ZŠ Vodičkova/Jindřišská (Praha)

janaaanna
30. říj 2017

Máte někdo zkušenosti s touto základní školou? Máme ji jako spádovou, tak bych ráda nějaké reference, přímé zkušenosti. Předem děkuji!

danask88
31. říj 2017

Můj syn chodí teď od 6.té třídy do ZŠ Vodičkova na výtvarný směr a je nadšenej. Proti předchozí klasické ZŠ na sídlišti je to strašný rozdíl. Lepší učitelé, lepší spolužáci, protože jsou ve třídě samí výtvarníci tak si mnohem lépe rozumí než ve škole kde byly děti rozličných zájmů. Pro mě je zase plus že do těch výtvarných tříd vybrali i děti s dobrým prospěchem, takže je tam ve třídě jen 17 dětí, které všechny měly v páté třídě jen jedničky a dvojky. Hlavně dřív školu nenáviděl a teď se tam těší což je znát.

janaaanna
autor
31. říj 2017

@danask88 Moc děkuju, to zní dobře. My to ani nebereme kvůli výtvarnému zaměření, talent se na dceři ještě nepozná, ale je to naše spádová základka. První stupeň mají v budově v Jindřišské, vypadá, že jich tam také bude méně ve třídě a prý je to tam klidnější, komornější, to by dceři sedělo. A maluje ráda, tak z toho třeba jednou něco bude. Vy asi z prvního stupně žádné zkušenosti nemáte, že?

danask88
1. lis 2017

@janaaanna Z prvního stupně z Vodičkovky nemáme žádné zkušenosti, ale i tak to vypadá dobře. My byli na prvním stupni na sídlišti na Praze 8 a celkem horor, kluk chytnul jako třídní holku po MD která to s dětmi nijak moc neuměla. Např. na třídních schůzkách mě fascinovalo že rodičům vykládala o tom, jak je její syn super proti těm našim zlobivým dětem. Na Vodičkovu sice dojíždí 3/4 hodiny, ale vyplatí se to a není sám kdo tam takhle z daleka dojíždí.
Co vím, tak mají na prvním stupni asistenty pedagoga, pedagogickou poradnu atd, takže tam bude i na prvním stupni takový individuálnější přístup.

janaaanna
autor
1. lis 2017

@danask88 Moc děkuju, vaše zážitky z prvního stupně jsou teda děsivé, já se právě také bojím, co nás čeká. Je těžké něco vybrat, do školy člověk úplně nevidí a stejně nakonec nejvíc záleží na té učitelce. Dcera je hodně citlivá, každá maličkost ji vyvede z míry. Tak snad to bude v té Jindřišské dobré.
Ještě jednou děkuju a ať se vám i synovi daří!

janaaanna
autor
9. dub 2018

Zkusím obnovit diskusi - někdo, kdo by měl zkušenost s prvním stupněm?