Anketa-bezpečnost v MŠ, jak je u Vás řešený vstup do MŠ?

alisek
20. říj 2014

Zajímá mě, jak je u vás ve školce vyřešený vstup? Zda jen odemčené dveře, brána do školky a nebo zabezpečen bezpečnostními prvky, karta, kody atd.. Nejen z hlediska ochrany dětí ale i majetku dětí a školky (oblečení, obuv) atd. před krádežemi. Děkuji za odpovědi

alisek
autor
20. říj 2014

Unás není zabezpečení žádné, tey v době příchodů a odchodů dětí, branka je odemčená jen se jistí pojistkou pro děti a dveře jsou odemčené,takže v době kdy vodím do školky dítě nebo vyzvedávám tam má přístup každy z ulice, jsme větší školka takže né každého znám.

holubice.petra
20. říj 2014

U nas je zavrena branka kazdy rodic musi zazvonit a ucetelky pousti na bzucak

alisek
autor
20. říj 2014

@holubice.petra v malých a menší školkách určitě možné ale naši školku navštěvuje přes 100 dětí, tak to by bylo nereálné.

kopretina82
20. říj 2014

U nás do nedávna školka otevřená (teda v době příchodů a odchodů, tj ráno a odpoledne, mezitím zamčeno, vchod na zvonek). Po tom co se tu minulý týden odehrálo, je školka zamčená celý den, vchod na zvonek a následně bzučák 😉

kopretina82
20. říj 2014

Do školy vstup na čip 😉

mamkamarketa
20. říj 2014

Dvere jsou na kod, ktery znaji jen rodice a casto ho meni. A je tam nekolik kamer

veruska007
20. říj 2014

V naší školce je 75 dětí a v době, kdy se do školky vodí (6.30 - 9.00) a vyzvedávají (12 - 13, 14.30 - 16.30) se do školky dostane kdokoli. Školka prochází již zhruba půl roku rekonstrukcí, v areálu školky se pohybuje kde kdo. Nic se nestalo, ale příliš bezpečné mi to nepřijde. Už jsem do školky párkrát vedla cizí dítko v papučkách, které šlo dle učitelky pouze na záchod (ten je u vchodu), ale odešlo ze školky hledat maminku, aniž si toho kdo všimnul.

berenika39
20. říj 2014

Dneska novinka hned po ránu. Nové nařízení, v souvislosti s tou nešťastnou událostí ve Žďáru.
Dřív ráno v době,kdy se děti do školky vodí, to je do 9.00, byla školka otevřená a mohl tam kdokoliv. Odpoledne se zvoní na příslušnou třídu, jídelnu, podle toho v kolik a kde děti jsou.
ode dneška máme zavřenou školku stále, i ráno, zvoní se.
Je tam už dlouho nainstalovaný kamerový systém, paní učitelky vidí, kdo zvoní .
Ráno neexistuje poslat dítě nahoru do tříd samotné, musíme dovést a předat, odpoledne stačí zazvonit a paní učitelka dítě pošle dolů a ověří si, že ho mám🙂.

sheeni123
20. říj 2014

U nás byla otevřená v době vodění a vyzvedávání pro kohokoli, ztratily se tam nějaké věci a taky se tam potulovaly podivné osoby, od té doby je školka na čip, dostane se tam jen ten, kdo ho má. Když ho někdo zapomene, musí zazvonit na učitelku.

apollo11
20. říj 2014

Přístupový kód, o kameře nevím. Učitelky se vždy přesvědčí, zda dítě vyzvedává rodič/poveřená osoba.

edeltraut
20. říj 2014

U nás ve školce v době 6-8:45 školka otevřená, stejně tak branka. V době oběda také a odpoledne se otevírá v půl třetí až do zavíračky.... takže opatření vesměs nic moc. Kapacita školky je 133 dětí.
Ve škole je otevřeno od 7:45 do začátku vyučování. U vstupu je "služba", školník, uklízečky. Stejné je to v době oběda. Jinak je škola zamčená a na zvonek - otevírat chodí školník osobně.

nellygray
20. říj 2014

U nás je školka otevřená ráno, po obědě a na odpolední vyzvedávání. V tuto dobu ale sedí na vstupní chodbě služba-paní uklízečka, která hlídá, kdo do školky vchází. Nejen kvůli dětem, ale i kvůli botičkám, které se dříve z chodby ztrácely. 😠 JInak je zamčeno. Jako není to bůhvíjaké opatření, ale lepší než nic.

sabuse1
20. říj 2014

u nás jsou 4 třídy, v každé 28 dětí, zahrada je odemčená, je tam pojistka kvůli dětem, dveře do budovy jsou na kouli a každý musí zazvonit, představit se a učitelka pustí bzučák, při odchodu se vyťukává kód

ivasad.
20. říj 2014

U nás má každá třída vlastní vchod (osm tříd), dveře mají kouli a paní učitelky otevírají po představení se bzučákem.
@alisek proč by bzučák nebyl možný? Pokud by bylo více zvonků na jednotlivé třídy...

alisek
autor
20. říj 2014

@ivasad. možný by určitě byl ale já bych to na učitelky nenechávala, jelykož už od rána s dětma pracují, takže by je to dost zdržovalo, komunikovat s rodiči aby je pustili, ne jen zabzčení, to může pak každý, a pak když dítě přijde do třídy tak probíhá proces vítání..nedělali by nic jiného a pořád by odbíhali od dětí..

