Bere dětem hračky, jak ho to odnaučit?

janina29k
8. zář 2017

Ahoj maminky. syn letos začal chodit do školky. Teď nám učitelky řekli, že dětem bere hračky a pere je. Nevíte, jak ho to odnaučit? Zbožňuje vlaky, takže jako trest jsme mu ten nejmilejší zabavili a pokaždé když ho chce, tak mu říkám, že to je za trest. Nebo byste to řešili jinak.
Děkuju za jakoukoliv radu!

semisovamys
8. zář 2017

Tohle si myslim musi resit učitelky v ten dany moment kdyz bere detem hracky. V tu chvili ho maji na starosti ony. On se pak tesi na vas az konecne pujde domu, je to pro neho vr skolce uolne nové , takze vzit mu z jeho pohledu za to ze tam vydrzel cely den nejoblibenejsi hracku mi prijde nestastne. Byt vami resila bych to s nim taky jen v momente kdy jste napr v detske herne nebo na hristi ( bezte a sledujte jak se bude chovat) a kdyz to bude nutné tak zasahnete.

blaablaablaa
8. zář 2017

Kolik mu je let? 3? Zabavení vláčku mi přijde nešťastné. Co "trénovat" půjčování (si) věcí?

merunkova
8. zář 2017

@janina29k Nevím, kolik je kloučkovi, ale pokud kolem 3 let, učitelky nechápu.Z hlediska vývojové psychologie je toto naprosto normální, nelze za to dítě trestat.Mezi 3- 4 rokem panuje mezi dětmi velká soupeřivost a ve vztahu k hračkám jsou velmi majetnické a někdy je brání až násilně.Toto je naprosto v pořádku a učitelka k tomu musí brát zřetel a ne žalovat mamince.Dítě z toho logicky vyroste, stačí, když učitelka situaci jemně vyřeší na místě a tím to hasne.Možná byste jí to mohla připomenout, určitě se to učila ve škole.My tohle u nás řešíme i se staršími dětmi a daří se nám to, děti nejsou hloupé a pochopí záhy, co se po nich chce.Nepřenášejte tedy tu situaci ze školky domů a dítě netrestejte. Patří to k věku a pomine to.

janina29k
autor
10. zář 2017

Já Vám moc děkuji za rady. Jako určitě jsem ráda, že mi učitelka řekla, že je nějaký problém. Budeme na něm muset pracovat společně a postupně ho nějakým způsobem zmírnit.