Chodíte na logopedii s mladším sourozencem?

hojda
31. bře 2014

Maminky, ráda bych se zeptala, zda si můžete na logopedii brát s sebou mladšího sourozence? Bohužel to mám problematické s hlídáním a paní logopedka nám nechce mladšího sourozence na hodinu povolit, tak bych ráda věděla, zda je to běžné, nebo ne? Malá není zvyklá být sama u cizích lidí, zvládla by to společně s bráškou, ale ten musí být na té logopedii. Babičky máme daleko a manžel teď momentálně nemůže z práce. Paní logopedka mi řekla, že jí mám dát do hlídacího koutku a že si tam malá při nejhorším chvíli pobřečí tj. minimálně hodinu 😒 ☹ .

ined77
31. bře 2014

Ahoj,
já teda na logo mladší neberu, ale chápu, že když to jinak nejde, nedá se. Rada paní logopedky je teda ale dost hrozná, chtělo by to trošku toho pochopení 🙄 ....a jak to řešit? Napadá mě akorát nechat tam staršího samotného a s mladším jít na větší část hodiny ven. Nevím, jak moc nutná je tvá přítomnost. U nás teda sezení na logo trvá max 10 -15 minut, hodinu by tam syn nevydržel ani omylem 😅 .

maruja
31. bře 2014

nevím jak jinde, ale švagrová chodí se synem a jsou do 20min venku 😉 a vzít si tam sourozence taky nemůže

chroustinka
31. bře 2014

Myslím že bych si našla jinou logopedku. U nás sezení trvalo maximálně 20minut. Mladší jsem měla sice teprve v pupku ale i tak jsem tam seděla v křesílku a logopedka se venovala synovi sama ja jen poslouchala co mame doma cvicit, takze si umim predstavit ze bych mela na kline mladsi dite.

hrusti
31. bře 2014

Já jsem ze začátku chodila i s mladší dcerou, ale to byla malá a většinou spala v kočárku. Když byla větší, tak syn začal chodit sám, jen jsem ho dala k logopedce a počkala venku s dcerou. Když by tam byli společně, tak by se nesoustředil 😉

nuonuon
31. bře 2014

Přidávám doplnění od Hojda, její přítomnost je tam nutná celou dobu aby věděla, co doma trénovat a než se dostanou z hlídacího koutku, dostanou se na řadu a zase do hlídacího koutku, tak je to minimálně hodina času. Chodí také na grafomotoriku a tam není problém si sourozence vzít s sebou, paní tam má hrací koutek pro sourozence. Kamarádka u jiné logopedky si bere mladšího sourozence s sebou. Bohužel mají logopedky v okolí dost plno (hlavně ty dobré).

veruska007
31. bře 2014

Sourozence se starším na logopedii neberu. Jedna lekce nám trvá 0,5 - 1,5h (chodíváme poslední a záleží, jak se logopedka zapovídá 🙂 ). Myslím, že by to bylo naprosto zbytečné jít tam se sourozenci. Miminko v kočárku snad, ale prostřední by tam za tu dobu udělal z vyšetřovny kůlničku na dříví, starší by po něm koukal a nesoustředil by se a já bych tam celé sezení pobíhala od jednoho k druhému. Stačí, když doma večer cvičíme a nemůžu prostředního strčit manželovi - to je pak za trest. Místo pěti minut mluvíme půl hodiny, mladší trhá sešit, knížku, divočí, starší ječí, nesoustředí se... logopedii jsme řešili tak, že jsme chodili poslední, na 16.30. Teď manželovi změnili pracovní dobu, odpoledne to nepůjde, takže manžel bude chodit se synem na logopedii dopoledne, na propustku. U nás nelze poslat dítě samotné, logopedka mě učí, jak syna učit mluvit - kdybych nebyla na hodině, nevím, jak s ním nacvičovat, co dělá špatně a jak mu poradit, aby to dělal jinak a lépe.

