Nesouhlas ex partnera se školkou

duetka01
4. srp 2018

Ahojte holky, chtěla jsem se zeptat na radu, protože jsem zoufalá. S přítelem jsme se rozešli, protože si našel jinou. Museli jsme odejít z jeho domu (15km) kde chodil malý do školky a byl zvyklý, ted bych mu ráda našla školku v místě mého bydliště, zatím se o malého starám já, ex partner si ho brává, vše je v soudním řízení a není zatím rozhodlé s kým dítě bude. Ex partner mi háže klacky pod nohy a tvrdí, že mi podepisovat školku tady žádnou nebude, on s tím nesouhlasí, malý je předškolák a musí se někde zaevidovat..ted přišel s tím, že by malého vozil do školky v místě kde předtím žil, to by však znamenalo to, že by pro něj musel denně jezdit i mi ho přivážet (otázkou je, dny když bych ho měla já mít jestli by mi ho nevozil kdy by se mu zalíbilo) nehledě na to, že by ho to stálo čas a peníze..jak by neuvažoval a dělal mi to napříč..přitom počítám s tím, že s dětmi, které by poznal v místní školce by šel např. později i do školy i když u nás je na výběr z vícero škol. Je povinen rozhodovat on o školce, nebo jak byste to řešili na mém místě? V práci má potvrzeno, že mu výjdou vstříc a může chodit do práce klidně později..ale díky tomu malého taky budu muset budit dřív, když by mohl ještě spát a já bych ho dovedla sama do školky, pracuji z domu. Někdy mám sto chutí se synem odjet daleko, dělá jen samé problémy..právničku co mám, tak je na nic, neporadí nic, příjde mi zaujatá na druhou stranu. Je opravdu potřeba druhého souhlasu u zápisu do školky v mém případě? Chci at ho mám pod dohledem a chodí do školky tady! Nemůžeme se absolutně dohodnout. Děkuji za radu a jak byste se zachovali na mém místě..nevím ani jestli mu má cenu hledat školku, když s tím on souhlasit nebude.

duetka01
autor
4. srp 2018

dělá mi jen samé problémy, vyhrožuje..přitom odchod zavinil on, kdyby se netrhl od rodiny.

ladyhacek
4. srp 2018

Já myslím, že v loni když šel syn do školky tak jsem se podepisovala jen já ( ale mám manžela takže nevím jak by to bylo kdy byl proti)
Každá školka má svá kritéria, 1 je že mají přednost předškoláci ale 2. Taky místní děti - takže bude i záležet kde je hlášen ( což je asi pořád u přítele? Kde na trvalý pobyt?)
Zkusila bych ospod - tam jste si dávali předběžné opatření kdo se bude starat než bude sousedem rozhodnuto?
O jiném právníku neuvažujes?

mates133
4. srp 2018

@duetka01 podívej,už je to nekolikata tvoje diskuze na podobne tema.ja chapu,ze si na expritele hrozne nastvana,jenze proste takhle to delas nejhorsi malemu a do budoucna to nebude lepsi,domlouvat s ex se budete muset nejmin dokud malemu nebude 18.docela bych ti doporucovala spolknout jesitnost a pokusit se nejak domluvit.pokud je ex takovy,ze to s nim nejde,tak za pomoci ospodu nebo nejakeho psychologa,ktery vam proste jen pomuze,abyste spolu mluvili jako lidi.manzel je ucitel,tech pribehu chudaku deti,kde jsou oba rodice zabejceny sem slysela hodne,tech deti je mi lito.a kdyz se rodice umoudri a zacnou se spolu bavit normalne,vzdycky se vsem ulevi.

duetka01
autor
4. srp 2018

@ladyhacek Malý je předškolák a trvalý pobyt má u mě, pokud ex partner zpátky nezměnil k sobě, aby mi znemožnil, aby malý mohl chodit do školky zde. Prý to jde pořád měnit..tak nevím. Ospod je opatrovník (jakoby dítěte než se rozhodne) o dítě se momentálně starám já než rozhodne soud. Tak jen nevím jak je to s tou školkou, když on je proti...

duetka01
autor
4. srp 2018

O jiné právničce samozřejmě uvažuji, ale zatím neměla prostor mě hájit..co tak řešila spíše mě připadala, že je při druhé straně a mě se ani nezeptala zda-li s tím souhlasím a něco řešila za mými zády.

ivuse20
4. srp 2018

Asi bych se zkusila zeptat přímo v té školce.

bera28
5. srp 2018

Pokud nebudeš mít dítě svěřené do své péče, má stejnou váhu názor jeho otce i tvůj. My máme střídavku a ve škole musíme vše podepisovat a se vším souhlasit oba.

hermelinah
10. srp 2018

Každý den jezdit 15 km do školky není žádná velká hrůza. Situaci sice pořádně neznám, ale přijde mi, že jsou všichni proti tobě včetně právničky, tak jestli nebude trochu problém i na tvé straně. Zkus popřemýšlet nad tím, zda by nebylo nejlepší se naučit s ex vycházet po dobrém a domluvou, má stejné právo na dítě jako ty, a bylo by to to nejlepší co můžete pro dítě udělat.
Tobě jako mámě to nejspíš nepřijde, ale věř, že ve školce je na dětech každý takovýhle stres strašně znát - už kvuli malému by ste měli spolknout tu hořkost a fungovat jako rodiče

ilonne
10. srp 2018

@duetka01 Nezlob se na me, ale meli byste jit k tomu psychologovi, jak uz jsi psala v jine diskuzi. Nedokazes se na celou vec divat s odstupem od vlastnich emoci a akorat tim budes ublizovat synovi. Uvedom si, ze vy dva jste se sice rozesli, ale tvuj ex i nadale zustava otcem tveho syna a tak to bude porad. Ty nehledas zpusoby jak se dohodnout se spokojenosti syna, ale zpusoby jak delat co nejvetsi "sprajc". Uvedom si, ze o spokojenost syna tu jde predevsim.

tensorflow
10. srp 2018

Mysli trochu na sveho syna. Ted uz se musi trapit, ze se rodice hadaji a jdou od sebe. Do toho jeste je vytrhnuty z domaciho prostredi a ted by mel chodit i do jine skolky, mezi uplne jine deti a ucitelky. Byt tebou tak kvuli synovi vyjdu svemu ex vstric. Syn aspon uvidi kazdeho dne tatu a bude ten prechod pro nej o trochu mene bolestivy.

janan19
6. únor 2019

Podobné tahanice, co se řeší čím dál častěji, moc nechápu. Nakonec to vždy odnese jen to chudák dítě. Chápu, že často panuje ublížení z jedné nebo druhé strany partnera, ale snažila bych se veškerým konfliktům vyhnout co se dá..