Chci dělat asistentku synovi ve školce

hanah_2002
22. dub 2010

Ahoj maminky,

mám nemocného syna, má L-G syndrom - je to velmi těžký typ epilepsie, špatně léčitelný. Synovi jsou 3 roky a čtyři měsíce. Chtěla bych, aby začal chodit do školky, ale sám nemůže. Musí mít asistenci. Rozhodla sem se, že mu asistentku budu dělat sama.

Maminky, je tu někdo, kdo svému dítku dělá asistenci? A jak na Vaší žádost reagoval ředitel školky?

Já se chystám do školky zítra, ale chci být na ředitelku připravená, mám totiž tušení, že tam Toma nechce. Má ředitelka nějaké páky, které na mě může použít nebo naopak já. Dnes sem jí totiž volala, že si s ní chci promluvit a první její věta s nadšením v hlase zněla: přijdete Toma odhlásit?

Tom od prosince školku nenavštěvuje, platíme pouze školkovné 354,-Kč. Ale myslím si, že dětský kolektiv Tomovi udělá dobře i kdyby tam chodil třeba jen 2x do měsíce. Do teď sme byli téměř pořád v nemocnici, tam je také školka a Tom má paní učitelku moc rád, miluje společnost dětí. Tak mu chci dopřát "normální dětsví", dokud to jde.....

Děkuji za Vaše názory Hanka

drago
23. dub 2010

Hanah já když jsem začala řešit školku tak i přesto, že nám to dr. nedoporučoval, kvůli jídlu a kvůli anaf. šoku, tak nám vyšli ve školce max. vstříc. Taky jsem ji chtěla zapojit do kolektivu, má děti ráda. To podle mě záleží na ředitelce a přístupu učitelů. mě to dokonce nabízela učitelka jestli chci, tak klidně, že můžu být s malou ve školce po nějakou dobu, aby si zvykla. Tady u nás není problém v ničem. Dokonce mi nabízeli, že by jí i mohli vařit. Držím palečky ať vám to dobře dopadne 🙂

simalex
23. dub 2010

hanah: taky držím palce. Jsi super, že do toho takhle jdeš. Ještě jsem teda neslyšela o této možnosti. Když byla letos ta chřipková epidemie, nemohli jsme ani za práh dveří tříd - totální zákaz "cizích" lidí, tak po té stránce by to možná mohl být problém. Ale zase v takovémto období byste do školky i tak nechodili.

Ale jestli to nebude otázka zodpovědnosti školky. Asi by to celé muselo být oficiálně. Musí s tím souhlasit školka a pak potvrzuje kraj, který na asistenty přiděluje peníze. Ale nevím, jak to s asistentem "maminkou". Možná bys musela udělat nějak kurz? Nevím, možná plácám.

Třeba se domluvíte na určitý počet hodin týdně a uvidíte, jak to bude fungovat. Jestli se teda domluvíte. A jiná školka by případně nešla? A o toho asistenta jsi zkoušela žádat?

Byla jsi tam vlastně dnes? Jak to dopadlo???

hanah_2002
autor
23. dub 2010

Ahoj holky, děkuji za Vaše názory.

Bohužel to nevyšlo, ředitelka řekla, že to nejde, že by musela snížit počet dětí ve třídě. Jsem z toho smutná, zvlášť když vím, že Tom bude moct mezi děti možná už jen pár měsíců. Prostě ho ředitelka rovnou odepsala.

Ale na druhou stranu se zachovala férově, ihned zavolala své kamarádce do speciálky a mám tam přijít v pondělí i s Tomem na pohovor.

Kéž by to vyšlo 😵

rimmel
23. dub 2010

hanah a nemozes oslovit viacero skoliek??

hanah_2002
autor
23. dub 2010

V Teplicích jsou speciální jen dvě, ale ta druhá je pro děti s pohybovým postižením.

Ředitelka mi řekla, že je to dle zákona a pochybuju, že v dnešní době, kdy se na jedno místo (v normální školce) hlásí x dětí, že by někdo kvůli Tomovi snižoval počty ve třídě a běhal po úřadech, zvlášť když Tomova docházka bude velmi nestabilní a nebude dlouhodobá ☹