Syn dělá hysterické scény při odchodu ze školky

jajula8
22. říj 2018

Ahoj ženy, jdu si k Vám pro radu ohledně mého syna, který v září nastoupil do školky. Je na mě trochu víc fixovany, tak jsem měla obavy jak to zvládne. Ze začátku byl samozřejmě ráno pláč, který pomalu ustál, jen teď občas uroni slzu,ale většinou chodí do školky s úsměvem. Problém však nastal při odchodu ze školky. Hned jak mě vidí, začne histericky brečet,lehat si na zem, kopat, nechce se oblékat, prostě tam dělá scény na celou školku. Trvá to už přes 14 dní každý den. Nevím, co by na něj zabralo, dost mě to trápí. Budu vděčná za radu. Děkuji

kittyy17
22. říj 2018

Podplatit sladkým. Slibit, že něco odpoledne přineseš za odměnu, a sní si to až venku před školkou...

kittyy17
22. říj 2018

Já myslím že trucuje, dává ti sežrat, že jsi ho tam nechala samotného

jajula8
autor
22. říj 2018

@kittyy17 To už jsem zkoušela, když mu něco říkám, začne ještě víc. Začalo to zničeho nic..

gruyerre
22. říj 2018

@jajula8 napadá mi ráno si s ním povídat, co hezkého vás spolu čeká odpoledne po školce, ať se má na co těšit... procházka, jízda na kole, pouštění draka, pohádka, hraní si spolu, vaření, pečení...

jajula8
autor
22. říj 2018

@kittyy17 Ano, také si myslím, že mi to vrací. Mimo školku se takhle vůbec nechová, neřve. Jako občas má svou hlavu, ale dá se s ním domluvit. Tam nezabírá nic...

moodie
22. říj 2018

Co vyzkoušet, aby ho vyzvedával tatínek?

zelenaesmolda
22. říj 2018

@kittyy17 tak to podplaceni urcite ne,jak si na to dite zvykne tak to bude vyzadovat vzdycky

zelenaesmolda
22. říj 2018

Hlavne ho netrestejte.Pockala bych az se uklidni nebo se ho pokusila obejmout.Dite jeste neumi ovladat svoje emoce a neumi je jinak vyjadrit.Zkusila jste se ho zeptat kdyz se uklidni proc to dela?Treba se mu ze skolky nechce?

lucie01
22. říj 2018

A není to třeba tím, že ještě nechce domů a chce si s dětmi hrát? Pokud máte možnost zkuste ho třeba vyzvednout o půl hodinky později. Syn měl taky takové období, kdy se mu nechtělo...oni po obědě spinkají, pak mají svačinku no a pak už chodí rodiče, tak možná si jen chce ještě pohrát.

drakenn
22. říj 2018

Evidentně nemá ještě školku zpracovanou. On už zpracoval to ráno, holt tam být musí, mamka odchází a nechává ho tam. Zpracoval pobyt ve školce přes den, ale vy mu to zase narušite svým prichodem!
Asi bych vyzkoušela tu motivaci, co spolu budete dělat po školce, jak zde už bylo psáno. A mluvit s ním, kdy přesně přijdete, udělat mu časový mezník jako po svačině atd. Není dobré pro něj chodit nepravidelně.. Ideálně ho ještě do školky neposílat, není na ni zralý..

kaja2016
22. říj 2018

@jajula8 No a treba se mu tam naopak libi? Vidali jste se pravidelne s jinymi detmi pred skolkou a ma nejake mimoskolkove kamose? Dcera (zatim do skolky nechodi) treba breci, kdyz se s kamarady loucime, nebo nekdy i kdyz odchazime z hriste, z krouyku, kde si s nekym delsi dobu hrala a byl ji sympaticky. I znam tuto reakci u holcicky na odchod ze skolky u znamych a duvod je opravdu zajem o druhe deti a fakt, ze po skolce se jde domu, uz se nic zajimaveho nedeje.

montyjack
22. říj 2018

@jajula8 No nedávno jsem o tom četla v jedné super knížce o nastavování hranic (Jan-Uwe Rogge) - jediné co zabíralo bylo, že když chlapeček začal nabírat a schylovalo se k záchvatu, předběhla ho máma, lehla si na zem a dělala přesně to, co tam předváděl on - válela se atd. Tj. udělat něco, co ho šokuje, změnit schéma tak, aby se hrálo podle tvých pravidel. Jinak doporučuji mrknout na web nevýchova.cz nebo dovychovat, tam by k tomu mohli něco mít.

montyjack
22. říj 2018

@kittyy17 tohle si myslím, že je cesta do pekla - odměňovat dítě za něco, co by mělo dělat normálně, a ještě mu dávat tu "moc" že ono rozhodne, jestli jo nebo ne, jak má potom tu mámu respektovat jako vychovávajícího?

zelenaesmolda
22. říj 2018

@montyjack tohle uz jsem taky nekde slysela.a v jedne skupine psala mamina,ze kdyz sli do supermarketu tak videli nejake jine ditko takhle vyvadet.jeji dcerka se na to zarazene divala a ona ji rekla "vidis,tohle ty delas". uz se to pry neopakovalo...