se ještě zeptej 😉

gilotek
autor
31. srp 2007

díky moc za vyčerpávající info 😀
Já chodím na novou polikliniku vedle nemocnice k dr. Provazníkový a jsem zatím max. spokojena. Ale slyšela jsem že ona nechodí vůbec k porodům. Zatím jsem se neptala. Tak uvidíme. Nemáš nějaké fotografie třeba z nemocnice, z pokoje a tak? díky h.

prochi
1. zář 2007

Ahojik, fotky bohužel nemám. Respektive mám, ale ne v digitální podobě a naskenovat je zrovna nemám kde. Před porodem jsme tam byli na "exkurzi" v rámci předporodních kurzů. Jestli na ně nechceš chodit, zkus zavolat přímo na porodnici paní Dibelkový a zeptat se, jestli by ses tam mohla přijít mrknout. Ale teď mě napadá, že tam budeš stopro chodit ca. od 37. týdne na monitor, tak to můžeš trochu okouknout při tom, popřípadě poprosit sestřičku, jestli by ti neukázala aspoň porodní sál.

Dr. Provazníkovou znám. Chodí k ní dvě kamarádky a jsou hrozně moc spokojený. Já se s ní potkala několikrát, když jsem ve 20. týdnu ležela v nem. na gyndě nebo pak přímo na porodnici. Ona toho skutečně asi moc neodrodí, protože co vim, tak moc služeb na porodnici nemá. Mají malou holčičku a manžel teď snad definitivně přešel do Hradce (ten je taky děsně fajn). Já chodím už přes deset let k dr. Hlasový a jsem s ní strašně moc spokojená a neměnila bych.
Když jsem chodila loni na to těhu cvičení, tak nám pí. Dibelková říkala, že čáslavští doktoři, když se s nima domluvíš a nejsou třeba někde na dovolený, ti k porodu rádi přijdou. A bezplatně! Takže to možná stojí za zeptání.
Na porodnici je jedna hrozně hodná mladá paní doktorka, jmenuje se myslím Štefanová. Kvůli přenášení jsem pár dní ležela na porodnici před porodem a tahle dr. pořád sloužila denní, noční furt, a hodnější, opatrnější doktorku jsem fakt nezažila.
Ještě jsem si vzpomněla, kdybys chtěla Epidurál, poskytnou ho zdarma, ale je problém, že na celou nemocnici mají jednoho anesteziologa a musí být zrovna volný. Což bývá trochu problém. Aspoň tak nám to říkala loni pí. Dibelková, třeba se to změnilo. Nicméně i já to bez epidurálu zvládla 😉

Tak jsem se zase nějak rozepsala 😀

Papa

baruna
1. zář 2007

Jů Prochi ahoj 😒
Já teda nakonec taky rodila v Čáslavi, ale mě se to tam teda nelíbilo. Upozorňuju hned,že srovnávám s porodnicí v HB.
Takže od začátku:
Do porodnice jsme jeli na poslední chvíli, proto padla volba na Čáslav, protože to vypadalo, že do HB to prostě nestihnem.
Rodil mě tehdy ještě primář Svoboda a PA Středová. Oba super, nemůžu si stěžovat. Pak na novorozeneckém taky více méně v pohodě. Až na jednu fakt příšernou sestru - takovou krávu už jsem dlouho nezažila 😕 😕
A teď co mi vadilo - nejvíc ta blbá sestra, pak jídlo, bylo příšerný a ani jednou nebylo teplý. Pokoje jsou hrozně neútulné a přitom by stačilo málo. Vymalovat a sundat ty hrozný textilní žaluzie, z kterých prach jen lítal. Pak mi vadili návštěvy na chodbě, když se tam těch návštev sešlo víc, nebylo si kam sednou. Teda pro návštěvy na pokoji taky nejsem, ale ona je ta porodnice v Časlavi docela blbě řešená celkově. Jak psala Prochi, je přípravna, z které jdeš přes návštěvy na porodní sál. Když se narodí miminko, tak ho zase přenáší ze sálu na novorozeneské kolem návštěv.
Pak mi ještě vadilo, že je tam všude málo světla. Všude je permanentně šero.
A co mě dostalo úplně nejvíc, byli zasviňený dělníci, který si po oddělení chodili, jak se jim zlíbilo. 😠 Takže moje hodnocení - dalo se to přežít, ale mohlo to taky být o 100% lepší.

