3letá najednou pláče ve vaně

elizabeth1809
25. únor 2017

Mám tří letou sestřičku. Od malinka vodu milovala a nikdy se jí nebála. Až teď poslední 3 týdny má panickou hrůzu z vody- když jde do vany, tak strašně pláče, řve, bouchá do všech a do všeho, dupe, je v křečích. Ve vaně jen stojí na jedné nožičce a i to je strašný. Vůbec nevíme, co s tím. Má někdo zkušenosti? Mockrát děkujeme ☺ Trpí sice atopickým ekzémem, ale to ji nikdy nevadilo.

gnozka
25. únor 2017

Tak bud ji muze zacit palet kůže pokud je atopik . A nebo bych zkusila si do te vany sednou s ni . Treba se bude cítit bezpečněji .

popelka1984
25. únor 2017

Taky bych se priklanela ze ji něco vadí na kůži když stojí na jedné nožce, třeba je to nepříjemné na ten ekzém nebo ji vadí teplota vody. Tak se ji zeptejte, ve třech letech už vám popíše co jí vadí. Náš skoro tříletý ač koupání má rád a ve vaně by byl do rozpuštění tak odmalička jak se jde mýt hlava tak bulí jak kdybych ho řezala, nesnáší to.

popelka1984
25. únor 2017

Nebo třeba se o vodu spálila,ani to nemusíte vědět tak se teď boji do ní sednout, nebo si při koupání mohla loknout, zkuste to z ni vytáhnout copak se stalo,co se ji nelibi.

brendamonique
25. únor 2017

Náš starší, když byl malý, toho třeba zradili v nemocnici sestry, co ho omývali, když byl dva dny beze mě na JIP a my ho pak nemohli do vody všeobecně vůbec dostat. Ječel, jako bychom mu trhali hlavu. Nejspíš, ho tam myli stylem "šup, šup" na což nebyl zvyklý a tak z toho měl chudák trauma. Nějakou dobu trvalo, než si zase zvykl. Takže se myl za rychle a i tak za nehorázného řevu, ale ten postupně ustupoval, jak si zase získával důvěru. jinak jak píší maminky přede mnou, u těch malých drobků stačí, když se malinko opaří horkou, nebo se ve vaně praští, či je voda pálí na nějaké bolístce ... a pamatují si to jako sloni a pak se dlouho bojí. Třebas to bylo něco, co vám tak důležité - vážné nepřišlo, ale sestřičku to prostě zradilo.

horsiee
25. únor 2017

@elizabeth1809 stojí pořád na té samé nozičce? Také jsem mívala ekzem a můžu říct, že když byl ekzem rozdrbaný, nebo jinak porušeny tak to byla s prominutím bolest jako prase. Takže bych se nedivila kdyby se bránila.

elizabeth1809
autor
27. únor 2017

@horsiee ano stojí jen na té jedné. Je mi ji úplně líto, protože furt nehorázně pláče

elizabeth1809
autor
27. únor 2017

@brendamonique ona nikdy právě že bez dohledu nebyla. Vždy jen s rodiči a nebo při nejhorším semnou. Je ještě s bráchou o rok a často se hádají, takže je bez dozoru nenecháváme

elizabeth1809
autor
27. únor 2017

@popelka1984 ona nám nic neřekne. Jediný co, tak, že do vany nechce a nepůjde tam a nemůže tam. No prostě tohle je katastrofa. Ale spálit se asi nemohla podle mě, protože pouštíme vodu a ji vždy zkusíme, jaká je, takže nevím

elizabeth1809
autor
27. únor 2017

@gnozka to je nápad! Vyzkoušíme si s ní sednout. Děkujeme

brendamonique
27. únor 2017

@elizabeth1809 To je dobře, neboj tak jsem to nemyslela, že byste malinkou nějak zanedbali. Tos mě špatně pochopila, že stačí maličkost a ty dětičky se seknou a prostě nechtějí. Kolikrát se náš malý vztekal ve vaně, už jen když byl unavený, tak ječel, že se nechce mýt, nebo si s bráchou hráli, on spadl, odřel si třeba prstík na nožce a už ve vaně dělal harakiri. Prostě jen, že to může být věcí, kterou jste nemuseli ani tak postřehnout. Přeji, ať se to brzy zlepší. Mě se děti ve vaně vztekali každou chvilku. 😀

nikaboos
27. únor 2017

@elizabeth1809 Ahoj ještě bych vyzkoušla místo koupání jen osprchovat. Syn býval atopik a spíš jsme sprchovali a používali jen http://www.linolaprodeti.cz/prehled-produktu/li... , protože koupání každý den atopický ekzém zhoršuje. Pokud se syn koupal dávala jsem mu do vody ovesnou koupel v té se doporučuje být i 20 min, po koupání jsme mazali modrou indulonou. Jinak syn nesnese žadné mýdla, sprcháče ze všeho se osype. Na umývání používám od vymyzení atop. ekzému jen Mixu baby a to už má 5 let. Přeji ať se sestřičce brzy koupání líbí🙂

popelka1984
27. únor 2017

Že vám nic neřekne ve chvíli kdy ví že se jde do vany a je už rozrušená to chápu, co když se ji zeptáte když je v klidu když si třeba hrajete, nebo jíte tak začít s tím jestli ji třeba nebolí ty pupínky, jestli ji pálí vodička a podobne.Jestli ji to předtím nevadilo tak se prostě muselo něco stát, třeba nějaka blbost nebo ji fakt vadí ten ekzém. Jak je to vlastně s koupáním u atopiků, můžou s tím vůbec do vany, nebo jen pod sprchu?

popelka1984
27. únor 2017

Přesne jak píše nikaboos mela by se spíš sprchovat, vanu bych ji dala jen občas na vyhrání a do toho tu Linolu. Taky jsme ji používali, je to na suchou a ekzematickou pokožku, zároveň to kůži promastí, mají to v lékárnách.