Porodnice Hořovice. Máte zkušenost?

30. črc 2022

Ahoj holky, prosím o vaše zkušenosti s touto porodnicí. Rozhoduji se, zda budu rodit v Motole (dobrá zkušenost, ale už je to více než šest let) a nebo v Hořovicích, které před třemi lety rekonstruovali. Zajímalo by mě, zda si opravdu mohu vybrat porodní polohu nebo zda musím rodit striktně na křesle. Děkuji za vaše veškeré názory, zkušenosti a srovnání.

pettrus1210
30. črc 2022

Rodila jsem skoro před 7 lety a během pár dnů budu znovu, mám ji nejblíž. Já tam byla spokojená, nemocnice je krásná, člověk se necítí ani jako v nemocnici, to je pro mne velke plus. O možné zmene polohy píší na stránkách, tak asi to možné je. S porodní asistentkou jsme ze začátku zkousely porodní stolicku, ale skončila jsem na křesle. V tomhle tedy neporadím, já měla celkem rychlý porod, jak by to probíhalo, kdybych rodila delší dobu tedy nevím.

terezfr
30. črc 2022

Já rodila v listopadu v Motole a nemůžu si stěžovat, ale zase na druhou stranu to bylo tak rychle, ze jsem si vlastně ani nestihla nic vybrat. Ale porodní sály jsou tam fakt hezké a dobře vybavené.

berynka
30. črc 2022

Rodila jsem tam 2x (první dceru kdysi v Motole) a byla jsem spokojena.Ale ani jednou jsem personal moc nepotřebovala. V roce 2013 jsem nakonec mela prekotny porod,tak doktorka prisla az po a sestřička furt neco chystala 😅. V roce 2018 jsem rodila v noci,kdy tam neustále zvonil telefon,ze nekdo jede rodit (nakonec nas pak propousteli hromadne a bylo nas asi 13 rodiček 😀),tak mne jen kotrolovali a obcas udělali monitor.
Přišlo mi,ze do ničeho zvlášť nenutí.Klystyr mi jen nabídli a fakt pomohl.
Je moznost využít balon,vanu,je tam gauč. Prostory jsou příjemný,připadala jsem si jak v lázních.Obzvlášť na sestinedeli byl jeden pokoj mimo oddělení a tam byla naprostá pohoda 😎.

barasapo
30. črc 2022

Ahoj, já rodila v Hořovicích před rokem a byla jsem spokojená, rodila bych tam znova. Rodila jsem nakonec vleže, porod byl velice rychlý a na konci jsem byla ráda, že můžu ležet. Ale během kontrakcí jsem nemohla sedět ani ležet na zádech. Když mě potřebovali vyšetřit, nebyl problém to udělat v pokleku, ve sprše. Když se mi pokoušeli napíchnout kanylu, taky mě nenutili na lehátko, když mi to nedělalo dobře. Na šestinedělí bylo teda hodně maminek, ale pokoje po 2 a skvělý přístup sestřiček, doktorů a na oddělení byla laktační poradkyně, což mě překvapilo.

lida9
31. črc 2022

me na porodni info schuzce tvrdili, jak neni problem treba stolicka apod... a skutecnost? sestra mi arogantne rekla, ze prece nechci, aby se ta starsi Dr. (uz nevim jmeno) ohybala ke stolicce 😀 nakonec to byl CS...

alkabo
11. říj 2022

V Hořovicích je sice vše nové a hezké, ale moje osobní zkušenost je, že to všechno jen na oko. Naslibují hory doly i horníky ale skutek utek. Na informační schůzce i při případném probírání porodního přání vám o všem říkají, že je to tam naprosto běžné, nic není problém a se vším vyjdou vstříc. Realita byla taková, že jsem nemohla odmítnout ani mediky (mají jich tam jen pár), vybrat si polohu, nebo mít bonding. Dokonce mi na první kojení (po 6 hodinách) přinesli cizí dítě. Na pokoj neustále někdo chodil a to i v noci a pokaždé se hned po tom co se rozletěli dveře rozsvítili zářivky, některé sestry se ani neobtěžovali po sobě zhasnout. Rodit už tam určitě nepůjdu i když to mám nejblíž a po nedávné zkušenosti z dětské pohotovosti už nepůjdu ani tam, doktoři byli sice skvělý (na pohotovosti) ale sestry byly na facku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru