Přeřazení syna mezi třídami ve školce. Máte podobnou zkušenost?

radub
11. srp 2021

Dobrý den, prosím o radu či Vaše zkušenosti. Zvažuji, že v rámci školky požádám i přeřazení syna do jiné třídy. Moje důvody; ta jiná třída mnohem víc chodí ven, má skvělé reference od rodičů.Ze stávající třídy odchází nej kamarád. V té druhé je pak syn známých, potenciální nový kamarád a snad i možná jejich pomoc s vyzvedavanim. Další důvod je pak prakticky - umístění v přízemí. Jde mi o to, zda lepší program a nový kamarád převáží to, že bude nutné adaptovat se na novou třídu a nové učitelky. Máte někdo podobnou zkušenost, prosím?

veruuu_kubesovic
11. srp 2021

@radub
a syn je ve třídě ve školce spokojený? Pokud ano, tak bych ho nechala tam kde je...
Přece u zápisu se ptají na rodinné vazby (ségra, brácha, sestřenice, bratranec) stejně tak na kamarády dítěte, takhle jsem já domluvila, ať je dcera s kamarádkou ve školce 😉

lucifux
11. srp 2021

@radub Ahoj, asi ti moc neporadím, ale zřejmě budu řešit podobný problém. Synek je říjnový, bude mu 5. Na konci školního roku jsem se ptala učitelek zda syn zůstává na sluníčkách v té prostřední třídě. Prý ano, a během prázdnin jsem se dozvěděla, že mi syna ředitelka šoupla mezi předškoláky. Ani mi o tom nedala vědět. Dozvěděla jsem se to od manželovy tety, která tam uklízí a má přehled. Problém je ten, že syn není vůbec zralý být předškolákem, je sice šikovný ale bojujeme s ADHD. Takže si vůbec nedovedu představit, že by na něho byla kladená větší zátěž. Je sice pravda, že by v predškolácích měl v podstatě děti se kterými byl do teď a kamaráda se kterým si hraje i mimo MS, ale ta zátěž na předškoláky mě v dnešní době dost znepokojuje. A naše p. ředitelka je zvyklá na to, že děti musí být jako přibité. Několikrát jsem s ní řešila synovo chování. Ale dítě s ADHD bohužel nelze naprogramovat a nelze předpovídat jeho chování. Bohužel p. ředitelka je zrovna vyučují u předškoláčků
Já budu spíš žádat o to aby zůstal, tam kde byl, když má ještě rok čas

izz76
11. srp 2021

@radub Pokud je syn v současné třídě spokojený, nikam bych neprerazovala, důvody jako prizemy a že, chodí víc ven jsou nepodstatné.

izz76
11. srp 2021

@lucifux Zátěž na předškoláky? To slyším prvně, v naší školce občas dělaly nějaké klikyhaky na procvičení psaní, jinak se jelo pořád stejně, úměrně věku samozřejmě. Dcera se teď ten předškolní rok docela ve školce nudila. Je běžné, že se třída předškolacků doplní o děti které kalendářne ještě předškoláci nejsou, ale myslím, že na ně není žádný nátlak,ze by něco extra museli.

sylvka
11. srp 2021

@radub pracují v MŠ,nevím jak jinde,ale u nás se toto řeší v červnu,čili touto dobou je už rozřazeno.

felixfelicis
11. srp 2021

U nás se třeba ucitelky mění každý rok (jedny vždy učí nejmladsi třídu, další druhaky atd.) a trochu se prehazuji děti podle toho, kolik jich je v jakém věku (třídy jsou ruzne velke) a nevím o tom, že by to někomu působilo problém. Jestli tam má někoho známého a vám to bude víc vyhovovat, klidně bych preradila.

lenickakl
12. srp 2021

Resila jsem to loni v lete. Ale mela jsem k tomu zavaznejsi duvody.

ada22
13. srp 2021

Vyzvedávat znamy mohou i když nejsou ve stejné tride. Pokud je syn je ve třídě spokojený, tak bych neměnila.