Změna gynekologa, Praha - lepší péče v těhotenství

elishka87
29. pro 2015

Ahoj,
vím, že se tu obecně řešili gynekologové, ale jde mi hlavně o péči v těhotenství. Pro změnu doktorky jsem se rozhodla po zamlklém potratu v 17.tt. Doktorku z ničeho neviním, jen mě dost zaskočil její přístup a některé její výroky... no a taky to, že když jsem volala, že jsem zřejmě těhotná, že mi vyšel pozitivní test, tak mě objednali až po dalších 5 týdnech, žádná kontrola, jestli je miminko tam, kde má být... další věci už raději rozepisovat nebudu.
KAŽDOPÁDNĚ, po velkých úvahách jsem se rozhodla pro změnu. Vzhledem k tomu, že chci otěhotnět znovu, tak by bylo dobré asi najít doktora v okolí Prahy 9 a 10. Klidně si připlatím za nějaký ten těhotenský balíček, za další ultrazvuky nad rámec těch proplacených pojišťovnou. Pokud mají zařízení a dělají screeningy tam, tak to je další plus, případně pokud posílají do Gennetu. Vím, že na Bulovku mě už nikdy nikdo nedostane. A taky, pokud se vyskytne nějaký problém, tak se snaží ho řešit, a ne, že se sedí s rukama v klíně. Vím, že některé věci se řešit nedají, ale jsou další vyšetření, která mohou určité problémy ukázat a ač je to blbé říct, těhotenství se dá ukončit a ne, že mě nechají dojít až do 17.týdne, kdy nakonec musím porodit mrtvé miminko ☹

dehors
29. pro 2015

Je mi líto, co se Vám stalo a nemám doporučení, kam ano... ale jen kam ne. Nedoporučuju gest (kromě car mají i gynekologii), z podobných důvodů, které jste uvedla (když je problém, udělám z pacientky hysterku, dám jí injekci na bolest, udělám utz, na kterém je v břiše evidentně krev (!) a pošlu jí domů, btw operace byla ještě ten den v motole kvůli vnitřnímu krvácení).
Budu se těšit, že někdo něco zajímavého doporučí!

qz
29. pro 2015

@elishka87 ja byla a jsem spokojena s MUDr. Blankou Vavrinkovou, Praha 10.

gabinka27
29. pro 2015

@elishka87 teda... To je strašně! Je mi to líto. Já jsem ve 14tt a dnes jdu na screening a mám strach a zároveň se těším. S doporučením určitě poradím. Mám 2. Buď gyncentrum a konkrétně pan doktor Holba. Cca 40 let a skvělý a lidsky člověk na úrovni, který podá ruku a je velice ochotný. U nej jsem byla spokojena co se týká přístupu. Těhotenským balíčky tam mají různé, ale pokud nejste členem už dříve, tak i za 5tis... Odešla jsem a to jen z jednoho důvodu a to, ze pan doktor ordinace i v Pribramy v nemocnici, takže v gyncentrum byl třeba 3 někdy 4 dny v týdnu ale třeba od 3-6h a ma nejvíce pacientek, protože každá chce k němu, takže objednání někdy i více jak 3 týdny. Ale jelikož jsem tam platila členství dobrovolně, tak proste nebudu čekat tak dlouho! Ale doktor skvělý! Takže jsem odešla k MUDr. Karhan, který je taky v Hloubětíně a otevřel si tam soukromou ordinaci. Dříve byl taky na zámečku zástupce primáře a ještě dva dny v týdnu tak chodí operovat nebo dělat screening. Dneska k němu akorát jdu. Doporučila mi ho kamoska a jsem spokojena a musím říct, ze jsem náročný klient🙂 Těhotenským balíček stojí 3tis a je v tom ten první screening, fotky z každého ultrazvuku a další vyšetření. A hlavně pan doktor si vše děla sám! Kvůli tomu tam jsem. Ma certifikátu z Londýna na screening, takže sestra odebere krve a on si vše sám vyšetří. Ma nádherné velký ultrazvuk s obrazovkou, takže každou návštěvu vidíš miminko ve velkém🙂) Ale je takový svůj a na vše ti řekne svůj názor a co si mysli. Me to vyhovuje, ale někomu třeba nemusí, ale já doporucuju

gabinka27
29. pro 2015

@elishka87 .... Je to lékař na svém místě a objednání podle potřeby! Byla jsem tam 5.12 a teď jdu dnes... Když je problém, tak veme hned. Ma i dražší těhotenské balíčky, ze mas třeba doktora 24h k dispozici na telefonu, atd... Skvěle je objednání přes internet, ze si sama zásad, kdy chceš přijít. Na Bulovce nechci ani rodit. Byla jsem tam na pohotovosti kvůli krvácení na zacatku trhu a děsné...

bramarfi
29. pro 2015

Rovněž se přidávám s doporučením Gyncentra v Hloubětíně. Chodím k doktoru Divilovi, na screening jsem měla MUDr. Karhana. S výjimkou zátěžového testu na těhotenskou cukrovku jsem zatím všechno absolvovala v "zámečku".

gabinka27
29. pro 2015

@bramarfi a jaký byl Karhan? Já k němu chodím a dnes mám screening.

gabinka27
29. pro 2015

@elishka87 ...teď jsem dovezla tvůj příběh. Sedím v práci u počítače a brecim. V polovině jsem to musela vypnout a dočíst později. Je to strašně a ani nevíš, jak je mi to líto!! Já se bojím každého zaboleni břicha a toto je nepředstavitelné☹ Brzy se určitě povede znovu. Jinak jsem vazala pravé mezi Podolim a Horovicema.

elishka87
autor
29. pro 2015

Holky a ten doktor Karhan je taky v gyncentru v zámečku? Nebo má soukromě jinde? Já našla na Hloubětíně asi 2 nebo 3 gynekologie... máte na toho Karhana třeba konkétní webovky? Kdyby dělal všechna vyšetření on, tak to bych ho upřednostnila.

