Doporučení z MŠ do pedagogicko - psychologické poradny

rioko
2. pro 2012

Minulý týden nám učitelka ve školce dala doporučení, vzít syna do pedagogicko - psychologické poradny. Syn má 3 a půl roku, do školky nastoupil v září, ale jetě tam nebyl ani 14 dní v kuse, po týdnu byl vždy nemocný a byl doma nebo u babiček. Problém ve školce je prý ten, že se hrozně vzteká, křičí, nedá se na něho zatlačit, jinak se sekne. Jde ale o některé situace, jinak je v pohodě. Je pravda, že si nehraje moc s dětmi, ještě před nástupem do školky se dětí bál a vyhýbal se jim. Měla jsem proto strach hlavně z toho. Ale děti mu už nevadí, moc si s nimi nehraje, ale povídá o nich.Doma je taky Vojta hodně uvztekaný a uječený, to je pravda, v tu chvíli sním nic nehne. Ale snažím se tomu předcházet, když ho to popadne ignoruji to, někdy ho potrestám, ale většinou to odezní a jde se s ním domluvit. Zajímalo by mě, co od poradny učitelka očekává. Já sama jsem učitelka ve školce, děti jsem za léta měla různé a i hodně problémové, ale vždy jsem to brala jako svůj úkol, přijít na to, jak dítě zvládnout a nakonec to vždycky fungovalo, u někoho dřív, u někoho pozděj. Vojta se navíc ve školce začal dost počurávat, i 3x za den, doma vyjímečně. Vím, že asi není na školku úplně zralý, ale jinou možnost jsme neměli, musela jsem nastoupit do práce. Vím, že u nás ve školce nemají rádi děti, které nějak vybočují. Vojta je ale jinak hodný kluk, hodně bystrý a chytrý, baví ho dost věcí, umí se zabavit i sám. Měla bych možnost ho od září vzít k nám do školky, do logopedické třídy. Je to malá školka, kde je logopedická třída - tam je 12 dětí a speciální, kde učím já. Takže u mě by nebyl. Jenže hned vedle a já mám obavy,jestli by zamnou moc neutíkal, je to pořád dost mamánek. Na druhou stranu vím, že by ho tam měla učitelka ráda a brala ho takového jaký je. Co myslíte, jaký na to máte názor? A kdo byl v poradně, jak to probíhalo, co se řešilo? Díky za všechny názory.

alisek
2. pro 2012

Ahoj, se vztekáním ti neporadím, řeším těd to samé ale o dvou a půlletého syna. Spíš ti chci odpověďět ohledně školky, pokud do konce roku bude mít Vojta problémy v původní školce a nezvykne si tam (a oni na něj), tak bych ho vzala do té vaší. Mám kamarádku co učí ve vesnické školce a má tam oba své syny, věřím, že je na ně přísnější než na ostatní děcka a nenadržuje jim a nejsou větší "mamánci" než byli dřív 😉 . Určitě bych to zkusila.

rioko
autor
2. pro 2012

@alisek děkuji já se právě musím rozhodnout dřív k vůli tomu, aby se pak u zápisu vědělo kolik dětí, se má brát, ale asi zkusím Vojtu k nám třeba někdy vzít a uvidíme jaký bude v té druhé třídě a jak to bude fungovat

alisek
2. pro 2012

@rioko vidíš to mě nenapadlo, že je ten zápis, tak to zkus těma návštěvama a uvidíš ale možná bych si i s učitelkou promluvila ne z pozice matka a učitelka ale z profesní pozice učitelky.

rioko
autor
2. pro 2012

@alisek no oni ví že jsem učitelka a možná tím víc mám pocit že si říkají -učitelka a má tak vzteklé dítě

morgan
3. pro 2012

@rioko ahoj, já mám zhruba stejně starýho syna a byla jsem v pedagogicko psychologické poradně, bylo to na mojí žádost, protože se taky počůrával ve školce a chtěla jsem probrat i jiný věci...zavolala jsem tam a paní psycholožka navrhla abych nejprve přišla já sama, povídali jsme si asi hodinu a ona řekla, že si myslí., že není nutné aby přišel i syn, navrhla, že je případně možné aby se ona přišla podívat do školky, aby viděla jak se tam chová v koletkivu atd, ale shodly jsme se že to není nutné, že syn je ok, měla jsem zbytečné obavy...takže takhle to probíhalo s poradnou u nás...

lendy1
3. pro 2012

u nás je úplně běžné, že učitelky, které mají děti, je tam mají ve školce-jen v jiné třídě. Ráno, odpo, když jsou třídy spojené, tak tam jsou i se svojí mámou.
Jinak my máme vyšetření z PPP v rámci školky (1-2x za rok) a já jsem za to jen ráda.