Syn se sám bije. Dělají to taky vaše ratolesti?

evcounek
13. dub 2012

Ahojky maminy,
ráda byh malého jen výchovně plácla přes zadek, ale on mě nenechá a nabije si sám. 😠 No když na něj spustím, že něco provedl sám se začne být přes obličej. Jak ho toto odnaučit. myslím, že to už dělá schválně. Když na něj spustím, začne vše kolem lítatl (háže hračky, jídlo - a to vše vzteky, že jsem si dovolila ho okřiknout) a v zápějí (ani nestihnu přiskočit a plácnout) se začne ručičkama bít přes obličej. No tak dvě rány a pak začne se válet po zemi. Klasické vztekání.
to že se občas válí po zemi a vzteká se je k jeho věku normální v budou nám 2 roky, ale to že se bije se mi ani trochu nelíbí.
Dělají to taky vaše ratolesti?

kalo
13. dub 2012

nedělají 🙂

crawler
13. dub 2012

@evcounek zkus ho za zlobení dát do izolace (ohrádka, jeho pokojík) a odejít a nevšímat si ho. Fany totiž, když něco vyvedl, tak si taky jakože sám dal na zadeček a smál se u toho - čili efekt žádný - izolace je opravdu trest 😉

ined77
13. dub 2012

@evcounek ...ahoj 🙂
hmm, náš malý jednu dobu bouchal hlavičkou o zem, nebo o skříň...prostě o něco.vždy v době kdy se mu něco nelíbilo, zakázalo se mu...prostě jako protest.zkoušela jsem si toho na oko nevšímat, komentovat slovy...bude tě to bolet, zadržet ho...to se vztekal ještě víc....bylo to celkem těžké období, protože byl schopný se bouchnout vážně silně....ale nakonec to přešlo samo.
možná by mohlo pomoct situaci popsat...říct mu...ty se zlobíš protože to a to že? dát pochopení a empatii, možná by to zabralo a odvrátilo jeho pozornost
vztek jako takový...ano, tím si prostě musí projít každé dítko 😉 .
držím palce ať to brzy přejde 😉

apollo11
13. dub 2012

Já teda dítě netrestám, jen jednou jsem jí plácla lehce přes ručku a pak to nějakou dobu dělala se smíchem na sobě sama. Prostě napodobuje, zafixuje si, že toto k té situaci patří, když udělá něco, co se ti očividně nelíbí, očekává, že ho praštíš. Zkus ho v takové situaci spíš zklidnit (až vychladneš sama, dospělému to jde většinou rychleji), říct mu, co se ti nelíbí, ale nevyčítat mu to, chytit za ruku, mluvit na něj mile. Moje malá se skoro nevzteká (zatím), ale tohle na ni funguje a vědomě mi naschvály nedělá, protože si to vysvětlíme, když je v klidu a má tak větší šanci to pochopit a nemít důvod to dělat 😉 - vzdor taky spočívá v tom, že naschvál dělá to, co se ti nelíbí i přes oboustranné negativní emoce.

evcounek
autor
13. dub 2012

Já našeho Lukeše netrestám skoro vůbec jen když opravdu zlobí a začne kolem sebe mlátit (mě, tátu,babičky, dědy,) tak to mu dám výchovnou přes ruku, zadek nebo nožičku (když kope) a to se pak začne válet po zemi a po půl minutě je to učiněný andílek. Zrovna včera se mi stalo, že se začal vzteka a válet po zemi v pokojíčku kde jsem si hráli (protože praskl balónek a já neměla už žádný zelený) tak jsem, mu řekla, že s takovým klukem si nehraju a odešla o obýváku. A teď se projevila logika našeho Lukyna. Z pokojíčku přišel do obýváku šlehl sebou o zem abych viděla že se ještě vzteká a do minuti se smál a řádil jak černá ruka 😀 Je to u dětí normálí.
Taky bych chtěla druhé miminko, ale tady s tím ďáblíkem nevím nevím. Pořád se chce nosit a chovat jako nějaké miminko a když to nedostane tak je uražený jako dyž bych mu vzala oblíbenou hračku.
Jinak abych na něj pořád nehledala nějaké nepravosti musím podotknout, že Luky je moc šikovný, rád maluje (fixky, pastelky, prstovky...), chodí čůrat na zácht v noci vydrž bez plíny a dudlík taky nemáme (už 3. den)

berenika39
13. dub 2012

@evcounek proč by on nemohl bouchat, když ty můžeš? dělá jen to, co vidí. a bude to dělat dál. on vás taky vychovává 😉

evcounek
autor
13. dub 2012

já vím, že když to vidí tak to zkouší, ale já si nepamatuji, že bych mamku nebo taťku někdy uhodila. Mamku musím obdivovat protože ta nás uhodila snad jednou co si pamatuji. U ní stačilo zvíšit hlas a mi se sestrou (o rok a půl starší než já) jsme hned věděli kolik uhodilo. Jen ten náš racochejl když na něj zvíším hlas se mi směje do ksichtíku a já se držím a počítám do sta (do deseti nepomáhá) 😅 abych ho neseřezala. To mě vždy tak vytočí, že když je manža doma tak odcházím se uklidnit, když doma není tak někdy počítám i do 200. 😅

hamma
13. dub 2012

@evcounek Náš kluk, když vidí, že nějaké jiné dítko dostane přes ruku, tak pak chodí a plácá se do ruky a říká au au a nenene. Když se na to podíváš dětskýma očima, tak není důvod, proč by se neměl praštit on, když ho plácá mamka, že jo. Děti napodobují všechno, co vidí, takže je potřeba si pořádně rozmyslet, co chceme aby viděly a tím pádem i dělaly.

slundo
13. dub 2012

Některé děti mláti hlavou o zem, do nábytku a prý to nic neznamená a přejde to. Je to zkrátka nějaké období a u každého se projevuje jinak. Stejně jako puberta.

amallie
13. dub 2012

@evcounek dela to proto, ze to videl u tebe, takze to je vysledek vychovneho placani