Ústecký kraj. Kde rodit? Kde je dobrý porodník?

optimistic
24. únor 2022

Prosím o radu a zkušenosti, kde byste doporučily rodit v Ústeckém kraji? Měly jste nějakého fakt dobrého porodníka? Už jsem slyšela, že ženy jezdí rodit raději do Prahy, než aby rodily v některé z místních porodnic, ale věřím, že to nebude tak hrozné...poradíte? Děkuji.

maki90
24. únor 2022

@optimistic já byla spokojená v Teplicích.

intonace
24. únor 2022

Já v Roudnici nad Labem. Porodnice je tam skvělá

luci_ela
24. únor 2022

V roce 2017 jsem rodila v Roudnici nad Labem a naprostá spokojenost. Minulý rok v Ltm a tam už bych tedy našla nějaké výtky. Takže za mne Rc 🙂

janety32
25. únor 2022

Já byla v Roudnici 2019 a 2021 a rozhodně doporučuju 🙂

michaelarousova
25. únor 2022

@optimistic ja teda jsem z melnika ale znam spousta holek co rodila v roudnici a byly maximalne spokojeni☺️

lentilkah
25. únor 2022

2x Roudnice a v pohode.

optimistic
autor
25. únor 2022

A kdo vás v Roudnici rodil?

optimistic
autor
25. únor 2022

Jsou tam samostatné porodní boxy? Možnost nadstandardu?

janiczka16
25. únor 2022

@optimistic ahoj,já rodila 2x v Ústí a byla jsem spokojená,do Ltm ani třeba do Mostu jsem se díky info z doslechu nechystala…

tulipdona
25. únor 2022

Nejlepší porodnice v kraji je opravdu Roudnice. A je fakt, že se ženy odtud nebojí jezdit do Prahy, Mělníka, Neratovic nebo Liberce🙂

optimistic
autor
25. únor 2022

@janiczka16 A pamatujete si, kdo Vás rodil?

optimistic
autor
25. únor 2022

@tulipdona Trochu mám strach, že tam zřejmě není neonatologie...

intonace
25. únor 2022

@optimistic měla jsem nadstandardní pokoj. Porodní sál s vanou,kde nás nikdo nerušil. Dokonce byla možnost se jít podívat během těhotenství,ale teď když je Covid nevím jestli to jde. Jinak mají všechno na stránkách Nemocnice a jsou ochotní po telefonu podat informace.

drep
25. únor 2022

Ale ono hrozně záleží na tom, co od porodu očekáváš a co je pro tebe měřítko kvality. Já jsem slyšela o roudnicke porodnici takové historky (od kolegy, co jim tam slouží anestezii), že bych překřížila nohy a dojela do ústí než bych tam porodila. Ale já má ta kritéria asi hodně jiná a preferuju své bezpečí (chci porodnici, kde v případě průseru dostanu tolik gramů fibrinogenu, kolik bude třeba a novoseven, když to bude potřeba a je mi fuk, jak moc se na mě kdo bude usmívat a jestli budu moct rodit ve vaně). A péči o problémové novorozeně a to si troufám říct, že lepší než v ústí nikde nebude.

optimistic
autor
25. únor 2022

@drep Moc děkuji za odpověď. Já to mám právě podobně. Nepotřebuji falešné úsměvy a porod do vany také ne. A ráda bych, aby mě rodil zkušený porodník. Dále bych moc ráda co nejvíce snížila pravděpodobnost CS. Co se týče novorozeňat, měl by se na to specializovat Most. Ale nechápu proč zrovna Most a ne Ústí. Nemám moc důvěru v porodnici v Mostě, i když konkrétní důvody k tomu nemám, spíš je to pocit.

