Stěhování a změna školky?

16. pro 2022

Dobrý den, zkusím to zkrátit. Bydlíme v menším vlastním bytě, školku máme za rohem. Dcera si těžko na školku zvykala, ale nakonec si našla kamarády a učitelky má rada. Ale teď zvažujeme koupi většího bytu, ve stejném městě, ale do školky by musela jít do jiné. Nová skolka by take byla velmi blízko. A mě jde to o, že je mi líto ji vytrhnout z té původní. Ještě mě napadlo nechat ji trvalý pobyt v původním bytě, ten bychom pronajímali, aby mohla zůstat v původní školce. Ale bylo by to pěšky z nového většího bytu třičtvrtě hodiny do původní školky, takže bychom ji museli spis vozit. Navíc v nové školce by nemohla být společně se sourozencem, až ten půjde také do školky, v současné školce to jde. Ona se moc těší, že budou příští rok spolu. Co byste dělali? Přestěhovali byste se a dali dítě do nové školky nebo byste dítě nechali v původní, která je od nového bytu daleko? (Ani si teda nejsme jistá, jestli by to tak s tím trvalym pobytem šlo).

zet83
Autor odpověď smazal
Zobraz
klokanka31
16. pro 2022

@zet83 V nové školce by nemohla mít sourozence

zet83
Autor odpověď smazal
Zobraz
moudivlacek
16. pro 2022

pokud uz je prijata, tak je trvaly pobyt bezpredmetny,nebo vy ho dokladate kazdy rok?

uzivatelkapetra
16. pro 2022

Já vozila syna do dětské skupiny od třech let (do školky mi ho nevzali) a další rok začal chodit tady do spádové. Inu musel si zvyknout, nedalo se svítit a zvyknul si a dnes úplně bez problému.
Sourozence neposoudím, s tím nemám zkušenost.

martt
16. pro 2022

U nás pokud už je dítko přijaté tak další roky trvalý pobyt nedokladame, ale u vás by mohl byt problém s mladším ditkem příští rok. Možná bych se zkusila domluvit ze skolkou pokud tam chcete dceru nechat. Jestli když by jste tam pak chtěli dát mladší jestli musí mít trvalý pobyt ve starém bytě a nebo jestli budou brát ohledy že tam má staršího sourozence. U nás na to ohledy berou a mají to i v kriteriich při přijetí.

xxx3d
16. pro 2022

těžko říct, když si to zkouším představit, mám jen jedno dítě,
nicméně, možnost, že by zůstala v původní školce je, takže bych to s dítětem probrala, pokud je možnost se do nové školky podívat, vzala bych ji tam a pak se rozhodla

osobně by se mi líbilo, kdyby děti mohly být spolu, ale jak říkám, nejsem v té situaci, nevím jak moc je to pro vás limitující, to vožení dětí do školky, a tak.

cuuza
16. pro 2022

Nová školka, tak či tak se bude kamarádit s dětmi z okolí. A upřímně si nemyslím, že je výhoda mít sourozence v jedné třídě, stejně se potkají na zahradě nebo tak, potřebují si od sebe taky odpočinout.

misamisenka
16. pro 2022

Dcera chodila nejdrive rok a pul do detske skupiny, potom ji vzali do skolky dal od naseho bydliste, tam chodila rok, pak jsme ji prehodili do te nejblizsi skolky a zvykla si v pohode. Ted v ni mame prostrednaka a za rok tam pujde nejmladsi. Chtela jsem, aby byli ve stejne tride a ucitelky me od toho odrazuji (i moje segra, ktera uci uplne nekde jinde).

vikinkav
16. pro 2022

Nase deti chodil spolu do soukrome skolky do jedne tridy a letos nastoupili do jine skolky a kazdy jina trida. Potkavaji se na zahrade a pak je spojuji odpoledne kdyz je mene deti. Zvykli si perfektne, proste to prijaly jako novy fakt. Je to hodne o sebevedomi rodicu, rozhodnout se a na tom trvat. Jinak my dojizdime taky autem, 20 minut, i to se da prezit 🤷‍♀️

zelenaesmolda
16. pro 2022

Ja bych ji preradila.Kdzy ted bude dojizdet do jine skolky,tak pak do skoly nastoupi mezi uplne cizi deti.

kakba
16. pro 2022

Urcite nova skolka. Pak s nimi pujde i skoly, jestli pujdete do spadove. Aspon ve tride bude nekoho znat.

patypresdevaty
16. pro 2022

Do nové. Díky tomu mimo jiné lépe pozná zapadne mezi děti v miste nového bydliště

autor
16. pro 2022

Moc díky za vaše náhledy 🤗

jesprdle
18. pro 2022

Dobrý den, řešila jsem před 2 lety totéž. Dcera je hodně introvertní a dlouho nám trvalo než si vůbec zvykla, takže jsem nechtěla riskovat další zvykání a pláč. Dceru jsem nechala ve stávající školce ač je vzdálena 10 km od současného bydliště a syn tam poté nastoupil také k ní do třídy. A nebyl problém ani při změně trvalého bydliště obě děti mají trvalé bydliště tam kde bydlíme a chodí do školky 10 km vzdálené od nás.

ele_nka
19. pro 2022

Měla jsem děti ve stejné třídě a už bych to neudělala. Školka byla díky tomu super, ale problém nastal když šlo starší do školy. Jak byl mladší zvyklý u sebe vždy někoho mít začal se školou hrozný problém a už rok a půl máme každý den scény, že tam nechce a půjde s bráchou do školy. Stále nechápe, proč brácha je najednou jinde. Dokonce po mě chtěl doma učit aby do té školy mohl jít dřív. Takže rozhodovat se znovu, dám je každého zvlášť, ať si zvyká od začátku.

veroniquecz
19. pro 2022

@zelenaesmolda tak nemusí to byt vždycky. Dcera chodila do nespádové školky a teď i do nespádové školy. Škola teda spadá pod školku - stejný obvod.

veroniquecz
19. pro 2022

Záleží od povahy dítka. Některé nemá rádo změny a proste si nezvykne. Jiné levou zadní.

hope09
19. pro 2022

Zkušenost nemám, ale dala bych do nové školky v místě nového bydliště - je velká pravděpodobnost, že s novými spolužáky pak půjde i do školy, navíc je bude potkávat venku na hřišti, na kroužcích atd. Zvykání na školu pak pro ní bude o to jednodušší..

biedronka10
19. pro 2022

Zrovna jsem ráno nad tím přemýšlela. A víš co? Do tý školky přece bude chodit jen chvíli. Kvůli tomu chcete zahodit nové bydlení? Kvůli něčemu co bude platit tak 2 roky?