Cestování s kočárkem autobusem Praha a okolí. Jakou máte zkušenost?

kmarc
8. čer 2022

Ahoj, snad se mezi dalšími maminkami najde někdo, kdo mi poradí. Jaká je vaše zkušenost s meziměstkým cestováním s kočárkem? Jde mi o autobusy a o to, když pojedu sama. MHD je v pohodě, nastoupím dveřmi pro kočár a hotovo, stejně tak vlak..ale jak se to prosím dělá, když chci vyjet mimo Prahu a musím si u řidiče koupit lístek? A když to není nízkopodlažní spoj, jsou vám ochotni řidič nebo spolucestující pomoct s nastoupením a vystoupením? Zatím moc dobrých zkušeností s pomocí ostatních bohužel nemám :(
Děkuji za vaše rady a zkušenosti! 🙂

denninka22
8. čer 2022

@kmarc většinou mavnu na ridice (nebo mu řeknu, když otevře přední dvere), jestli můžu poprosit o otevření pro kocarek. S kočárkem najedu a když už mají všichni lístek u řidiče koupený, tak to busem projdu k němu a koupím lístek pro sebe. Kočárek nechavam na té plošině pro kočárky tu chvilku. Pokud je vysoký bus, poprosím někoho, ať pomůže, ale většinou se rovnou nabízejí lidé sami.

terezfr
8. čer 2022

Přesně tak, ještě pokud je v autobuse moc lidi- nastupuji na první zastávce a je tam fronta, tak si vystojim tu frontu i s kočárkem, jež dovnitř, zaplatím a vracím se ven pro kocarek a nastupuju těmi zadními dveřmi- protože potom se prodírat lidma, když je plný autobus, není nic moc.

hojda
8. čer 2022

Myslím, že na dpp.cz je vidět jestli je spoj nízkopodlažní.

merope
8. čer 2022

Pokud si mě řidič nevšimne a neotevře dveře sám, tak nechám kočár u prostředních dveří a jdu dopředu, tam koupím lístek a poprosím o otevření. A co se týče té pomoci - pokud se nikdo nehlásí velmi aktivně, tak ideálně i předem prosím někoho o pomoc (protože mi přijde fajn přístup, že pokud chci nějakou pomoc, mám o ni požádat).

cilkat
8. čer 2022

Počítám, že se bavíme o "3xx" a "4xx" busech... tam platí, co píšou holky. U vyloženě dálkových často řidiči chtějí, abys podvozek kočáru dala do nákladového prostoru (takže to chce počítat se skládáním kočáru a nemít např narvaný koš) a nahoru si vzala jen dítě v korbě.

kmarc
autor
12. čer 2022

Milé maminky, velice děkuji za postřehy a zkušenosti. Tak snad to zvládneme i my! 🙂