Porodnice Roudnice nad Labem. Zkušenosti?

martik21
23. únor 2020

Maminky, je tu někdo, kdo má čerstvé zkušenosti s porodem v roudnické porodnici? Zajímal by mě váš pohled na doktory a PA, na jejich přístup k rodičce a možnost volby porodní pozice. Moc děkuji

malytlustyhroch
23. únor 2020

Rodila jsem tam dvakrat. (Pred 3 lety a pred ctvrt rokem). Jednou jsem byla velmi spokojena, jednou ani moc ne - ale byly to spis drobnosti, jako ze treba rekly "jestli chcete obleceme vam miminko" a pak mi ho donesli az za 40 minit vykoupane v nejakem vonavem sajrajtu... Myslim, ze je dulezize, na koho narazis, treba ohledne PA nebo detskych sester. Priste bych si klidne zaplatila konkretni PA, protoze jedna z nich byla vyrazne prijemnejsi nez druha (stridani smen), ale nevim, jak se ta, co mi sedla vic, jmenovala.
Poprve celkem splnili moje predstavy o nadstandardnim respektu k rodickam, podruhe mi prisli v tom takovy prumerni rekneme, po treti uz se tam 50km trmacet nebudu, a porodim nekde bliz
🙂
S cim je dobry se dopredu psychicky smirit je, ze jeden jejich porodnik je bud po mrtvici nebo ma nejake postizeni, ma ochrnutou pulku obliceje a moc nemluvi, coz vypada trosku strasidelne, tak to bych treba ja rada vedela dopredu, protoze u porodu to byl pak zbytecne trochu šok.
Velmi doporucuji porodni plan (nutne konzultovat s jejich lekarem dopredu, viz stranky porodnice), jsou mu tam nakloneni a precejen ne v kazde fazi porodu ma clovek silu se s nimi
dohadovat (treba o mereni a vazeni ditete po narozeni!). Myslim, ze o co si reknes, v tom ti vyjdou vstrict, kdyz budou moct (sprcha, vana, mic, jina poloha, ruzne typy anelgezie, vůne na porodnim boxu, kontakt s ditetem bezprostredne po porodu, informace...) Ale necekej nejakou velkou aktivitu z jejich strany, ze by neco sami poradili, zeptali se jestli nechces zkusit jinou polohu atd., to jsem nezazila ani u jednoho porodu. I na informace (Kde je zachod? Uz rodim? Muzu si dat svacinu? Muze se mnou prijit manzel?) je potreba se spis ptat sama.
Na novorozeneckem taky zalezi, na koho na razis, je tam min jedna super laktacni poradkyne, ale taky jedna staricka doktorka, ktera by nejradsi videla, aby se deti kojili po 3 hodinach a ne vic nez dvacet minut atd. Takze kojeni doporucuji trochu nastudovat predem. Z praktickych veci: jsou tam erarni oblecky pro deti, ale nemaji kosile pro matky, hodi se vlastni propiska na zapisovani vahy, vlozky se tam daji dokoupit na sesterne, na deti tam maji plenky, zavinovacku, mazani i mydlo pokud chces. K dispozici jsou i kojici polstare.

martik21
autor
23. únor 2020

@malytlustyhroch moc děkuji za tvou zkušenost a rady, určitě je vezmu na vědomí.
Já tam rodila před 13.kety a bylo to tak narychlo, že jsem se stihla jen převléknout a malý byl za pár minut na světě 😀 a bonusem mi bylo ještě to, že měl službu můj gynekolog, takže tenkrát velká spokojenost. Pravda, že pak jsem měla zmatek v tom, co smím a nemám dělat a jak, v péči o mimi, protože každá dětská měla naprosto jiný názor... Za poslední roky slýchám spíš negativní odezvu, tak mě zajímalo, jestli je tu někdo s čerstvou zkušeností a spokojený. Zvažuji, že opět tuto porodnici zvolím.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru