Velikost tašky do porodnice

petulejan
26. dub 2019

začínám pomalu shromažďovat seznam věcí a můj dotaz zní,jak asi velkou tašku do porodnice jste měly. Pokud možno oběmově? A lepší jedna,nebo dvě?

dominikaanovakova
26. dub 2019

Já s sebou táhla 2 cestovky a úplně zbytečné . Stačí věci pouze pro Tebe , všechno na miminko tam dostaneš. Nebo půjčí. S sebou pro miminko stačí jen věci na odjezd domů a pár plenek , ale I Ty tam jsou . 😊😉

veronyque
26. dub 2019

@petulejan Taky jsem táhla dvě tašky, pro miminko zbytečně. Opravdu stačí jen věci na cestu domů. Plenky jsem musela mít své, plus nějaké látkové plenky, přebalovací podložku, nějakou kosmetiku a to je tak vše. Pro sebe jsem taky táhla spoustu věcí zbytečně. Co budeš potřebovat, uvidíš v průběhu. Když jsem něco potřebovala, tak mi to manžel přinesl. Viděla jsem paní s dvěma velkými kufry a jedním menším. Někdo holt potřebuje těch věcí více, někdo méně 🙂

petulejan
autor
26. dub 2019

no co vím,tak třeba v mé porodnici nemají ani mýdlo,takže netuším,jak moc věcí mi půjčí nebo ne 🙈

uzivatelkapetra
26. dub 2019

@petulejan není nic snazšího, než se zeptat, pokud budeš chodit do porodnice na monitory. U nás měli i kosmetiku pro prcky, slintáčky pod hlavu.

dominikaanovakova
26. dub 2019

Pro sebe hygienu, ( mýdlo , pasta atd..)ručníky, pyžamo, spodní prádlo koj. Podprdy, vložky, jednorázové kalhotky , pak něco aby ses tam nenudila a pro miminko je většinou na pokoji přebalovací pult , kde je vše. Plenky , něco na prdelky, oblečení.. takže pro mimčo věci na odjezd a nějaké ty látkové plenky a úplně stačí. Já s sebou měla úplně všechno od plen po ubrousky a vše sem vezla domů zabalené nepoužité.

lucie01
26. dub 2019

@petulejan měla jsem cestovní tašku, kterou bereme na dovolenou 😁 ale z toho mi polovinu zabraly jen plenky a porodnické vložky. Pro sebe jsem brala župan, dvě košile, spodní prádlo, ručníky, kosmetiku, toal. papír, mobil, nabíječku a pro miminko jen plenky, ubrousky a bepanthen. Oblečení na cestu domů a autosedačku dovezl tatínek před odchodem domů. V každé porodnici je to jinak, u nás půjčují jen oblečení, látkové plenky, zavinovačku a kosmetiku na koupání. Určitě najdete info na stránkách porodnice, kde budete rodit.

petulejan
autor
26. dub 2019

@uzivatelkapetra no to právě asi nebudu,i to už zrušili.

belmonka
26. dub 2019

@petulejan záleží jak to máš nastavené, u nás třeba vložky do kalhotek mají ale laciné, žmolkující (echo od známé) tzn beru své. Hygienu taky mají, ale chemické vlhčené ubrousky tzn. beru s sebou své.. Toaleťák mají na seznamu, ale na to jim kašlu, ten je prý na spodek tvrdý, radši si koupím kuchyňské utěrky... Kojící čaj maj sáčkový, tže beru svůj sypaný bez přídavků
..A takhle různě jsem se dobrala k tomu, co s sebou a co ne... Beru 1tašku cestovní, 1 kabelku s věcma na sál.

jane46
26. dub 2019

Ja se drzela seznamu, co mela moje porodnice na webu a mela jsem takovou sportovni tasku, co ma hodne kapes. V te nasi pro mimco nebylo potreba ani plenky a ani vlozky pro me... Ja si brala navic jen maly polstar, nejaky ten hruskovy dzus, at jdu brzo na WC, kojici caj, svuj toaletak a misto druheho rucniku kuchynske uterky.

