5letý syn neumí barvy

minnie321
5. bře 2018

Dobry večer potřebovala bych radu syn (5let) neumí barvy nebo ne spíš že neumí ale nechce se mu. Od tří let barvičky umíme jenže loni musel bydlet nějakou dobu u otce a mě teď přijde když už jo máme zpátky jak kdyby vše zapomel barvy i počítání vždy byl šikovný a nevím co sním. Přijdu si jak kdybych nějak zklamala. A nevím jak ho to znova naučit protože prostě nechce a na vše říká nevim. Budu ráda za každou radu a pomoc.

leniczka23
Autor odpověď smazal
Zobraz
ladyhacek
6. bře 2018

Pokud je jako malý uměl . Zkusila bych psychologa. Myslím, že je umí pořád ale z nějakého důvodu má " blog"

ladyhacek
6. bře 2018

Zkoušela bych nenásilnou formou když si hrajete tak prodej mi zelenou kostičku, kde máš svou červené auto ..... Že začátku bych to pojala takto jak bude reagovat . To samé při oblékání co si dnes vezmeš modré triko nebo zelené?

slimacikmia
6. bře 2018

Určite ich nezabudol, proste sa niečo stalo a nechce... rešpektovala by som to, netlačila, skúsila sa dopátrať čo sa stalo. Možno tie výmeny medzi matkou a otcom...deti sú vnímané a citlivé, možno to chce len čas alebo nájsť príčinu. Pritom stále pri čítaní knihy, hraní atď opakovať nenápadne farby na obrázkoch, hračkách, oblečení. Zrejme niečo vnútorne rieši...

blahova_andrea
6. bře 2018

To, co popisuješ není o tom, že by neuměl barvy, že by zapomněl. Má nějaký blok, něco se stalo a neumí to zpracovat. Byl pobyt u otce v pohodě? Třeba se těžko srovnává s tím, že nebyl s tebou. Kdo ví. Asi bych taky zkusila psychologa, zvlášť jestli vás čeká zápis do školy. To, že říká, že neví, neznamená, že neumí a je potřeba ho to znovu učit. Problém bude někde jinde

minnie321
autor
14. bře 2018

Moc děkuji holky byly jsme na pěti letech prohlídce a paní doktorka oznámila i díky tomu že udělal šílenou scénu při oskovani že je úplně zaostalý když sní nechce mluvit a prý mám do konce května čas to napravit jinak to pošle na sociální. Ale podle paní učitelky ve školce se bát nemusim taky jsme na květen objednaný do psychologické poradny tak uvidíme jak to dopadne

blka
14. bře 2018

@minnie321 co to máte za doktorku? Už si to nepamatuju přesně, ale syn v 5 letech taky určitě nezvládl očkování levou zadní. Bavit se s doktorkou? Neexistovalo. I dnes skoro v 9 letech se skoro cizími nebaví. Když na něho mluví, tak stojí, někdy skoro usmívá a max odpovídá jedním slovem. To je i o povaze.

kamste
14. bře 2018

Dcera má taky "nálady", že ona to umí a na požádání ze sebe nebude dělat cvičenou opici...
Takže jsem ji zkoušela navést ke spolupráci ne vyptáváním a nátlakem, ale tím "že jsem dělala chyby" - a ejhle, začala mě opravovat. (Jako "Tady máš modrý tričko" a podávám růžový atd.) Čím víc u toho bylo legrace, tím líp pak spolupracovala.

baris
14. bře 2018

@minnie321 od paní doktorky je to celkem neobvyklá reakce.

Mladší dceři (má dysfázii) na naučení barev pomohl ten "konflíkový" koberec z Ikey. Hrála jsem s holkami hru - když jsem řekla barvu (později i v AJ), museli se postavit na správný "knoflík".