prochi
1. zář 2007

Jéééé ahoj Baru!!! Jsem ráda, že tě "vidím"!! No neke, že jste nakonec fakt skončili v Čáslavi???? To jsem z toho teda hin!!!! A bylo to nakonec fakt tak rychlý?
S tím, že je to tam úplně blbě řešený nemůžu než souhlasit. U nás bylo aspoň dobrý, že se ten týden nesešlo moc porodů, takže na chodbě při návštěvách jsme se v pohodě vešli. Jídlo bylo naprosto nevhodné pro kojící, ráno čerstvé koláče, housky, v poledne jsme dostali jednou i fazolový guláš. Ale už z cvíča pro těhule jsem byla s tíhle obeznámená, kdy se nám pí. Dibelková hrozně omlouvala, ale že prostě nemocnice vaří pro všechny stejně a porodnici nevyjímaje. Ale já měla velký porodní zranění, z postele jsem vstala až ve středu (rodili jsme v PO navečer) a na jídlo jsem neměla celý "pobyt" ani pomyšlení.
A dělníky jsem naštěstí nezažila 😠 . Docela mě to udivuje, páč jednou nějakej zřízenec, co vezl nějakou babičku na vozíku, tam omylem zabloudil a to čóro, který tam novorozenecká sestřička spustila, bych nepřála slyšet nikomu. Takže mě fakt udivuje, že tam tohle dovolili 😠 . To je neskutečný!!
Baru, pamatuju si dobře, že si chodila k mudrovi Provazníkovi? Je pravda, že v Čáslavi skončil?

baruna
1. zář 2007

Prochi - tak porod byla fakt rychlovka. Před 7 hodinou mi prdla voda a o půl devátý už byla Rozárka na světě. Bolesti začali už v pátek večer, v sobotu už mě naši vyhnali do porodnice - to jsme ještě jeli do HB. Tam mi natočili monitor a že se nic neděje. Pak mě prohlédl dr. a že prý se už něco rýsuje, ale že je to ještě na dlouho. No a v neděli jsem na porod rozhodně nevypadala. Ovšem jen do doby, kdy prdla voda - to pak nabralo takovou rychlost, že už jsem se nemohla ani obléknout 😀 A vzhledem k šílenýmu provozu na hlavní, jsme se rozhodli pro porodnici nejbližší. 😉 Nestihla jsem ani klystýr.
Ale jedna výhoda byla - já byla na celé porodnici sama. Až v úterý večer rodila paní, ale do té doby jsem měla "nadstandart" zadarmo 😝 Ale je pravda, že když jsem odcházela, tak už zase bylo našviháno.
A ti dělníci - to byla fakt síla. Manžel absolutně nechápal, jak je to vůbec možný.
A k Provazníkovi chodím. Jsem k němu objednaná za 14 dní na kontrolu, takže se ho hned zeptám. To že končí už jsem slyšela - prý má mít soukromou ordinaci v Chrudimi. Mě pěkně štve, jsem s ním hodně spokojená a přemýšlím, že za ním budu do Chrudimi jezdit.
A co malej, je hodnej?

majka07
1. zář 2007

ahoj holky, já chodila kdysi ke Štefánkové, ale tu bych asi nikomu nedoporučila, ze začátku jsem s ní byla spokojená, ale pak už ne a po tom co se přihodilo kamarádce.... 😒

Jinak Julču Provazníkovou znám, ještě za svobodna a jako malé jsme si hrály 😀 na ní nedám dopustit, mojí kamarádce hodně pomohla, když potratila a lilo z ní krve jak nevím co...dá se říci, že jí s primářem zachránili.

na porodnici jsem slyšela spíše chválu, ale na dětské sestřičky už ne 😅 No každá porodnice má své klady a zápory a je to hlavně o lidech 🙂 alespoň dle mého názoru.

