3,5letý se znovu počurává v noci a po obědě ve školce

vladkakmvv
10. srp 2016

Zdravím Vás,
potřebuji poradit,můj syn se vzdal plín ve 2 letech a to i na noc a vše bylo ok a bez nehod.Ve 3. letech šel do školky a začal se počůrávat jak ve školce po obědě,tak i v noci doma,ale zajímavé je,že jen když je ve školce jedna určitá p. učitelka,jinak ne.Synovi je již 3,5 roku a počůrávání nadále trvá,již nevím co mám s ním dělat-má ke všemu tak tvrdý spánek,že ho pocit močení nevzbudí a když ho v noci dávám na wc,tak mi u toho spí ať s ním cvičím jak chci.Poradíte mi prosím?

andysebesta
10. srp 2016

Dobrý den.My se s nejstarším synkem zbavili plenek přes den už v roce a půl.Na nic je pořád měl a zbavili jsme se jich az v pěti letech.Spinkal tak tvrdě,ze i když jsem všude rozsvitila,pořád na něho mluvila,šel k záchodu po svých,koukal na me,....Pred zachodem se kacel a i když jsme byli v noci curat třeba dvakrát,třikrát do rana se ještě zvládnul pocurat.ve třech letech má ještě nárok,asi bych ho netrapila.podle toho co píšete i hůř zvládá nástup do školky.dejte mu čas,ať se se vším novým popere a myslím si,ze když už jste byli bez plenek na nic,zase to samo přijde.

pampeliska1
10. srp 2016

@vladkakmvv zmenit skolku?Promluvit si s pani ucitelkou?Tady jiná rada neni, kdyz to ocividne souvisi s dochazkou do skolky..

ala1979
10. srp 2016

U nas byl ten samy problem,az na to,ze to byla reditelka..Kdyz mela odpoledni(kazdy druhy tyden),tak jsem vyzvedavala dcerku po obede nejakou dobu a pak se to spravilo-i kdyz spinkat tam nechtela.A s reditelkou jsem si promluvila,i kdyz nevim, jestli to k necemu bylo.Nejhorsi co muze byt je vyhorela ucitelka u tak malych deticek☹

vladkakmvv
autor
11. srp 2016

Děkuji Vám všem moc za rady a účast,včera jsem o tom znovu debatovala s manželem a rozhodli jsme se pro změnu třídy-stejná školka,ale jiné učitelky a děti,snad to pomůže,protože syn už se začal i do školky bát chodit,když viděl u dveří onu učitelku,tak se rozbrečel a nechtěl mě pustit a nakonec ho už mám druhý den doma.Rozhodli jsme se s manželem,že ho nebudeme nutit a trápit-očividně je mezi ním a učitelkou velký problém,který nemůžeme jinak řešit,nežli přesunem.Syn nám nechce říci co se stalo a p. učitelka tvrdí,že nic a že je na kluka až moc přecitlivělý.Tak bude v jiné třídě a vlastně i v jiné budově,zahradu mají též oddělenou,takže se nebudou vídat ani venku,snad to pomůže.Ještě jednou Vám všem moc děkuji

petrasipkova1
11. srp 2016

@vladkakmvv uz to vyjadreni ucitelky o necem vypovida, nemam rada tyhle reci, co to je na kluka moc precitlively ? O boze,pak ma mit s detma hezky vztah...to by mela poznat meho manzela, pak by teprve videla co to je precitlively chlap, no a co, kazdy je holt jiny 😎 , vyresili jste to dobre,snad to malemu pomuze, je hrozny kdyz se ti prckove trapi.

pampeliska1
11. srp 2016

@vladkakmvv že je na kluka moc přecitlivělý?! :-O Já teda jsem normálně potichu, ale na toto bych teda paní učitelce NĚCO řekla! Ach jo, to je fakt hrozné, jací lidé pracují ve školství ☹( Držím palce, ať změna třídy pomůže!!

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
vladkakmvv
autor
12. srp 2016

No p. učitelka si zřejmě myslí,že byť je to kluk,tak nemá nárok na to si pobrečet,být mazlivý a citlivě vyjadřovat své pocity.Můj syn není žádný cíťa,když se mu něco stane,tak kolikrát ani nepípne a já to zjistím až večer při koupeli,že má někde další modřinu,odřeninu a podobně.Leč v takových to případech je to na škodu,protože se nevyjádří a já pak nemám moc možností řešit situace kdy mu bylo ublíženo,tak jako teď.Raději se uzavře a nechá si to pro sebe,což si myslím taky není úplně ideální,byla bych raději,kdyby za mnou přišel a řekl: mami stalo se to a to.Snažíme se s manželem o tom synkovi vše říkat,bavíme se před ním otevřeně,aby věděl,že každý problém má svoje řešení a je potřeba,aby za námi vždy přišel,když se bude cokoliv dít.Snad se to brzy urovná-je pravda,že jsme teď neměli na něj tolik času jako dřív-manžel je po autonehodě a já na silně rizikovém t. a prakticky každý týden bojujeme o udržení miminka,takže hodně času trávíme i po nemocnicích,na druhou stranu i on si musí zvykat,že už není sám a vše se nebude dít jen kolem něj a svoji lásku a péči dáme nejenom jemu,ale i bráškovi,který se mu narodí.No snad se to brzy překlene k lepšímu a čas dá vše do pořádku...