drep
25. únor 2022

@optimistic ústí je, pokud vím, perinatologické centrum nejvyššího stupně, v mostě jsem sloužila jen jako externista a mimo áro, takže s nimi nemám zkušenost, myslím, že mají dobrou perinatologii, ale ti nejrizikovější jsou směrováni do ústí. Nicméně je tedy pravda, že si v ústí porodníka sama nevybereš (přiznávám, že nevím, jestli u nás existuje domluva s někým konkrétní jako nějaký nadstandard), sama jsem byla překvapená, že mě rodil nejmladší sloužící (stará prvorodička plus kolegyně plus dítě iugr s váhou necelých 2200)…

tulipdona
25. únor 2022

@optimistic máš nějak patologické těhotenství?
Většina porodnic nemá perinoneonatologii. Pokud nejsi riziková, podle toho bych porodnici nevybírala 🙂

ni_kola
25. únor 2022

@optimistic ahoj, já jsem rodila v Mostě dvakrát (2017 a 2021) a nemůžu si stěžovat.
Jestli chceš, napiš, co je pro tebe u porodu priorita a já ti můžu napsat, jak to probíhá v Mostě.
Jinak za mě vše v pohodě, vysvětlovali, zbytečně neprudili, respektovali co jsem řekla, vedli jsme diskuzi...
A co v Mostě určitě doporučuji, tak nadstandard na oddělení šestinedělí.

miki19
25. únor 2022

@optimistic Mě doktorka Kadlecká...bude to přesně rok a v roce 2017 paní primářka (tenkrát ještě dr.) Procházková. Roudnice nad Labem

optimistic
autor
25. únor 2022

@ni_kola Může být otec dítěte na hekárně? Jsou porodní boxy samostatně zcela odděleny (ne jen přepážka, ale samostatná místnost)? Kdo Vás rodil? A vedl porod lékař a nebo PA? Děkuji.

janiczka16
25. únor 2022

@optimistic bohužel nepamatuju,na porodním boxu byli ale všichni moc příjemní,jediná “negativní” zkušenost je z druhého příjmu,tam byl nějaký mladší doktor,myslím že Slovák a toho jsem asi obtěžovala(přijela jsem o půlnoci),tak jsem jemně naznačila že jsem si porod nevymyslela ani neplánovala a pak už to šlo🤣…

anis87
25. únor 2022

Stejna zkusenost a postoj jako @drep Roudnicka porodnice je urcite moc friendly, porodni pokoje jsou uplne jiny level nez treba UL a pokud je bezproblemovy porod a bezprobkemove dite, nejspis neni mic co vytknout. Prusvih nastava, pokud vse nebezi dle planu a aniz bych chtela napadat erudici roudnickych porodniku, duveru k nim po nekolika historkach nemam, o absenci perinatologie nemluve. Stejne tak LTM - zde i blba zkusenost z vlastni rodiny. Ja rodila 2x v UL (resp. 3x, jednou indukce v 17.tt pro tezkou vadu). Porodni boxy nejsou zadna hitparada, nemaji vanu ani sprchu (ty jsou na chodbe), zadne supr trup pokoj ala Male lasky. Ale personal uzasny, vstricny (hlavne porodni asistentky, u lekaru te empatie nebylo prilis, ale zase jsem vedela, ze jsem v dobrych rukou zkusenych porodniku). Uprednostnila jsem kvalitu spickoveho porodnickeho a neonatologickeho pracoviste a zdravi svoje a svych deti nad svoje pohodli (ale me ta vana fakt nechybela a msly porodni box nijak nevadil a nerusil) a udelala bych to zas a znovu, jinde v usteckem kraji bych rodit nechtela.

ni_kola
25. únor 2022

@optimistic v roce 2017 otec u porodu bez problému, 2021 covid, zákaz návštěv, takže nepovolili, otec mohl být přítomen až přímo u porodu. Porodní boxy jsou odděleny jen příčkou. Já měla štěstí, že byl klid a nikdo jiný tam nebyl.
U obou porodu jsem měla PA i doktorku.

