Kdy jít na zápis do školky?

kikus16
26. únor 2018

Zdravim, mozna pro nekoho hloupy dotaz, ale ja si nejsem jista. Dcera bude mit 3 roky v dubnu 2019. Zapisy do skolek probihaji tento rok v kvetnu. To znamena, ze kdyz s ni pujdu na zapis az ten pristi rok, tak uz bude mit 3 a vzali by ji az od zari 2019. Takze bych s ni musela byt do toho zari doma, ale rodicak mam jen do konce brezna. A kdybych s ni sla na zapis uz tento rok, tak je mala pravdepodobnost, ze by mi ji vzali v dubnu 2019, kdy bude mit ty tri roky, protoze skolky jsou zaplnene. Kdy jit tedy na zapis? Doufam, ze je to aspon trosku srozumitelne. Dekuji za reakce

lucie01
26. únor 2018

Ahoj, určitě bych šla na zápis letos - je sice malá pravděpodobnost, že jí příjmou, ale třeba se uvolní místo a přijatá bude už od toho dubna 🙂

petrastudent
26. únor 2018

Určitě se zeptejte v konkretni MŠ. Ja mam udelano tak, ze ditko prijmu a prijde, az mu padnou tri roky. Za zeptani nic nedate, třeba nebude takovy naval.

blahova_andrea
26. únor 2018

@kikus16 řešíš to, co mnoho matek. když půjdeš letos, tak je v republice i pár míst, kde šanci, že ti ji vezmou máš a máš pár míst, kde to nemáš jisté ani příští rok, tak záleží odkud jste. drží ti v práci místo? budeš tam nastupovat? pokud ne, tak je možnost si natáhnout pobírání rodičáku a práci si hledat od září. pokud ti místo drží, tak to můžeš udělat jako já, mě dceru nevzali ani v čerstvých třech letech, tak mám v práci neplacené volno, dcera půjde do školky ve čtyřech, letos nás zápis čeká znovu.

ninive211
26. únor 2018

Můžeš zkusit zápis už teď s tím, že budeš počítat s tím, že na 99% ti ji nevezmou, ale budeš "v evidenci" a když si budeš v průběhu roku zjišťovat stav dětí v jednotlivých školkách, třeba ti ji někam vezmou v průběhu toho roku. Šance sice malá, ale ne nulová. No a pokud ti ji nevezmou, tak pokud se budeš vracet na původní místo, tak stejně pak budeš muset řešit nějakou soukromou školku na ty tři měsíce (potažmo 5 měsíců -některé školky mají permanentní provoz i během prázdnin).
Být to u nás v Brně, tak se horko těžko dostaly děti, které měly tři roky v říjnu (nástup od září), někde ani to ne, v některých méně atraktivních lokalitách možná brali i děti mladší, nevím.

andelka
26. únor 2018

Já jsem se neměla kam vracet do práce,takže s březnovým synem jsem byla doma do 3,5 roku. Od 3 let jsem byla jako pečující o dítě na pojišťovně a měla jsem 2x týdně brigádu. Tehdy nebyla šance,brali od září děti narozené ten rok max v říjnu, listopadu. Nešlo ani platit od září a nastoupit třeba od nového roku,natož od března. Poslední rok a teď už ty možnosti jsou,už u nás berou i 2,5 leté děti. Tehdy jsem s čerstvě 2 letym byla v MŠ zjevení. Chodil mi tam starší,tak jsem se byla informovat. Musíš zjistit možnosti ve vašich MŠ. Některé mají chůvy pro děti do 3 let a berou.

kikus16
autor
26. únor 2018

Dekuji vsem za reakce. V zamestnani mi misto nedrzi, mela jsem smlouvu na dobu urcitou a ta mi vyprsela, takze budu muset hledat praci. Hlidani nemam k dispozici zadne, rodina je 50 km daleko. Proto bych potrebovala aby sla do skolky v tom dubnu ve trech letech, bydlime v Olomouci, a porad na diskuzich ctu jaky je problem sehnat tady volne misto. No jsem na to zvedava. Kazdopadne se tedy poptam ve skolkach a uvidime.

nugetka20
12. bře 2018

Připojím se s dotazem - rodičák mi končí v květnu 2019 (takže defakto poodbně, jako zadavatelce). Jsme na vesnici. Mám dilema, zda dát dítě do spádové školky (tj. město H), kde ovšem berou děti až od 6:15, ovšem mám tam babičku, nebo do druhého "spádového" (města S), kde pracuje můj muž a i já tam dřív pracovala (tudíž se budu snažit dostat zpět) - tam berou děti od 6 hodin ráno, ovšem nikdo mi prcka nevyzvedne, leda táta odpoledne. ještě nevím, kde budu pracovat ..... je možné zapsat dítě do obou školek a pak to jedno zrušit?

blahova_andrea
12. bře 2018

@nugetka20 je možné zapsat do více školek a poté vybrat jednu a v té druhé uvolnit místo někomu pod čarou 😉

nugetka20
13. bře 2018

@blahova_andrea Moc děkuji - zřejmě to bude nutné 🙂