Aký vpliv má trvalý pobyt dieťaťa na prijatie do škôlky?

renejaarudolf
7. únor 2009

CHcela by som sa spytat aky velky vplyv ma trvaly pobyt dietat na prijatie do mat.školky.my žijeme v Prahe obaja sme slovaci a trval.pobyty mame na SR.Byva to velky problem?dakujem

geminis
8. únor 2009

Ahoj Reni,
tak to je podle mě kardinální problém.
Všechny školky, co jsem oslovila, a že jich bylo, má v podmínkách přijetí dětí do mš trvalý pobyt OBOU rodičů nebo rodiče samoživitele v dané části Prahy.
Školky v místě našeho bydliště jsou beznadějně plné, tak jsem obvolávala a psala na školky v místě pracoviště. Jejich odpověď byla tato. Přednost mají děti rodičů s místem trvalého bydliště v místě a pak, pokud zůstanou volná místa, což je někde čirá utopie a ještě se to podle info ředitelek nestalo, berou další děti.
Takže buď si dáte s manžele trvalé bydliště do Prahy a na Slovensku necháte třeba jen doručovací adresy, nebo budete mít problémy.
Ale každopádně držím pěsti!!!

garzonka
22. říj 2010

Pridávam svoju odpoveď: sme obaja s manželom Slováci , žijeme na Morave a všetci aj s deťmi máme nahlásený na cudzineckej polícii pobyt na území ČR, trv.pobyt máme oficiálne stále na SR a keďže všetky náležitosti (úver, banka, rodičovský prísp.....) vybavujeme na pobyt v ČR, tak aj škôlka /škola. Oboch synov nám vzali do škôlky hneď a pritom tiež bolo prihlásených viac detí...osobne si myslím, že trv.pobyt je prežitok z dávnejších dôb, dnes keď sa kvôli práci cestuje do štátov Európy si myslím, že aj cudzinci dlhodobo žijúci v napr. ČR, by nemali byť znevýhodnení. Nebudes predsa dochádzat na Slovensko do skolky len preto, ze TAM mas trv.pobyt.... 😅