Maminky, nevíte, co je to za vyrážku?

jejule
22. črc 2014

Maminky, nevíte co to je? Nesetkaly jste se s takovou vyrážkou už? Jsou to flíčky různé velikosti, spíše tmavě červené a bez ohraničení. Malá má i zvýšenou teplotu ( hlavně večer a v noci ) a nevím, zda s tím souvisí bolesti bříška 😒 Myslím, že nesvědí. Má to hlavně na nohách, ale i v loketní jamce nebo jeden na tvářičce ☹

Minulý týden prodělala 6 nemoc.

Po očkování apod. nemáme, takže to z toho být nemůže. Jí jen osvědčené potraviny, takže alergická reakce si myslím to taky není.

Moc děkuji za radu či tip co to je, pokud jste se s tím už některá setkala.

zuzana_ka
22. črc 2014

@jejule Z té fotky to není moc dobře vidět, ale mrkni na net na atopický ekzem....

jejule
autor
22. črc 2014

@zuzana_ka Já vím, Zuzi, ale líp to nejde :( Ekzém má a vypadá jinak, tak se mi nechce věřit, že by to bylo i toto ☹

zuzana_ka
22. črc 2014

@jejule A neměla nějaké jahody či citrusy, čokoládu nebo krav. mléko?

jejule
autor
22. črc 2014

@zuzana_ka To ne. Na jahody alergii má, to už vím. Jinak jí teď jen pár věcí, které jsou osvědčené, že na ně alergii nemá.
A taky si myslím, že by neměla teplotu...

zuzana_ka
22. črc 2014

@jejule Asi bych vyrazila na kožní pokud má i teplotku☹

ceumed
22. črc 2014

Dobrý den, takhle to vypadá na ekzém, ale opravdu těžko říci. Zkuste miminko namazat Sudokrémem, ten zabírá na různé druhy vyrážek a ekzémů. Pokud chcete můžeme vám poslat vzoreček na vyzkoušení. Hezký den, Ceumed.

stazi28
15. říj 2016

Nevite co s tim? U lekare ksme byli cca 3 mesice zkousime ruzne masticky, nic neboli, nesvedi, ma to hlavne na nohach trosku na rukach a tvaricce. Diky za rady co s tim

petradova
15. říj 2016

vypadá to na atopický ekzém, naše obě holky to měly taky a je to hodně podobné. Pokud se chceš vyhnout kortikoidům, použij emulzi Dexeryl. Je to promašťující emulze, pokud holky měly jen takovéto flíčky, po chvíli používání flíčky zmizely. Pokud se to holkám příliš rozlezlo a tvořilo to větší , svědivé plochy, které si škrábaly, musely jsme použít kortikoidovou mast .