sabuse1
20. říj 2014

@alisek: u nás tedy do těch 8.30 nechávají dětem volnou zábavu protože do té doby se tam stejně scházejí takže nemá úplně smysl dělat vyloženě program, pro mě teda lepší když učitelka odběhne k telefonu než aby se do budovy dostal každý...

alisek
autor
20. říj 2014

@sabuse1 tak unás je volný program do 8h.to děti musí být už ve třídě ale i před tou 8h. už něco tvoří přímo s uč.. když škola nemá systém tak bych spíš už volila něco na co nemusí dohlížet lidé (chip.karty, kody), ty zvonky jsou jen provizorní řešení podle mého..mě by to jako pedagoga (a to nejsem) otravovalo a vyrušovalo od dění ve třídě..co když musí uč. (ráno tam je jen jedna) asistovat dítěti na záchodě nebo řeší nějaký problém, už vidím stepující rodiče před vchodem jak čeká...jen můj názor ale samozřejmě když nic jiného tak aspoň ten zvonek, no.

ivasad.
20. říj 2014

@alisek tak čip nebo karta by bylo pro všechny pohodlnější řešení, ale asi velkou roli hrajou peníze, bohužel. Pokud nás jde více rodičů najednou, dveře si podržíme, pokud však jde někdo, koho neznáme, máme mu zavřít před nosem, ať si zazvoní. U nás deti přicházejí 6:30 - 7:30, a je volné hraní, někde tuhle dobu mají dost roztaženou a to pak věřim, že by to věčné zvonění obtěžovalo. V poledne se děti vyzvedávají přesně v 11:45 a to jdeme často všichni jedním vrzem. Odpoledne nevím, jak to je. Rozhodně bych nechtěla, aby školka byla volne přístupná.

evulina77
20. říj 2014

máme malou školku (50 dětí, 2 třídy), zvoníme a školnice nám chodí otevírat

ladie
20. říj 2014

školka je pořád zamčená. Zvoníme na svou třídu a učitelka nás pustí (bzučák).

sarkaa
20. říj 2014

U nás od tohoto školního roku jsou ve školce zvonky. Musí se zazvonit na třídu a učitelka vás pustí. Dříve tam byl volný přístup, ale pokud vím, tak se tam nikdy nic neztratilo ani nestalo. Nový systém se mi líbí, ale stoprocentní není. Rodiče si navzájem drží dveře a nikdo tak nemůže vědět jestli do školky nepouští někoho, kdo tam nemá co dělat ( přeci jen, ne všichni se znají ) .Takže úplný přehled kdo se právě pohybuje po školce bych řekla také není, ale zase lepší než předtím.
A co se týče ještě školy, kam dochází starší syn. Tam je volný pohyb po škole cizích osob téměř nemožný. Do šatny kromě dětí nikoho nepouští, na to si školnice a uklízečky dávají pozor ( i rodiče vyhazují) a musí se zvonit u hlavního vchodu a čekat až někdo z personálu přijde dolů.
Ale jak já říkám žádná zabezpečení nejsou úplná, když se tam někdo bude jo chtít dostat, tak se dostane ☹

milmic
20. říj 2014

U nás je školka otevřená po celý den. Jak branka do zahrady, tak budova školky. 😖
A vadí mi to, protože kdyby se někdo vyhlídnul na zahradě dítě a byl šikovný, tak ho odnese a nikdo ani neví, že se to stalo. 😝

pajule007
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
anushka111
28. říj 2014

No u nás klasicky zvonek a sdělit kdo jsem a koho vedu, to samé odpoledne, dítě musíme předat " z ručky do ručky ". stejný systém ještě s kamerovým systémem mají ve školce kde je cca 100 dětí, a prý je to nijak neobtěžuje /říkala učielka/ ono je to spíš o tom jak se k tomu staví vedení školky.

lukza
28. říj 2014

U nas dveře zavrene musí se zvonit na danou třídu zdelit jméno a pak už učitelka čeká daného rodiče to same odpoledne .a přímé přední dítěte ráno dávám primo učitelce odpoledne učitelka primo me.

lukza
28. říj 2014

@alisek nejhorší je ze když jsou krádeže nemusí to byt někdo s ulice ale který koliv rodič takže tam žádné zabezpečení nepomůže☹

hannak3
28. říj 2014

u nás čip

dana3262
29. říj 2014

@alisek u nás je otevřeno (v době příchodu a odchodu).ale u dveří sedí 2 uklízečky a kontrolují, kdo se tam pohybuje. Je to fajn. Mají o všem přehled, pořadí atd...

florane
29. říj 2014

ahoj, tak u nás je areál otevřený celý den, ale budovy jsou na čip, který mají jen příslušníci rodin od dětí, kdokoliv jiný musí zazvonit...myslím, že je to super a všichni si na to rychle zvykli

marecek4
17. lis 2014

do školky přijde kdokoliv a kdokoliv odejde-často nestíhám malého vyzvedávat,ale co jsem tam byla naposled minulý týden,tak jsem ještě dovezla dvě krabice vršků co tam sbírají pro nějakou holčičku a než jsem došla ke třídě tak to chvilku trvalo,s plnýma rukama nic moc-malý byl hned u mě a učitelky-seděly a kraftaly ve třídě a vůbec by jim nevadilo,kdyby odešel,ani by si toho nevšimly-i když mají na otevření pípací čidlo,tak prostě za rohem vzadu ve třídě nic nevidí