Zdravím všechny, mám takový zvláštní dotaz. Jestli jste se někdo setkal stím, že vaše dítě mělo ve školce nehodu 💩a paní učitelka vám 💩 zabalila do trenek a v sáčku předala dom.
Asi stále nechápu, je mi jasný, že to mají učitelky těžký a že jim může přijít nechutný řešit 💩ale je to takový problém to 💩 vyklepnout do záchodu.?
Ještě mi v šatně při předávají říká, že naštěstí bylo tuhý 💩🙈
Málem mě doma při otevření kleplo. 🙈
@marketa1218 chodí od března a stalo se mu to poprvé. Doma je bez nehody. Ono to v té školce bylo celé takové zvláštní.
Já jsem se ji ptala jee jak to? A ona říkala no já koukám kde ho mám a najednou ho nebylo, tak ho začala hledal a našla ho na záchodě a prej mu nešli sundat kalhoty tak to pustil do kalhot.
Tak mě ho bylo líto, že se snažil a šel na záchod, ale nebyl nikdo kdo by mu pomohl s kalhotama 🙈
Ne tohle se u nás nedělá. Předají jen pos**né kalhotky bez 💩.
@palja no mě to právě úplně zarazilo. 🙈
Normální člověk to hodí do WC a předa jenom spodní prádlo 🙄Co na to říct....
🤣🤣 promiň. To mi přijde jako blbej vtípek. A komentáře výše mě taky rozesmály 😂Tím dotaz nechci zlehčovat..... hnědou čáru už jsme domů dostali, 💩nikdy. Jako asi bych pochopila, kdyby to byl nějaký řídký produkt, ale i tak by na to mohly aspoň pustit proud vody, očistit od nejhoršího a dát mokré v sáčku. To musel být zážitek doma. A v pohodě mi to teda nepřijde. Naopak pokud to byl suchej bob, tak se museli snažit,aby jim z těch trenek nevypadl,ne?🫣
To se nám jednou stalo taky 😅 Nějak jsem nevěděla jak na to zareagovat 😂
Taky nám paní učitelka dala balíček i s nadílkou. Asi ať z toho taky něco máme. 🫣
Rovnou to manžel vyhodil před školkou do popelnice, protože by to muselo čekat po odpolední na mě.
On by to nedal 🤢, tak radši koupí nové kalhotky než to řešit.
@michaela666 A napadlo tě, že paní učitelka by to taky třeba nedala? Jen tak přemýšlím, co ji k tomu mohlo vést... Nemluvě o tom, že vlastní exkrementy a vlastních dětí člověk ještě nějak zvládne, ale spousta lidí ty cizí prostě už vůbec. A tím, že si vybrala pedagogickou školu, se tohle nijak nemění.
@zuzkasim no já právě trochu čekám, jestli zde napíše nějaká paní učitelka MŠ třeba. My matky si myslíme, co by se mělo a nemělo a praxe je často jiná. Ve smyslu, že ten vhled do situace člověk nemá, dokud mu to třeba někdo logicky nevysvětlí. Ale to je v mnoha věcech, akcích, profesích..... Na druhou stranu si říkám, že kdyby se dítě pokadilo tak, že by bylo špinavý až na záda,tak ho snad musí i někdo umýt 🤔. Takže vyklepnuti bobku je za mě maličkost. Ale jak píšeš, někdo je na to citlivější.
@zuzkasim Upřímně tohle mě napadlo, ale vzhledem k tomu, že konkrétní učitelka měla s dcerou problém celkově, tak to za mě byl prostě úmysl.
Vím od 2 maminek, že ty běžně nosily od stejné učitelky pouze znečištěné spodní prádlo a to chlapečka musely pravidelně po nehodě sprchovat. 🤷
Naštěstí se dceři stala nehoda jen jednou.
Učitelky tam nejsou od toho, aby praly prádlo nebo chodily vyklepávat hovna do záchodu. Pravděpodobně to chtěla udělat co nejrychleji (exkrementů se štítí každý a kór když jde o cizí děti) a nejdiskrétněji, aby chlapečka neztrapňovala před ostatními dětmi. Já v tom žádné pochybení nevidím.
@michaela666 otec se štítí výkalů vlastního dítěte a učitelka by neměla? Zvláštní...
Mimochodem úplně stejná diskuze tu byla asi před rokem, tak mě napadá, jestli to tady nepíše nějaký felální úchyl, kterýho rajcujou posraný spoďáry 😀
Stalo se mi, předala jsem i bobek. Holčička se mi pokadila, ve třídě za rohem jsem měla 23 dětí 3-4 roky, provozní žádná po ruce, natož gumové rukavice. Svlékla jsem ve vaně holčičku, sáček dala na oblečení a celé ho do něj vložila, honem holčičku osprchovala. Trvalo mi to asi 10 minut, ostatní děti bez dozoru, naštěstí bez zranění, ale jedno dítě mi během té doby vysypalo asi 5 krabic stavebnic dohromady, uklízela a třídila jsem to hodinu. Kdyby na mě maminka přišla se stížností, že jsem jí mela oblečení předat jinak, asi bych si ráda poslechla, jak by situaci vyřešila ona.
Uplne,ale uplne stejny dotaz tu byl nedavno, tak nwjaky mesic zpet. i stejne napsany
Divny
No nám se nehoda stala na začátku. Styděla si říct. Jako dostali jsme v pytlíku spodary. Kdyby tam bylo tak holt vyhodím no. Pro mě by bylo asi důležitý, že ma malá cistej zadek a ne jako pavián. A taky to, že jí za to nikdo nevynadal a řekl, že se nic neděje, že to zvládnou.
Tak to mi teda opravdu normální nepřijde. Normální člověk by to spláchl do záchodu, já osobně bych to možná ještě i trochu přemáchla v rukách. Tohle je extrém, hnus.🙈
@lucidvork a jak by se ti líbilo, kdyby tvoje dítě například spadlo ze schodů nebo vyskočilo z okna, protože ho učitelka nehlídala? Byla bys v pohodě, kdyby paní učitelka řekla: Promiňte, že jsem na děti nedávala pozor, ale zrovna jsem měla něco důležitějšího na práci, hrála jsem si na pradlenu...?
Sice se mi to nestalo, ale kdyby, tak to doma spláchnu a neřeším. Budu ráda, že se to vyřešilo rychle a v klidu. Stačí mi, že učitelka dítěti pomohla s hygienou a převlečením.
Jinak ve všech školkách, kde jsem měla děti, učitelky chtěly, aby děti oznamovaly, že jdou na záchod. Takže kdyby to syn řekl, možná by na něj učitelka dohlédla a nemuselo se to stát. Takže ji vinit z toho, že nepomohla je trochu mimo.
@gruyerre jenze tech ucitelek je tam vice, pokud maji treba i AP tak tam jsou 3.... jedna ucitelka na 17 deti to neni snad nikde uz dneska. Takze nechapu proc jedna nemuze jit to vyresit na wc. A ty maly prtata co sotva nastoupily tak urcite nehody mivaji
@hanka_12345 tak to není, většinou bývají dvě učitelky cca od 10 do 13 hodin, jinak je tam pouze jedna.
Navíc, jak je psáno, nehoda vyřešena byla, o dítě bylo postaráno, bylo převlečeno a umyto, pouze učitelky nepovažovaly za nutné prát špinavé prádlo, to je starost rodičů a ne jejich.
@hanka_12345 Ne, většinu času je ve třídě jedna samotná učitelka a maximální kapacita třídy je 28 dětí. Učitelky se překrývají obvykle 2-3 hodiny denně.
Někdy je tam dokonce sama učitelka celý den, třeba když si kolegyně vybírá dovolenou, je akutně nemocná atd.
@mollyweasley Asi záleží na školce, u nás má nejmenší třída 20 dětí - 2 učitelky a asistentku. Od 8 do 14 tam jsou vždy ve 2, ale chápu že ve větších městech je tohle asi nemožné a učitelky fakt jedou na maximum.
@michaela666 Je jedno, jaké je to město, učitelky se VŽDYCKY překrývají jenom pár hodin denně. Pokud je ve třídě nějaké dítě (děti), které mají takové problémy, že k jejich úspěšnému vzdělávání je zapotřebí asistent pedagoga, pak tam je a na takový počet hodin, jaký poradna určí.
@eviicka určitě neviním učitelku, syn je ve školce od března. Moc s cizími lidmi nemluví, doma je zvyklý jít na záchod a až je hotový zavolá uuuž.
Nešli mu stáhnout kalhoty, tak mi ho bylo líto, ale už jsme si to vysvětlili, že musí paní učitelce říct.
@mollyweasley jinak asi odpovím tak nějak hromadně, ve třídě bývají dvě učitelky a jedna asistentka + chůva. Mají myslím si dost dobře zařízený personální obsazení. A ano chápu, že kdyby se stalo a byla tam sama, že je přednější dalších 20 dětí, než vyklepávání hovina do záchodu. Ale v této situaci jsem byla spíš překvapená, že to tuhé hovinko nevyklepla.
Ale chápu, že učitelky tam nejsou od toho aby řešily💩 a praní. Možná kdyby mi to řekla tak ty trenky vyhodím po cestě dom. Ale ani zmínka o tom, že mám v sáčku zabalené 💩 v trenkách.
@zuzkasim tohle si myslim, že bude asi pravý důvod. Díky za názor. Paní učitelka je sice starší paní, ale u nás ve školce je cca od září. A upřímně chápu, že ji musí 💩cizích děti dělat zle.
Já tím, že jsem zdravotník, to nějak dávám, ale taky se mi občas navalí a tak si jen sama říkám, že bych to prostě vyklepla do záchodu a šla se pořádně umýt. Určitě jsem po ni nechtěla, aby mi ty trenky prala, šlo mi vyloženě jen o to proč to 💩 zabalila do trenek 🙈
@hanyzka11 tak já tu napíšu jako ředitelka MŠ
Výkal je považován za nebezpečný odpad. To za prvé. Z hygienického hlediska je naprosto nemyslitelné, aby paní učitelka toto jakkoli čistila nebo zkoumala, jestli bobek zůstal v nohavici. Prostě zlikviduje to nejnutnější, dítě umyje, převleče. Zbytek si řeší rodiče. Navíc paní učitelka má ve třídě celkem až 28 dětí a je na ně zpravidla většinu dne sama. V její náplni práce rozhodně není dětem proplachovat trenýrky.
Ne, tohle se u nás teda naštěstí nedělá, přijde mi to trochu mimo. Dcera se teda nikdy nepokadila, ale když nastoupila, tak se párkrát počůrala, normálně jí pomohly převléknout a bez řečí jsem dostala tepláčky na vyprání. Vždycky tam má zásobu všeho. Pokud to není u syna nějakým třeba pravidlem, že se mu nehody stávají často, automaticky bych to vyhodila a spláchla 🙈.