baruna
2. zář 2007

Majko, co se stalo kamarádce?
Julča je prý super, já chodím k manželovi a ten je fakt dost dobrej. A je s ním sranda 😉

majka07
2. zář 2007

Baru, kámoška šla na běžnou kontrolu s mimískem, mudr řekla, že je vše v pořádku, ale ona už měla mrtvý plod v bříšku, bylo jí hodně blbě asi za tři dny jela k mudr a ona jí řekla, že to nic není, ale že ji, což se jí nelíbilo, tak jí mudr poslala do nemocnice, tam to šlo rychle, mrtvý, plod, kámoška krvácela jak hrom, rychle výplach a já nevím co ještě, prostě jí pak řekli, že měla veliký štěstí 😒 Je to sice asi 5 let zpátky, ale....teď už má druhé mimi, ale už zůstala u jiného doktora. Byla hodně psychicky na dně....bylo to dlouho očekávané mimi a takhle to dopadlo, ale za necelý 3 měsíce byla v tom a má krásnýho kluka a teď už druhého 😵

baruna
3. zář 2007

Ty jo, tak to je teda ale hustý 😠 😠

majka07
4. zář 2007

Baru, mně přijde, že ti starší doktoři žijou v jiném světě a novinky je nějak nezajímají. Třeba UTZ do ordinace...

gilotek
autor
4. zář 2007

UTZ je ted vedle ordinace Provazníkový 🙂
Myslím, že dříve byl jinde...

prochi
4. zář 2007

Čauves holky,

Majko, já na doktorku Štefánkovou taky nemám zrovna nejlepší reference. Co jsem slyšela, tak má dost zastaralý typ UTZ (jestli teda od loňska nepolepšila), kamarádce třeba stanovila tři dost odlišný termíny, hnala ji do Prahy na podrobný vyšetření, kde jí řekli, že to vůbec nebylo potřeba, o tom, že se seká v určení pohlaví, ani netřeba psát. Ale osobní zkušenost nemám, tak jestli je všechno jinak, tak se omlouvám...
Chodí k ní ale moje mamka a když jsem se před deseti lety rozhodovala, ke komu jít, tak mi jí výslovně zakázala s tím, že ona už to u ní nějak doklepe, ale mě k ní nepustí.
Vim, že už je to skoro třicet let a tenkrát se takový věci prostě stávali....ale nedá mi to nenapsat.... když čekala mamka první mimi, už byla za půlkou těhu, cítila pohyby a tak, tak jí začalo být zle, necítila pohyby, jela k doktorce, všechno jí řekla a doktorka v naprostým klidu, že to nic není, ještě jí vynadala, jestli to byly vůbec pohyby, co cítila... za týden tam mamka jela znovu, zas jí uklidnila, že je všechno v pořádku... ale pár dní na to začla silně krvácet, jeli do nemocnice a plod už byl přes dva týdny mrtvý. Vim, že je to už skoro třicet let, ale....
Mamka jí to do teď neodpustila, né to, že potratila, ale že tam dvakrát byla, že necící pohyby a ještě dostala vynadáno, že do toho doktorce nebude mluvit. No a pár let na to se to samý stalo tetě...
Takže tak 😠

Baru, tak to byl teda s porodem fakt fofr! My ostatní bysme mohly závidět 😀 A vybrali jste pro malou nádherný jméno. Rozárka prostě nemá chybu!
Nám už táhne pomalu ale jistě na rok. Jsem z toho celá dojatá, když si uvědomím, jak to uteklo. Malej lumpačí, pořád někam šplhá, něco rozbordolovává, neposlechne, občas jsem z něj už úplně na prášky 😕 , ale je to naše prdelka milovaná a za nic na světě bych neměnila 😵

jmisa
4. zář 2007

Moje ségra chodí ke Štefánkový, říká, že nic moc, ale už má dvě děti a žádný další nechce, takže to až tak neprožívá.

Rodila obě děti v Čáslavi, kluka rodil nějaký doktor, co mu přezdívaj švadlenka, prej dlouho šije (ale nevím, jestli tam ještě je) a holku rodila Hlasová a byla tak trochu napitá, ale prej se tam o ní traduje, že porodí rutinně i s několika promilema v krvi, akorát prej nemá ráda dlouhé porody 😀 tak to měla u ségry kliku, holka byla venku hnedkonc nebo možná kliku měla ségra.

baruna
4. zář 2007

Hm švadlenka - to je určitě Hozák 😉
Prochi, dík za pochvalu jména. Jen máme maličký problém, nikdo si to nemapatuje 😀 Jirkova babička to dokonce měla týden napsaný na papírku.
Taky mě Rozina někdy štve a jsem z ní pěkně vytočená, ale pak se na mě usměje a já jsem z ní úplně naměkko. Jo a mohla by jsi sem dát nějaké fotky malého, co?
UTZ - je teď hned vedle ordinace, což je podle mě super.

majka07
5. zář 2007

Prochi tak přesně podobně to měla jedna naša sousedka, že necítí pohyby a byla tam asi 3x, bohužel to bylo mrtvé a to je zpátky asi 6 nebo 7 let.

Já tam přestala chodit asi 98, pak jsem začala pracovat v Ji a našla si doktorku tam, teď mám doktora v Třebíči a je skvělej 😀

aknela
13. zář 2007

Ahojky, měla bych dotaz. Hledám v Čáslavi nebo v KH nějakého dobrého gynekologa, nevíte o někom? Dík.

gilotek
autor
13. zář 2007

aknela: doporučím právě DR. Provazníkovou, ke které chodím a je výborná - Čáslav - poliklinika, ale chodí k ní spousta lidí takže je furt narváno 😠

gilotek
autor
20. zář 2007

Nevíte někdo jak a kdy se musíte registrovat v porodnici?

baruna
24. zář 2007

Já bych doporučila dr. Provazníka, ale ten už v Čáslavi ordinaci nemá. Já k němu teď chodím přímo do nemocnice. Je fakt super.Jinak dr. Provazníková je prý taky super. Zatím jsem na ní slyšela jen chválu.
Gilotek - v těhle malých porodnicích se registrovat nemusíš, alespoň já se nikde neregistrovala.

krista80
2. říj 2007

Ahojte,

ja se chystam take rodit v Caslavi, termin mam na Stedry den, tak snad tam bude klidek. 🙂

Jinak k MUdr. Stefankove...po te, co mi cystu na vajecniku lecila ctrnact dni dvema ruznymi antibiotikami, ze kterych jsem mela tak akorat mykozu jak Brno, jsem vzala velmi rychle nohy na ramena. Prispelo i to, ze mi tvrdila, ze to, ze jsem mela menses asi dvakrat po-te, co jsem uz vic jak pul roku pred tim vysadila antikoncepci je naprosto v poradku.
Presla jsem k Dr. Hlasove a jsem nevyslovne spokojena. Okamzite jsme problemy zacaly resit a myslim si, ze jen diky jeji peci se nam podarilo behem dalsich cca. deviti mesicu prirozene otehotnet, i kdyz vysetreni ukazala, ze ani ja ani manzel nejsme zrovna reprodukcni borci.
A jeste i pro ty uz porodivsi a dalsi reprodukce se neucastnici. Stejne si dejte bacha, ona ma seky i jinde. Treba jedne nasi tete zapomela rok rict, ze mela pozitivni nalez na mamografu, coz je dost pruser. To same se ji stava s vysledky cytologii, kultivaci, atd. Nechci ji tu nijak hanit (obecne se snazim doktorum verit), ale vim ze se ji to uz parkrat stalo u me i u jinych. Takze pokud u ni nektera jste, tak kontrolovat a kontrolovat, jak to jen jde nebo radeji jinam.

K porodnici...zkusenost primo s porodem nemam (tohle bude muj prvni), ale v 19. tydnu jsem lehce pospinila, takze me tam na tyden soupli na pozorovani. Pece byla fajn, akorat panu doktorovi Hozakovi se jednou nejak "nechtelo" me vysetrit, kdyz jsem si stezovala na paleni (asi mykozu). Rikala jsem si sestre pri kazde jeji navsteve, no doktor me prohlidnul az druhy den po obede. Ale to byl fakt jediny problem, ktery jsem zaznamenala.
Planuju si po porodu zaplatit nadstandart. Ono tech 350 Kc na den je fakt pakatel a za to pohodli to urcite stoji, tak doufam, ze bude volno. Sestricky Dibelkovou i Maternovou znam, jedne z nich rikam "teto", neb jsem lekarske dite, a tak me tesi, ze tu na ne ctu chvalu. 😉 Myslite, ze se ten kurz vyplati jeste ted, kdyz uz budu ve 30. tydnu?
Muze tu s vami byt nekdo z rodiny i behem I. doby porodni? Kamoska rikala, ze ji poslali muze domu, ze ji pak reknou az bude na case mu brnknout, ale nevim jestli ji to poradili nebo musela.

Tak se zatim vsechny opatrujte a at ditka pekne rostou!

gilotek
autor
2. říj 2007

Ahojky, také přemýšlím o nadstandartním pokoji v čáslavi, nevíte jak je např. vybaven - co obsahuje? díky

krista80
3. říj 2007

Ahojky,

prispevek se nejak nezobrazil, tak jeste jednou, kdyby tu pak byly oba, tak se omlouvam.

Na oddeleni jsou k dispozici dva jednoluzkove nadstandartni pokoje (cisla 1 a 2) se spolecnym Wc a sprchou (v chodbicce mezi nimi). Tzn. delis se o socialku s max. jednou osobou a nemusis na ni litat nikde pres chodbu s navstevami, apod. Coz mi tedy uz takhle pripada jako velke plus. Dale je tam jedna velka skrin a myslim ze dalsi dve komody (spousta mista, ani jsem to nevyuzila), valenda, stul a dve zidle, lednice, mikrovlnka, televize, varna konvice, nadobi (hrnky, talire, pribory). Pro mimco pak prebalovak a postylka. Vsude tlacitka na privolani sestry.

Navstevy po dohode takrka neomezene (24 hodin denne), dokonce tam s Tebou za uplatu asi 150 kc na noc muze i nekdo (napr. muz, maminka) prespavat, pokud to chce i s jidlem, tak myslim, ze celodeni jidlo 50 Kc. Pro tebe je zaklad 350 kc na den, s vyberem jidla myslim 400. Po dohode tam lze spachat vpodst. cokoliv, coz si myslim, je taky fajn. 🙂

Osobne jsem nejvic ocenila soukromi pri navstevach a vubec "intimitu" a pohodli. Nekomu nemusi vyhovovat, ze si tam nemuze poklabosit, ale me to nevadilo. Uteklo to rychle, dopo vizity, odpo navstevy, vecer taky navstevy. 🙂 Myslim si, ze po porodu je i prijemne, ze Te nebudi rev cizich mrnousou a nepripadas si blbe, kdyz rve ten tvuj a budi ostatni, musis svitit, atd..

Tak snad uz se to ukaze. 🙂 Opatrujte se, pekny zbytek dne.

gilotek
autor
3. říj 2007

Kristo, moc moc děkuji za info 😉

prochi
3. říj 2007

Kristo, ani nevíš, jak si mě potěšila, když si napsala, že chodíš k paní doktorce Hlasové!! Já k ní chodím už deset let a jsem fakt nesmírně spokojená a vůbec bych neměnila. Mrzí mě, když o ní slyším, jak nasává a kdesi cosi... ☹
Ale já bych fakt neměnila 😉

Ještě mě napadá k tomu nadstandartu. Je to určitě fajn a soukromí, ale velká nevýhoda: není to tam vybaveno na koupání miminka a myslím, že tam není ani váha. Já jsem byla na normálním pokoji, i když v době mého pobytu, tam bylo prázdno a "nadstandart" jsem tak měla pár dní v podstatě zadara 😵. Ale chtěla jsem napsat, že maminka z nadstandartu musela chodit miminko koupat a fakt myslím, že i vážit k ostatním maminkám na normální pokoj. Ale ty návštěvy, který můžou být na nadstandartu přímo na pokoji tohle nepohodlí určitě převáží 😉

baruna
3. říj 2007

Prochi - souhlas. Já byla na normálním pokoji až do úterý večer sama a v pátek jsme šli domů 😀
Mimochodem - Provazník mě pěkně naštval, že odešel. Je v Sanusu v Pardubicích.

