Může malej do školky v místě přechodného bydliště?

efea1986
16. bře 2015

Chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou neví te někdo jak je to s trvalím bydlištěm a se školkou?Sice unás je ještě nato brzo , ale chtěla bych se informovat dopředu, Já mám trvalé bydliště v Děčíně, malej ho dostal automaticky pomě,le bydímě někde jinde.Ale problém je v ten že ho nemůžu přihlásit na přechodné adresa páč to tchán nechce,. Ale dyž by pak malej šel do školky , tak by musel jít tam kde má trvalé bydliště, nebo to jde i tam kde má přechodné bydliště?Budu ráda za každou odpověd, jestli stím máte někdo zušenost. Chtěla bych v nedbližší době malého přihlásit k našim , tak jde i oto , jestli by nemusel chodit do šolky , u našich.

jaja01k
16. bře 2015

@efea1986 Přihlásit ho můžeš kdekoli, ale většina školek má trvalé bydliště jako jedno z nejdůležitějších kritérií pro přijetí a jelikož je míst ve školkách nedostatek, na děti bez trvalého bydliště často místo nezbyde.

lv
16. bře 2015

nemusí, přihlásit si ho můžeš do jakékoliv školky chceš, jen děti s trvalým bydliště v místě /městě, městské části/ dostanou obvykle přednost /třeba Brno to má bodovaný, a za trvalé bydliště je dost bodů, hlásit ho jinam v podstatě má cenu pouze u předškoláků, který musejí vzít všude přednostně/.

efea1986
autor
16. bře 2015

Děkuji moc za rady ,, bála jsem se právě že by mi ho nevzali když by byl hlášenej jinde. tak aspon už vím , ještě jednou moc děkuji

sarihy
20. bře 2015

@efea1986 Upřímně? Moc šancí bych si nedávala . dětí s trvalým bydlištěm v té oblasti bude určitě dost a trvalé bydliště spolu s věkem jsou 2 hlavní kritéria pro přijetí...zkusit to ale můžeš, i třeba promluvit s ředitelkou o situaci, ale na rovinu říkám, že to bude hodně složité.