@gabinka27 já chtěla do Hořovic jet rodit, tedy normálně, a rozhodně doporučuju. Před týdnem tam rodila moje švagrová a taky byla moc spokojená

whiteswan
29. pro 2015

Chodím do Gynclin na proseku.. jsem spokojená. Posílají do Gennetu.

koffen
29. pro 2015

Já přidávám dobré doporučení Mudr. Jan Sadílek, ordinuje v Hostivaři. Operuje a rodí v Neratovicích. Zkus kouknout na www.gynhelp.cz . Jen díky jemu (jeden jediný z několika doktorů, řešil mé dlouholeté zdravotní problémy) máme krásná dvojčátka.

linee
29. pro 2015

@elishka87 moc mne to mrzi. Pokud mohu neco nedoporucit, tak je to na Phe 10 gynfem...:(

gabinka27
29. pro 2015

@elishka87 .... Dříve působil na zámečku, ale teď si otevřel soukromou ordinaci a vše si děla sám se sestřičku! Pošlu internetové stránky... Zámeček me zklamal v tom, ze ma strašně míč pacientek a proste nestíhají lékaři.

gabinka27
29. pro 2015

@elishka87 .... Určitě dej vědět jestli ses rozhodla pro nej a tvůj názor🙂 Já koupila ten program za 3tis.

anakolut
29. pro 2015

@whiteswan Taky chodím tam a moc doporučuju. Profesionalita i přístup na 1.

elishka87
autor
29. pro 2015

@gabinka27 Myslím si, že k němu půjdu. Zkusím tam po novém roce zavolat. Doufám, že mě vezme. Asi 18 dní po revizi mi doktorka dělala cytologii, takže vlastně běžnou preventivní prohlídku s tím, že když neotěhotním, tak mám přijít za rok.
A Ty sis sama vyřídila přenos karty od minulého lékaře, nebo on si to vyžádal? Chtěla bych, aby ta složka byla komplet a ne jen nějaký výpis (jako u praktického lékaře)

gabinka27
29. pro 2015

@elishka87 .... Já tam volala a řekla jsem sestřičce jestli ještě větě nové pacientky, ze jsem těhotná a ona, ze ano, ale tu bude lepší si koupit těhotenským program(stejně jsem ho chtěla koupit) tak to je dobre, ze mas preventivní prohlídku za sebou, protože me se ptal, kdy jsem měla poslední cytologický vyšetření a nevěděla jsem. Ale on jak ještě dochází dělat do gyncentra ty ultrazvuku a já tam chodila, tak říkal, ze si to zjisti. Mužů se ho zeptat dneska až tam budu. Jestli veme novou pacientku a jak je to s kartou🙂 Mrkni i na recenze na netu. Ma samé dobre🙂

gabinka27
29. pro 2015

@elishka87 a dostak doporucuju volat před koncem roku, protože teď je tam strašně super sestřička, která ale bohužel odchází do důchodu a od ledna tam bude nova a nevím jak to bude s ni...já bych se ho dostak dnes zeptala a pak tam brnkni🙂

romikka
29. pro 2015

já chodím k doktorce Příhonské do Progyn v letňanech.. platím obvykle 500 za roční prohlídku, jinak v těhotenství jsem neplatila navíc žádný balíček. Ultrazvuky mi dělala doktorka u každé kontroly, nechala jsem si u ní udělat screening za 500 - krev posílají do gennetu a ultrazvuk dělala ona, pak z toho dělají kombinovaný screening kdy berou i tripple testy a tady u mě nastal problém, kdy mě hned paní doktorka odeslala do Gennetu a tam zjistili problém s placentou, odeslali zpátky k doktorce a ta vypsala žádanku na perinatologii do Podolí.. tam jsem nakonec i rodila (neměla jsem žádnou registraci). Jsem moc ráda, že paní doktorka ví kdy odeslat k větším odborníkům a taky byla na mne vždy milá jen moc nemluví a je potřeba se ptát.. a teď na kontrole po šestinedělí jsme si i hezky o všem promluvili s tím, že před případným dalším těhotenstvím pořešíme něco na podporu placenty a na všechny velké screeningy mě na mou žádost pošle do Podolí.

tournesol
29. pro 2015

Doporučuji mudr. hourovou na Jarově, pokud to nemáš z ruky 🙂 je skvělá, empaticka, hodna...sestřičky take 🙂

anna159
29. pro 2015

pani Pasekova na Jarove, plati se 500kc za prohlicku ale ma dobry pristup a dobry servis...jinak se za zadne testy, ultrazvuky nic nedoplacuje, ma online poradnu, kdykoliv muzes napsat, zavolat, vezme te na cas http://www.genitrix.cz/

bassetlady
30. pro 2015

@tournesol tak Hourovou ani omylem. za 5 let nebyla schopna diagnostikovat endometriozu a případně mě někam poslat, díky její "péči" jsem přišla o levý vejcovod a teď mám problémy otěhotnět.