petrajurinova
31. bře 2014

Mi logopedka hned při první návštěvě řekla, že klidně mám brát mladší dítko s sebou - že prý aspoň odposlouchá a odkouká co se brácha učí. Ale pokud mám jinou možnost tak tam dceru neberu - je to živé stříbro a demoliční expert, takže s ní nemám čas plně se věnovat tomu, co se probírá se synem.

jajaxx
31. bře 2014

My na logopedii chodíme i s mladší dcerou (21m.) a nikomu to nevadí. Většinou mi sedí na klíně a hraje si s něčím co ji dám do ruky a syn zatím trénuje 🙂 Je pravda, že logopedové to asi rádi nemají, ale nic moc s tím nenadělají. My taky nemáme kam malou dát a do koutku mi ji nikdo nevezme, tam je to až od tří let, takže ji beru s sebou. Naštěstí naše logopedka je taková, že neřekne nic špatného proti, takže i když se ji to možná moc nezamlouvá, neřekne ani slovo, protože sama má dvě děti a myslím, že to chápe, že když není zbytí...

frantiska85
31. bře 2014

Chápu, že logopedka má možná pocit, že mladší dítě může rušit, ale měla by si uvědomit, že s hlídáním to je někdy obtížné a ona rozhodně není jediná logopedka pod sluncem. Kdyby měla řeči, víckrát bych tam nešla.

pajinka29
31. bře 2014

ahoj, jsem logopedka a nikdy bych tohle neřekla. Co znám i ostatní kolegyně, většinou děti nechávají v rámci hodiny v místnosti. JIstě, narušuje to soustředění prcka, ale co si budeme povídat. Ona ta hodina sama o sobě není nic víc, než spíše předávání instrukcí rodičům, jak dále postupovat a většina práce pak padá na jejich bedra doma...takže ani stoprocentní spolupráce ze strany dítěte není vždy tak nutná

poupe
31. bře 2014

Mě děti chodí dovnitř samy a já čekám v čekárně, tak nechápu kde je problém 😕

pehaka
31. bře 2014

my můžeme synek je tam 40 min - ovšem mladšího neberu starší by se nesoustředil 😉 ale já mám hlídání v nejhorším ho dávám mamče do práce on jí do hodině zvládne kompletně rozebrat kancelář..😀

sarkav
31. bře 2014

Ahoj já beru maleho sebou, je fakt že pokud mám hlídáni raději ho nechám doma, protože on je "ďábel" a nevydrží minutu v klidu 🙂 jinak když ho mám sebou a zlobí jdu do čekárny a tam na Filipka počkáme (aby se Filda soustředil)...jinak máme úžasnou a hodnou paní logopedku 😉

gumidek
31. bře 2014

U nás trvá logopedie cca půl hodiny a mladší jsem brala s sebou, logopedka má v ordinaci dětský koutek, takže si tam mohla hrát nebo malovat... Je to divoška, nebylo to s ní jednoduchý, ale dalo se. Teď už jsem v práci a budu chodit se starším sama, normálně v dopoledních hodinách z práce.

pepibubu
31. bře 2014

U nás to bylo jako u @gumidek. A myslím, že Martin (mladší) logopedii potřebovat nebude, protože když něco řekne blbě, tak ho Pepíček opraví, a on se opraví.

ia.
31. bře 2014

já si hodiny na logopedii dávám vždy na takovou dobu, abych mladšího brát nemusela. Myslím si že by to ani tak nerušilo staršího jako spíš mě, pže se snažím na hodině pochytit co nejvíce, abych to dělala doma správně a nedělala chyby....ale kdybych neměla hlídání, tak bych ho brala sebou.

medvidek
31. bře 2014

Také chodím s dcerou na logopedii a když se objednáváme, tak zásadně volím dny a čas, kdy je syn ve školce. On je hrozně rušivý element. Jednou jsme ale museli syna vzít s sebou, tak jsem povolala babičku, čekali spolu venku a za tu půl hodinu, co my byly v ordinaci, syn tu pusu nezavřel a mlel a mlel a mlel a bylo ho hojně slyšet i přes dveře.