eliz
4. říj 2007

ahoj holky,já rodila v Čáslavi před měsícem a taky si nemůžu stěžovat. Rodila mě mladinká doktorka Hurná,ale jinak okolo mě nejdřív poletoval i Hozák (ještěže mě pak nešil,protože ta jeho přezdívka je fakt dost známá 😀 )PA jsou tam všechny moc fajn,z dětských sester mi jedna nejdřív nesedla
(přinesla mi poprvé malou na kojení,položila ji na postel a beze slova se chystala odejít-naprostý nezájem,že jsem prvorodička...Když jsem jí poprosila,ať mi to vysvětlí,tak byla dost protivná),ale při dalších službách už byla naprosto v pohodě a dokonce i milá...
Jinak jsem byla na normálním pokoji,kde jsme byli nejdřív dvě (to mi přijde akorát) a pak tři a to už občas mezi postelema nebylo k hnutí,protože jsme tam měly všechny nastrkaný postýlky.
Začla jsem teď hodit k Dr. Provazníkový a nemůžu si vůbec stěžovat.Přešla jsem k ní od bývalého primáře Svobody(překvapilo mě,že jsem na něj na porodnici moc chvály neslyšela...).Slyšela jsem ale,že je Provazníková prý těhotná,tak nevím jak dlouho bude ordinovat (jestli to teda není nějaký drb...)

gilotek
autor
4. říj 2007

eliz, taky jsem slyšela že je Provazníková těhu, chodím k ní, tak doufám, že do konce mýho těhu vydrží 😀

krista80
4. říj 2007

Olinka Hlasova je zlata. Je to profik s lidskym pristupem a tech je potreba si vazit.
Rikalo se o ni jednu dobu, ze mela problemy s alkoholem (snad z duvodu manzelske krize), a asi to byla i pravda, neb to potvrdi i perzonal, ze mela obdobi, kdy padala i na sale. Nicmene, ja uz k ni chodim druhy rok a nikdy jsem ji opilou nevidela, a to se vidame dost casto. Navic si myslim, ze kdyby to bylo tak zle, tak by ji to jen tak neproslo. Navic ted, kdyz se tam behem par mesicu vystridali primari. Mimochodem ten novy (Klumpar? - starsi , mily pan) je pry docela hodne dobry. Ta mladicka blondata pani doktorka je perfektni, prijimala me kdyz jsem tam lezela v srpnu a byla fakt moc mila a hodna, takze verim, ze pri porodu bude taky prijemnou spolecnosti. Je tam ale jen chvilku, asi dva roky, takze tech zkusenosti zatim moc mit nebude, i kdyz Hozi o ni rikal, ze je moc sikovna. 🙂

Jinak jeste k vybave na nadstandartu. Vaha nevim, asi tam opravdu neni, ale s vanickou se myslim pochlapili, neb je (podle toho co si vybavuju) soucasti prebalovaku. Mesto ted strka do nemocnice hodne penez, aby ji udrzelo, a na vybaveni je to docela hodne znat. Takze kazdou chvili tam maji nejakou novinku. 🙂) Jinak je v koupelne velke umyvadlo, takze s nejakym napr. nocnim oplachnutim zadecku neni problem.

Dr. Provaznikova je taky dobra, jednou me vzala, kdyz Hlasova nebyla. Je strasne hodna a urcite i sikovna, taky na ni slysim jen samou chvalu, ale asi opravdu nerodi. Je jen nejak na castecny uvazek, kvuli male, strida se s maminkou (na prijmeni si nevzpomenu, ale zapisuje vetsinou ultrazvuky). Taky jsem zaslechla, ze je v jinem stavu, ale to uz snad nekdy jak jsem byla ve spitale zacatkem srpna, takze uz by to skoro melo byt videt, pokud tomu tak je. Ona mela, chudina, sama taky dost velke trable, kdyz se snazili o prvni mimco.

Prochi, nevis jestli se da s Hlasovkou domluvit na porod? (Mam teda dost neatraktivni terminy - dle ultrazvuku 24.12. a dle PM 31.12.. ☹)
A pro uz porodivsi. Muze tu s vami byt doprovod i na I. dobu porodni?

Diky a krasny den.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru