Docházka do školky v měsíci, kdy končí RD. Jak to je?

petrajurinova
3. zář 2012

Máte někdo zkušenosti s tím jak to je s docházkou dítěte do školky v měsíci, kdy končí rodičák? Dcera je narozená 22.9. a přijatá je k docházce od začátku měsíce. Rodičák mám podle starých pravidel. A teď nevím, jestli povolených 5 dní docházky do školky za měsíc je myšleno za celý měsíc (včetně doby po narozeninách), nebo jestli ji můžu poslat do školky 5x v době do toho 22. a pak ten poslední týden celý (takže by to bylo dohromady za celé září 9 dnů). Nechci zbytečně přijít o rodičák za září.

llluckaaa
3. zář 2012

Já myslím, že už ten měsíc, kdy ti končí rodičák, může na celou dobu. Aspoň pokud si dobře pamatuji to, co říkali v naší školce.

petrajurinova
autor
4. zář 2012

@llluckaaa problém je v tom, že to co řeknou ve školce se neshoduje s tím co řeknou úředníci a to ještě každý úředník říká něco jiného a já bych nerada o ten rodičák přišla, docela ty peníze potřebujeme.

verbalinka
4. zář 2012

@petrajurinova jak to píšeš, tak to je. Ale nejjednodušší bude, když se domluvíš s ředitelkou, ať u dcery napíše jen těch 5 dní za září. Se synem jsem to měla stejně. Chodil do školky v době mé RD a ředitelka ho psala jako 5-ti denního 😉 Ale teď u nového rodičáku (pokud jsi přešla na nová pravidla) může dítě do školky neomezeně...

julie2905
4. zář 2012

@petrajurinova řekla bych, že můžeš max. na těch 5 dnů...

jmisa
5. zář 2012

U nás to říkala ředitelka jedné mamině, co je takto "postižená" a řekla, že si má vybrat, buď 5 dní v měsíci a nebo počkat do narozenina a pak každý den, kombinovat v měsíci to nejde.

jijitka
25. zář 2012

@petrajurinova v měsíci, kdy ti končí RD sociálku zajímá pouze doba do ukončení. Takže je možné vyčerpat povolených 46 hodin a ode dne nástupu do práce už normálně na denní docházku.