janety32
26. únor 2022

@anis87 No, pokud píšeš, že si nedokáží poradit v Roudnici s komplikací, tak už jejich erudici napadáš 😀 Já zažila porodní asistentky, protože jsem neměla takové komplikace, ale kamarádky si velmi chválily dr. Procházkovou... A ne, nevybrala jsem si tuhle porodnici proto, že bych potřebovala vanu nebo že bych nemyslela na zdraví dítěte 😎

drep
26. únor 2022

@janety32 nekomplikovaný a komplikovaný porod prostě nejsou totéž. A erudici mít ani nemůžou, protože ty předpokládaně komplikované porody se primárně koncentrují jinde. A tedy kromě erudice je to třeba i absence vybavení. Nikdo neříká, že kdo jde rodit do malé porodnice, tak upřednostnil vanu a vonné svíčky před bezpečím sebe nebo dítěte, chápu, že kdo nezažil, tak je pro něj problémový porod nějaká imaginární věc. Když v noci běžím na porodnici, tak si tak nějak automaticky v hlavě projedu postup na obtížný dýchací cesty a na život ohrožující krvácení. Radiolog v jednom baráku může být jediný rozdíl, pro který jedna holka skončí s hysterektomií a druhá ne, pač to vyřešila embolizace děložních tepen. Pro mě a pro @anis87 je tohle třeba to nejdůležitější, ale to z nás nedělá lepší mámy nebo lidi.
Mmch já třeba ústeckou porodnici úplně nemiluju, část personálu se neumí chovat a že půjdu rodit jinam, hlavně kvůli tomu, že mi hrozila sekce a po sekci dítě odnesou a k matce se vrací až další den, kvůli čemuž bych tam asi ztropila scénu a pak se stejnými lidmi zase roky potkávala na sále, ale nakonec prostě převládlo, že když budu potřebovat cokoliv, tak to v ústí je a dostanu to. Protože heslo mého oboru je, že doufám v to nejlepší, ale jsem připravená na to nejhorší.

janety32
26. únor 2022

@drep jistě, já taky nezpochybňuju, že má velká nemocnice více vybavení nebo personálu, komentovala jsem přímo tvrzení, že si v menší nedokáží poradit s komplikací. A chápu, ať se každý rozhoduje podle svého uvážení, tady třeba autorka ví o nějakém problému, když řeší císař, komplikace a neonatologii... Ale přijde mi jako shazování odbornosti, pokud se tu píše, že někde dostanete falešné úsměvy a vanu...

anis87
26. únor 2022

@janety32 Tak ale muj prispevek vubec nebyl mysleny a i kdyz ho po sobe ctu znovu, ani tak nevyzniva. Nikde nepisu o falesnych usmevech, a ano, vana tam skutecne je a v UL jedna jedina, tak pro nekoho to muze byt dulezity faktor. Moje kamaradka z mediciny v roudnicke porodnici 3 roky pracovala jako porodnik, takze vim, ze co se zarizeni “komfortu” tyce, je Roudnice uplne jiny level nez UL a prostredi je tam vice nez prijemne. A prijemny personal. Ale presne jak pise @drep , oni opravdu nemaji moc zkusenosti s komplikovanymi porody a v pripade naznaku problemu odesilaji rodicku dal. I proto kamaradka odesla do velke prazske porodnice. Takze ano, ta odbornost a pripravenost (i vybavenim) ke komplikacim je tam vyrazne nizsi nez treba v UL (kde to ale, ruku na srdce, neni zas tak friendly). Vedet uz dopredu, ze je zvysene riziko nejakych potizi, volila bych pracoviste, ktere s nimi maji zkusenosti. Asi tak. Nikde jsem roudnickou porodnici neshazovala.

janety32
26. únor 2022

@anis87 Tobě jsem komentovala jednu jedinou větu: "Prusvih nastava, pokud vse nebezi dle planu a aniz bych chtela napadat erudici roudnickych porodniku, duveru k nim po nekolika historkach nemam, o absenci perinatologie nemluve." Nic jiného, o falešných úsměvech psala zakladatelka, tak jsem reagovala na to...

maqggienka
26. únor 2022

Doporučuji Roudnici. Rodila jsem tam 2x Letos budu znovu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru