Omlouvám se za anonym, chodím sem pod vlastním jménem, ale teď raději chci zůstat "nepoznaná". Prosím maminky pracující v MŠ nebo maminky budoucích předškoláků, které už mají jasno, jak se v jejich MŠ příští rok bude omlouvat absence u povinné předškolní docházky, zda by mi nenapsaly, jak to u nich bude chodit. Jsem totiž z toho, co hodlá žádat naše ředitelka, na rozpacích a chci jen zjistit, zda to obdobně bude fungovat i jinde nebo zda je ta naše jen přehnaně iniciativní. 🙂 Takže u nás 3 dny nemoci omluví rodič, pak už potvrzení od lékaře (dvoje 1. potvrzení, že je dítě nemocné. 2. že už je zdravé a může se vrátit do kolektivu - platí pro všechny nemoci včetně nachlazení), případná "dovolená" - je ochotná povolit max. týden. Jsem na RD a přijde mi jako hloupost s každým nachlazením lítat za doktorkou pro potvrzení a nechápu, proč nestačí jen moje písemné potvrzení, že je dítě nemocné. Přijde mi, že takto přísná pravidla snad neplatí ani na ZŠ!
@batorijka ctu ze jsi z MS snad přímo ředitelka mohu mit.dotaz?
Syn pristi rok predskolak a z nejvetsi pravděpodobnosti bude mit i odklad skolni docházky.
Ma diagnostikovanou VD expresivni lehkou formu. 2x v tydnu (po a ut) chodi do logolepepedickeho stacionare 8-16hod. zbyle tri dny v tydnu bezna MS. Dosud vse probihalo bez problemu. Dva dny v tydnu odhlásim ze skolky a je to. Kazda skolka mu dava neco jineho obe jsou pro nej prinosem.
Ovsem stacionár neni vzdělávací ale zdravotní zarizeni... tudiz bude dochazet do MS 3x tydne...
Jak se to bude resit? Sama ředitelka ms nevi, slíbila ze zjisti ale uz je to tri tydny a nic. Vyhlaska.stanovuje povinnou predskolni dochazku v rozsahu 5dni v tydnu 4hod denne coz syn nesplni.
Individuální vyuka neni mozna pri částečné docházce do skolky...
Nechci si muset vybrat mezi jednou skolkoiu tato kombinace je pro nas nejlepsi...... je tu reseni? Myslel.zakon i na tyto.docházky? Dekuji
@pospis
Zákon na to samozřejmě myslel. Omlouvání absencí je čistě v kompetenci ředitele, tzn. pokud Vaše ředitelka nemá problém s tím, že budete pravidelně 2x týdně chybět (navíc z důvodu návštěvy tohoto zařízení), tak je to naprosto v pořádku. Také není pravda, že není možné IV s částečnou docházkou. To šíří nevím kdo, z ničeho to neplyne, i do školy lze po domluvě s ředitelem chodit jen pár dní v týdnu a ne plný týden (a v zákoně je to definováno velmi velmi obdobně) ALE vzhledem k financím, které se na IV vážou, je to pro školku značně nevýhodná varianta. Tedy rozhodně je lepší volit plnou docházku + schválené absence. Prosím, dejte paní ředitelce přečíst informace z těchto stránek:
http://www.msmt.cz/vzdelavani/predskolni-vzdela...
Pokud je paní ředitelka vstřícná, pak by neměl být problém ;).
@anonyminimus No, já bych spíš řekla, že by to tam být dle výkladu MŠMT být nemělo, neb jak v tom výkladu bylo, tak není adekvátní požadovat papír od lékaře plošně.