MMR vakcína a dva dny po něm kašel a rýma

lee92
15. lis 2018

Maminky prosim o radu. Pred tydnem jsme byli ockovat MMR a dva dny po tom nastoupil kasel a ryma. Ryma celkem v pohode, zadne drama, ale kasel ma furt. Furt mala jakoby chrochta, jak tam ma ty hleny. Pouzivame Stoptussin a nevim nejak mi prijde ze se to nelepsi. Dnes k tomu teplota 38. Myslite, ze vse muze byt nasledek ockovani? Bojim se aby ji to nesedlo nejak na prudusky, mam dojit zitra k doktorce nebo jak bych bychmohla pomoci? Jinak na nalade ji to tedy neubira, lita, skotaci, papa, unavena neni ten nas dabel :srdce:

ivuse20
15. lis 2018

Myslím, že to bude reakce. My byly před dvěma týdny a žádná reakce nebyla. Ale Dr nám radil popř Nurofen. Každopádně k DR jdi dle toho jak to cítíš ty sama. Těžko ti tady maminy budou radit třeba že ok a ty pak budeš nervózní.
Malé přeji ať je jí brzo lépe 🍀🍀

lee92
autor
15. lis 2018

@ivuse20 ja vim a dekuji moc 🙂 ja jen zda nekdo nema neco ucinejsiho treba na ten kaslik

leniczka23
15. lis 2018

Nerekla bych..spi na ni neco skocilo. Na MMR jsou spis vyrazkove a horeckove projevy. At je brzy lepe.

aleenka1234
15. lis 2018

To z mmr nebude. Určitě zajdi k doktorce.

radecka1
15. lis 2018

Myslím, že po MMR to není. Jinak kašel u takhle malých dětí může trvat klidně i měsíc. Přijde mi, že různé kapky mají spíš placebo efekt. Nejlépe nám zabírá inhalace a foukátka k kortikoidy, ale to předepisují na plicním a tam se dostanete spíš až při opakovaných a dlouhotrvajících potížích, případně komplikacích. Takže vydržet, většinou je to aspoň na 14 dní. Jinak taky používáme Stoptussin (suchý kašel) nebo Ambrobene (vlhký kašel s rýmou), ale nezdá se mi, že by to mělo velký efekt. Na rýmu a hleny Sinupret, ten se mi zdá, že jediný trochu funguje. Dost často mi právě děti kašlou z rýmy, hlavně v noci. Já většinou náš běžný kašel léčím doma (už poznám po zvuku), ale pokud nemáte zkušenost, tak raději jděte k Dr.

baskervile
15. lis 2018

Pokud podáváš Stoptussin už skoro týden a kašel se nelepší, k doktorce zajdi

lee92
autor
16. lis 2018

Holky moc dekuji, tak jsem rads sla k doktorce, kdyz bude ten vikend a jeste ze tak. Mala to ma chycene na pruduskach a ten Stoptussin uz to pry neutahne, proto se to nelepsilo. Tak dostala antb a snad uz bude lepe 🙂