Co dělat, když dcera nechce do školy? (1. třída)

kuckas
12. říj 2014

Naše malá šla letos v září do 1. třídy. Do školy se moc těšila a ze začátku tam chodila moc ráda, ale nyní se vše zlomilo a už 14 dní mi protestuje, ve škole dělá scény a brečí (já poté taky) a doma brečí, že jí bolí bříško, jindy zase hlava a dneska je to krk. Zjistili jsme od ní, že jí tam "zlobí" jeden chlapeček, řešili jsme to už i s učitelkou, ale ta si prý ničeho nevšimla. Už mi docházejí nápady a začínám být docela bezradná.

sari_nka
12. říj 2014

Jak se dceři daří učebně? Jak ke škole přistupuje doma - děla rada úkoly, chce se připravovat a učit? Kolik je ji let - 6 nebo 7? A který měsíc je narozena? Ma kamarády ve škole, znala někoho nebo slad mezi úplné cizí děti? S kým sedí v lavici a jaká je pani ucitelka?

tarra27
12. říj 2014

@kuckas podle mě nechce kvuli němu...pokud řekla, že ji zlobí, nemá důvod si to vymyslet, vůbec když dřív tam byla ráda...

znáš se s jejíma kamarádkama?? zeptej se jich, jak to ve třídě probíhá....nebo přes jejich maminky....ne že by jsi dceří nevěřila, ale naopak...právě proto, že ji věříš, chceš mít jakoby důkazy i od jiného decka než je tvoje dítě....

já bych si vážila toho, že mi dítě řekne, že ji nekdo zlobí a vše konkretne si vyslechla, klidne si i promluvila s maminkou toho decka, ktere dceru zlobí....

kuckas
autor
12. říj 2014

@sari_nka ve škole jí to docela jde. Úkoly si chce dělat hned jak přijde ze školy a všechno si připravuje sama, já jen dohlížím. Narodila se v dubnu a je jí 6 let. Do školy šla s kamarádkou z kroužku, sice spolu neseděly, ale to nevadilo, pak ji učitelka přesadila jinam (i více dětí přesazovala) a právě před toho klučinu, co jí zlobí. Od čtvrtka už ale sedí s tou kamarádkou, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, ale celý víkend byla v pohodě až dneska k večeru začala pofňukávat, že jí bolí krček a přitom tam nic nemá. Jinak paní učitelka je hodná, zatím všechny učitelky co jsem tam poznala jsou takové 🙂.

@tarra27 máme tam kamarádku, tak jsme se s maminkou bavily a ta zatim nic nezjistila. Ale mluvila jsem jeeště s jednou a ta řikala, že dcera něco doma povidala. No a za maminkou toho klučiny se chystám, jenže se před školou vždycky mineme, ale už jsem mluvila i s tim klučinou. Ten se přede mnou teď schovává.

sari_nka
12. říj 2014

Já bych s dcerou probrala i to, jak zlobeni kluka vypada a co konkrétně muže udelat kdyby se to znovu stalo. Muže jít o lotrovinu nemyslenou špatně ale taky o ublizovani, tak bych zároveň šla stejne vy po zjišťování od všech kolem i od dcery, co se děje a fakt bych nepodcenila ani tu obranu, aby se dcera cítila jistější.

evulina77
12. říj 2014

@kuckas rozhodně bych si promluvila s paní učitelkou, jak to dcera doma prožívá a jaké ti popisuje problémy. Tady nejde uhodit na toho klučinu, ale vyřešit problém. Myslím si, že si to malá nevymyslela a že z toho začíná mít docela slušné trauma. Učitelka by neměla být jen hodná, ale i citlivá, pozorná a chápavá. Je to věc v její třídě, měla by si toho všímat a hlavně to řešit. Ono to nemusí být od toho kluka ani moc ve zlém, může si dělat srandu a honit si triko. S maminkou chlapečka bych taky promluvila, ale tím se to nemusí vůbec vyřešit...

naomi6
13. říj 2014

@kuckas Ahoj, my máme něco podobného - malá nastoupila do školky, ze začátku nadšení a poslední dny pláče, že nechce chodit na vycházku, tak jsem jí vyzpovídala a prý nějaká kluk jí tahá a běhá s ní rychle. Hned jsem to šla řešit s učitelkou - vše slušně a v pohodě jsme si vysvětlily a učitelka slíbila, že na to dohlédne. No a je to už naprosto v pohodě, takže být vámi, tak zajdu do školy, sednu si s učitelkou a vše jí to řeknu. Měla by to ohlídat. Jsou to prvnáci a je potřeba zohlednit vše individuálně. Klidně bych se i zeptala rodičů toho kloučka, pokud by to trvalo dál. Všechno je to o komunikaci. Držím palce a určitě to vyřešíte 😉

kuckas
autor
13. říj 2014

S paní učitelkou jsem to řešila už několikrát a řikala, že si s nima i promluví, ale bylo to na nic. Dneska Haninka ráno brečela už doma, že ji neni dobře, že tam nechce, že jí ten kluk pořád ubližuje. Klučinu jsem potkala v šatně, tak jsem na něj tentokrát ostřejc vystartovala a snad to k něčemu bude, dneska prý nic nevyvedl. Tak uvidíme jak to bude dál.

miinnaa
14. říj 2014

Ahoj, mám stejný problém. Mám 6 letou dceru co nastoupila do první třídy, první týden a půl se moc těšíla, byla nadšená a pak se stalo to, že jí holky ze třídy zamkly na záchodě, a od té doby ráno brečí.už jsem z toho zoufalá. Mluvila jsem s učitelkou, ta s dětmi promluvila a s dcerou na záchod chodila. Pak deři začaly vadit procházky s družinou. tak sme se domluvili, že na ně chodit nebude a i tak stále ráno brečí. Prý hnedn přestane, co odejdu a je v pohodě. jinak ve škole jí to jde, je šikovná a má plno jedniček.už nevim jak bych jí pomohla aby nebrečela.

pantlos72
19. říj 2015

Ahoj mame stejny problem dcera nastoupila v zari do1,tridy pani ucitelka krici a Dcera se toho leka,vysvetlili jsme ji to a bylo to v pohode aspon sme si to myslely,pred 14 dny jsmesi vsimly ze je dcera uzavrena do sebe zacaly jsme zjistovat kde je problem ,problem byl v tom ze ji holcicka ve tride brala svaciny a ze pani ucitelka krici ,poradite my co stim z holcickou je to v poradku ale co z pani ucitelkou sam jsem bylsvedkem jak moc na deti krici dekuji.

lendulina
19. říj 2015

Mám pocit, že čím jsou lidi starší, tím zapomínaj na to, že i 6letý dítě se může trápit - tím myslím tu učitelku. Jestliže jsi jí řekla, že malá má tyhle problémy a ona to neřeší, nebo jen velmi vágně, zkus jít za ředitelem/výchovnym poradcem/psychologem (nevím, jestli je u vás ve škole k dispozici), případně do pedagogicko-psychologické poradny.. A jestli to holčičku trápí velmi (sama jsem si užila šikanu a hodlám se vyvarovat toho, aby moje dítě takhle trpělo), tak přeřazení na jinou školu.