Hodně vzteklé, ubrečené 3leté dítě

tonna
25. čer 2017

Holky, potřebuju radu, protože už to přestávám dávat. Z mého 3leťáka se stává šílený dítě. Neříkám, že starší taky nebyl vzteklý, ale ne tolik.
Přijde mi, že se to u mladšího pořád stupňuje, místo aby se to zlepšovalo. Nebo je to prostě jen období?
Třeba někam jdeme, on všechno zvládne. Tak mu říkám, že půjdeme domů, ještě si může pohrát na hřišti a že jdeme. A najednou z ničeho nic se sekne, někdy prostě nemá důvod, nebo mi to tak přijde. Tak řve a řve a řve, vzteká se. Mluvit s ním nepomáhá, nechat ho vyřvat nepomáhá. Stála jsem takhle venku hodinu a začínal pořád na novo. Tak ho prostě čapnu a dovleču ho domů. Tam se chvilku v předsíni ještě vzteká a najednou řekne, už nepláču maminko, můžeš mě zout a je zlatej. Ale já to prostě už nezvládám. Od září má jít do školky. Děsím se jak to tam bude probíhat. Už přemýšlím nad psychologem, ale nevím jestli pro něj nebo pro sebe 😀.
Máte prosím někdo zkušenost?

panickatlamicka
25. čer 2017

Koukni ke @kamste do blogu, ma tam plno super odkazu, nedavno i o vztekani.. 🙂

tonna
autor
25. čer 2017

@panickatlamicka Děkuju 🙂

lv
25. čer 2017

Vyřeš to dřív 🙂 tedy čapni ho dřív, ať to netrvá tu hodinu.

tonna
autor
25. čer 2017

@lv To dělám, protože to nevydržím dlouho. Ale je nepříčetnej. Prostě se snažím dostat co nejrychleji domů. Ale je to hrozný, hlavně když je to pak na nějaký akci, kde je plno lidí. A ty jejich odsuzující pohledy ☹

lv
25. čer 2017

@tonna já jen reagovala na to cos psala, že to trvalo hodinu. Ještě asi není schopen tu emoci, že něco chce (zůstat někde, moje chtěla nosit, něco si vynutit v obchodě, jít spát, přestat dělat něco nebezpečného..). Přejde to, u mojí ve 3 a čtvrt. Školka, jako jiné autority tam většinou zabírají dobře a děti to tam nedělají, nebo podstatně méně.

martiina_k
25. čer 2017

Tady ti většina napíše, že to je vývoj a že to časem přejde. Není ostuda se zeptat nějakého odborníka. Zkus ten záchvat nahrát na telefon a ukázat ho pediatrovi. Nám se mimčo za chvíli narodí, tak neporadím nic ☹ ale posílám hodně sil, protože věřím, že to musí být šíleně vyčerpávající. Možná, že ti poradí v té školce.

arwen_arina
25. čer 2017

Ja myslim,ze z toho vyroste, nech ho byt, nereaguj a ono to prejde, uvidis, chapu,ze je to ocistec,ale nemyslim si,ze mu to vydrzi. Hlavne se nenech vytocit,kasli na to,co lidi. Podle me na psychologa to neni

arwen_arina
25. čer 2017

Nema nejake kamarady, od kterych to nezadouci chovani odkoukava?

tonna
autor
25. čer 2017

@lv Malýmu je 3 a čtvrt roku a začalo to ve větší míře 😀. Má takové období různě, ale teď je to mnohem horší.

tonna
autor
25. čer 2017

@arwen_arina Já si taky pořád říkám, že to snad na psychologa není, řešila jsem to samé u staršího, ale ne v takové míře. Taky jsem chtěla psychologa, ale než jsem se s doktorkou stačila domluvit, tak se nějak srovnal. Nene kamarády žádný nemá, jen staršího bráchu. Děkuju, snad se to zmírní tou školkou, že si tam vyhraje. I když se jí tedy i děsím. Se starším měli ve školce neustále problém, že se moc ptá, všude vleze a podobně. A to je proti mladšímu mnohem větší kliďas.

eva267
25. čer 2017

Tak my v podstatě nemůžeme ani nikam na výlet. Vždy to skončí nějakým výstupem. Já jsem prý byla jako dítě stejná, tak to snad přejde. Fakt je, že už to začíná být lepší. Jednou jsme dceru taky takhle museli drapnout a odtáhnout. Bylo to tak zlé, že přitom ztratila botu, manžel měl co dělat, aby ji udržel. Hodně sil!!!

tonna
autor
25. čer 2017

@kamste Děkuju moc 🙂

tonna
autor
25. čer 2017

@eva267 No já už taky vždycky rozmýšlím jestli jet někam nebo ne. A to většinou ty věci kam se jede autem a je to na dýl zvládá líp než ty naše pochůzky v okolí. Taky nemůžeme chodit do hlučných míst a mezi hodně lidí. Já to možná moc hrotím. Asi jak už jsem starší, tak to snáším mnohem hůř než dřív. Taky s těma dvěma dětma je to horší, že starší už chce třeba jít a mladší stávkuje. Tak je pak ukočírovat je složitý. Snad pomůže školka, že mě nebude mít pořád za zadkem.

arwen_arina
26. čer 2017

@tonna ja si myslim,ze skolka pomuze, budes mu "vzacnejsi",taky tam bude mit ostatni deti,na ktere bude muset brat ohled,taky se pred nimi urcite bude stydet delat sceny🙂 a pani ucitelka je taky neco jineho nez mama,jiny typ autority....ja bych se toho nebala,bude to ok,jen to chce cas a pevne nervy, drzim palce moc...

verca156
26. čer 2017

ahoj posílám odkaz je to na zítřek zdarma tak si to pusť třeba u žehlení jestli budeš chtít 😀 https://www.nevychova.cz/online-workshop/?_nvu=...

ladyhacek
26. čer 2017

Mám dvouetého a tkaé má vstekací období tne náš beran 🙂.
Chce to ho nalákat (né vždy s eto povede) Máme doma psi a slepice, Ondý je miluje a rád je krmí (takže když někma jdeme nechávát to až na večer.
Byli jsem u kamarádky co má stejěn starého syna - největší kámoši. a on má velkou klouzačku a sposutu suepr věcí a nevím co (traktor má asi také lepší, i lepší míč, i lepčí pískovště ... ) postě od nich nechce už mi dokoce i párkrát zamával, že tam zůstává 🙂.
Fajn du ho čapnout z klouzačky a čekám scénu a ono nic. Ondášku jdeme důmů > ne. Tka se ještě jendou sklouzni a musíme jít > ne a co pesjskové vždyť už mají hald musíem je nakrmit a slepičky . . . vzala jsem ho za ruku a šlo se - já byla úplně překvapená 🙂. Vztekání je těžké u nás pomáhá no tak se vyvztekej jeslti ti to pomůže, ale maminka ti pomoc neumí. Řvaní to nepomůže, chápu, že ot takto nehce, ale jiná cesta není > za chvíli přestane a jako by nic