garfulka78
26. dub 2019

@petulejan Zalezi na tom co ti poskytnou v porodnici. Ja rodila v Podoli a tam krom obleceni pro miminko a lihu na pupik nemaji nic. Jednu tasku jsem mela na porodni sal, mala sportovni ( backory, zupan, nocni kosile, rucnik a svaca 🙂 hroznovy cukr a musli tycky) a druhou vetsi na sestinedeli ( vlozky, plenky, jednorazove kalhotky, rucnik, nocni kosile, sportovni podprda, hyg. potreby) v Podoli je lekarna, takze vsechno co jsem potrebovala jsem si tam dokoupila.

kristynkal
26. dub 2019

U nas nebyl ani toaletak 😂 ja mela sebou cestovni kufr kde jsem mela- spodni pradlo, jednorázové kalhotky, vlozky, toaletak, hygienicke potreby, rucnik, osusku, ponozky, pokud se vleze tak i zupan, kojici podprsenku+vlozky, nabíječku, neco na zahnani nudy, plenky pro mimi, bepanthen, vlhcene ubrousky, kosmetiku na myti mimca, teploměr (nakonec nam jej pujcili). V tašce doma jsem nachystala veci pro mimi na odjezd a pritel to dovezl jak si pro nas prijel.

miba10
27. dub 2019

@petulejan podívej se na stránky porodnice. Já jsem u prvního porodu měla dvě tašky a nakonec jsem vše měla z porodnice. Teď u druhého jsem zaregistrována ještě v další porodnici a tam chtějí uplne všechno. Zkus se zeptat maminek, které v té porodnici rodilý, jak to tam je...

zelenaesmolda
27. dub 2019

@dominikaanovakova
my jsme teda v porodnici plenky nemeli,museli jsme si donest vlastni.
jinak vetsnou porodnice davaji seznam toho co si mas prinest.

dominikaanovakova
27. dub 2019

@zelenaesmolda já s sebou brala jeden balík vlastních a neotevřel jsem ,protože tam byly . Záleží na každé porodnici , co má ve svém vybavení. 😊 přesně , nejlepší je zavolat nebo najít na netu seznam

la_amanita
27. dub 2019

Já si beru věci dle seznamu porodnice, a uložila jsem je do takové té klasické "sportovní" cestovní tašky. Je sice větší, než je nutné, ale jinou vhodnou tašku nemám, je mužova. Já sama cestuji s krosnou, což není úplně ideální zavazadlo do porodnice, kufr nemáme a malá taška na cestování nalehko je zase na ty plínky a podložky malá.

malinkaelinka
28. dub 2019

Já mám menší tašku, kterou jsem nosila do fitka, takže bych se ráda vešla do té + větší kabelka. Na dovolené se balíme velice minimalisticky (hodně chodíme, takže co si sbalím, vleču na zádech), takže různé vychytávky na minibalení kosmetiky atd., to mám stále v pohotovosti. Plen třeba nebudu vláčet tolik, však může manžel donést další, to samé poporodní vložky - v porodnici je nemocniční lékárna a pracuje tam jedna má blízká známá a tchánova přítelkyně - mohou mi cokoliv během dne donést,slouží se tam denně. Plus hodlám všechno balit jako do krosny, tzn.hoooodně zmáčknout do zavíracích sáčků, vyfouknout vzduch a zabalit přehledně dle kategorií.

jitkaem
28. dub 2019

S plenkama a poporodnima kalhotkama pozor, zjisti si predem, zda tva porodnice dava... ja u prvniho dostala na kazdy den jakmplenky pro mimco, tak vlozky pro sebe a u druheho v jine porodnici jen par plen v den nastupu a vlozku jednu (a to jsem si zaplatila nadstandart).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru