Jaké oblečení dáváte dětem do školky?

michamicha
1. zář 2014

Ráda bych podiskutovala o tom, jaké oblečení dáváte dětem do školky. Co holčičkám, co klukům a v jakém ročním období. Myslím si, že tohle je věčné téma a maminky, kterým jde dítko poprvé do školky jistě uvítají tipy na praktické oblečení.

lv
2. zář 2014

No do třídy leginy tricko /s krátkým rukávem, měli tam teplo/,ven tepláky, dle ročního období mikina, oteplovacky atd..prostě to co ma doma a to co ma na vycházku, nic speciálního.

betelgeuzz
2. zář 2014

Taky nic speciálního, triko (teď s krátkým, v zimě s dlouhým rukávem), tepláčky, legíny. Učitelka nemá ráda, když nosí holky sukýnky, jinak bych dávala v zimě ty, protože je praktický, když si dítě nechá punčošky a na to jen sukýnku.
Na zahradu bundu ze sekáče, kalhoty podle počasí, když je teplo, stačí tepláky, pak tenší a tlustší softshellky a na zimu oteplováky.

andelka
2. zář 2014

My taky. Teď triko s krátkým (v zimě s dlouhým, ale tenčí), tepláky. Další tepláky na ven a mikinu a boty. Postupně dávám na ven teplejší tepláky a pak podšité šusťáky a bundu.

kathy.skal
2. zář 2014

do třídy tepláky, tričko..ve skříňce jim visí náhradní tepláky, tepláková vesta a mikina, kdyby na ně náhodou přišla zima a na ven pogumované kalhoty a pláštěnka. Když chtějí sukni, mají jí a dostávají pod ní legíny...punčochy nedávám, neb si je dítka neumí samy natáhnout a musel by je pořád někdo oblíkat. Poučila jsem se a nedávám oblíbené a hezké oblečení, neboť už se nám párkrát stalo, že si holky přinesly nevypratelné fleky od barviček a z oběda 😖

ivasad.
2. zář 2014

Já dávám dcerce do třídy legíny a tričko, na ven má v kapsáři tepláky a mikinu. Až bude počasí na punčošky, bude mít ve třídě punčochy, a tepláky (později oteplováky) na ven si obleče navrch. U nás chodí v zimě všechny děti ve třídě v punčochách (žádný sukýnky jsem neviděla, ani že by se některé dítě ráno převlékalo z punčoch do tepláků- pak by to mělo složitější při oblékání na vycházku. A z parádění dcerky do školky už jsem vyrostla, u oběda se často pokecá, nebo přinese na triku lepidlo apod. Tak jen ať hezky vyrábí bez obav, že bude maminka hubovat kvůli umazanému oblečení.

blanka.k
2. zář 2014

@michamicha na zimu jsem nakoupila pro T. legíny (teplejší z tchiba, slabší "spodky" z CaA) - s punčocháčema bojoval, tohle si v pohodě obleče sám + nemusím to tak často prát jak punčocháče, to měl kolikrát zašpiněné chodidla, jak se převlíkali a v šatně mokro od sněhu).