Jak probíhá logopedie

billi
14. črc 2019

Kdo chodíte s dětmi na logopedii? Jak probíhá návštěva na logopedii? Dělá s dětmi logopedka i grafomotoriku? Kdy se u vašich dětí začalo s nápravou řeči - nejen v jakém věku, ale jestli měla logopedka nějakou podmínku, co musí dítě zvládnout. Jak dlouho jste na logopedii chodili?
Poslední dotaz. Jak se vaše děti na logopedii chovají? Sedí a spolupracují, nebo všude lezou šklebí se a sice spolupracují, ale nezvládají se soustředit ani pár minut.
Jde mi hlavně o děti s větším problémem, jako je VD nebo OVŘ.

jannym
14. črc 2019

Dcera ma sice jen maly problem dyslalii a nechape nektere mluvnicko-gramaticke jevy, zacaly jsme v 5 letech, potom co nas tam poslal pediatr, na prvnim sezeni cca pul hodiny jsme probraly co nas tam privedlo a otazky na vyvoj od toho jak probihal porod, proc jsme chodili na neurologii, cviceni vojtovky, jestli je vyvoj kontinualni nebo ve vlnach, kdy zacala mluvit a jakym zpusobem, jak se chova v kolektivu a ptala se dcery na ruzne veci a poslouchala jsk mluvi - dostaly jsme prvni cviceni (oblicejovou gymnastiku), vzdy kdyz se vidime mame drobne pokroky a dostavame dalsi cvicenicka navic a dostaly jsme sondicku na sykavky, ptala se i na veci jako jak chodi do schodu, jestli jezdi na odrazedle, kole, kolobezce atd., na ruzna onemocneni v rodine, dcera pokud je dobre naladena, vyspana a najezena obvykle spolupracuje, jen ma problem s rukama ty porad odvadeji pozornost, ale logopedka meni ruzne cviceni a moje torpedo funguje na chvaleni a male hvezdicky co sbira do naseho logo sesitku a hlavne vi ze kdyz se nenauci lepe vyslovovat tak nebude moc pokracovat v dramatacku a ten miluje i lektorku takze vzdy kdyz je ovrnena a nechce se ji tak se ji zeptam chces pokracovat u tety radky ano chci no tak musime cvicit, doma mezi jednotlivymi cvicenimi chodi behat a stejne kolikrat nevydrzi sedet, v zari nas ceka na zubnim umisteni nejake desticky, ktera by mela branit dalsim deformacim horniho patra, a mandle zatim mame orl ani alergolog nedoporucuji odstraneni i kdyz uz jsme mezi II a III stupnem, nevim zda vam to pomohlo, ale vim ze nejdulezitejsi je aby rodic, dite i logopedka si lidsky sedli, v okoli mam maminky co vyzkouseli dve tri logopedie nez si nasly tu co jim vyhovovala, vim ze deti u logopedky nekdy mezi cvicenimi delaji drepy nebo vyskoky aby se uvolnilo napeti a pak mohly dal vydrzet v klidu (to jsme slysely parkrat v cekarne)

billi
autor
14. črc 2019

@jannym děkuji za vycerpávající odpověd.