Porodnice Třebíč/Znojmo. Kterou vybrat?

violla29
28. zář 2019

Ahoj holky, zanedlouho mě čeká první porod a chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor na tyto porodnice? Já se pořád nemůžu rozhodnou, Znojmo podle Aperio.cz vychází líp. Na příklad:
Porodnice Znojmo:
964 porodů ročně
21,3 % císařských řezů
20,3 % episiotomie
% indukovaných porodů
18,8 % epidurální analgezie
0 % dokrmováno během pobytu
100 % plně kojeno při odchodu

Oproti tomu Třebíč:
1259 porodů ročně
25,7 % císařských řezů
53,2 % episiotomie
10,0 % indukovaných porodů
6,0 % epidurální analgezie
10 % dokrmováno během pobytu
89,5 plně kojeno při odchodu

Ale zase jsem četla, že pro prvorodičku je lepší Třebíč. Na oddělení šestinedělí ve Znojmě, jsou prý sestřičky protivné a neochotné. Já vím, že je všechno o lidech a záleží kdo má směnu atd. ale i tak.
Byl jsem pevně rozhodnutá pro Třebíč, ale dnes jsem byla na kurzu hypnoporodu a lektorka se na Třebíč se moc netvářila, tak nevím.

hezz17
28. zář 2019

No minimálně to plně kojeni pro odchodu ve znojmě je úsměvne😀

sebinka123
28. zář 2019

Ahoj, za týden to budou 2 roky, co jsem rodila v Třebíči a na Třebíč nedám dopustit. Porod jsem neměla lehký, ale při tak suprově a profesionální péči vše proběhlo na 1*. A byl zde hlavně fantastický přístup od personálu, do ničeho nenutili, vždy ochotně poradili. Pro mě je přístup personálu velmi důležitý, jsem pak v klidu a od toho se odvíjí vše další. Znojmo nevím, posílám jen svoji zkušenost s Třebíčí. Přeji hlavně bezproblémový průběh porodu a zdraví vám oběma.

78marcela
29. zář 2019

Tomuto srovnání nevěřím. Moje dcera byla dokrmována. Rodila jsem ve Znojmě, před 4 a 2 lety, prvně vyvolávaný porod, ukončeny akutní sekcí, druhý plánovaná sekce, nemůžu říct na průběh porodu a na chování personálu ani půl slova, všichni byli úžasní. U první dcery byly i sestry na šestinedělí milé, všechno paráda. U syna už to bylo o něco horší, asi prostě když už jsem druhorodicka, tak je nepotřebuju. Ale celkově můžu hodnotit jen pozitivně

lela36
29. zář 2019

a co Ivancice? to je daleko pro vas? Jinak neverim 100 kojeni pri odchodu, to je blbost.

mischanov
30. zář 2019

Před téměř rokem jsem rodila v Třebíči a za mě teda paráda. Možná jsem měla štěstí, ale u porodu jsem měla úžasné lidi (a že se jich tam vystřídalo... porod nebyl úplně jednoduchý). Pak na oddělení šestinedělí taky úžasné sestřičky. Dětské sestřičky o kapku horší, ale záleží na člověku. Co se týče kojení, tak s tím bohužel moc nepomůžou a hned strčí dokrm, takže myslím, že to bude víc jak 10%. A zároveň nevěřím, že ve Znojmě je 100% kojení, jak už píšou maminky přede mnou.

violla29
autor
30. zář 2019

@lela36 Ivančice jsou už daleko. Jinak jsem se chtěla zeptat
Jak se v nemocnici v Třebíči tváří když si donesete vlastní porodní plán?
Je pravda, že se kanyla dává hned při přijmu?
Je pravda že mě i s partnerem při přijmu rozdělí?
Je možno si zvolit v druhé době porodní polohu jaká mi bude vyhovovat nebo budu muset jít na kozu?
Je možné si odnést placentu?
Nechají dotepat pupečník?
Je možné ošetření na těle matky?
Nechají dorotovat miminko?

mischanov
30. zář 2019

Já jsem vlastní porodní plán neměla, ale na předporodním kurzu se nás ptali jestli ho budeme mít, takže na to jsou nejspíš zvyklí.
Mě teda kanylu hned při příjmu nedávali, ale až potom, co porod nepostupoval a dávali mi Oxytocin.
Nerozdělí vás. Pouze půjdeme sama do příjmové místnosti, kde s vámi sepíšou anamnézu atd., což trvá asi půl hodiny. Manžel čekal mezitím venku a hned jak mě přesunovali na porodní box, tak šel manžel se mnou.
Já jsem rodila v klasické poloze, protože jsem nějak na jinou ani neměla pomyšlení. Ale myslím si, že by snad neměl být problém. Možná záleží na porodní asistentce, ale je jich tam hodně mladých.
Na ostatní otázky bohužel nedokážu odpovědět, protože pro nepostupující porod šla malá nakonec VEXem a hned si ji brali, aby ji radši zkontrolovali. Zpětně mě mrzí, že jsem ji neměla hned u sebe, až pak v zavinovačce. Ale při klasickém porodu bez komplikací, vám miminko určitě hned dají.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru