Učitelka ve školce ječí na děti

petrak15
9. říj 2018

Ahoj, jsem docela zoufala. Dnes jsem vedle poprve dceru do skolky, bude chodit Jen dopo na par dni6v tydnu, jeste ji nejsou tri. Ucitelka ji brecici vzala, me rekla, aha vy ji chcete zvykat, prijdte v 10 a zavrela dvere. Nejak jsem ji nestacila rict, jestli muzu na chvilku taky.. proste klasika, velka skolka, hodne deti a malo ucitelek. V 10 jdu vyzvedavat, otevre mi jina ucitelka co bere cast deti ze stejny tridy do satny a rika, vy jdete pro tu a tu? Prorvala celou dobu. Takze vyborna komunikace. S dcerou jdeme dolu do satny a slysim tu samou ucitelku jak hystericky jeci na ty triletaky, jak to, ze jeste nemaji sundany prezuvky. Jecela tam dlouho, deti prikrceny, ony nezlobily, jely svoje tempo. Vzdyt tim jekotem nic nezmuze. Proste celou dobu vytocena. Co treba motivace, kdo bude prvni ten bude delat to a to? Proc chci davat dite do skolky? Protoze jsou tam hodny tety, se kteryma muze zpivat, malovat, chodit ven a zvykat si na deti.
Jsem nejaka precitlivela? Takhle vyhorele ucitelky jsou tam vsechny.
Reseni neni prestat chodit, ale nejak me chybi po dnesnim vystupu motivace abych dceri o skolce vypravela v dobrem. Dcera mi venku rekla, ze uz nechce. Kdyz ji ted reknu uz nemusis, to nejde, ale zvolila jsem spatnou skolku?

hojda
9. říj 2018

Smakám nad naší státní školkou, toto by si tu žádná učitelka nedovolila. A možná je to o tom, zda se rodiče ozvou, nebo ne. Nejsem zastánce toho, aby rodiče učitelům do všeho kecali, ale řvát na takto malé děti, které si na školku teprve zvykají to mi přijd přes čáru. Hledala bych možná menší školku, pokud to jde, tam je na každého učitele více vidět a komunikace je také většinou lepší.

petrak15
autor
9. říj 2018

Hmm, je mi jasne, ze na cely tyden musi chodit nekam jinam. Hned po vystupu za ni prisla zastupkyne a rikala ji neco provozniho, takze ten vystup musela slyset. Ale pohoda, takze to tam je nejspis normalni a nikdo se nad tim nepozastavuje. No ja cumela, ale jsme tam prvni den, takze jsem nic nerekla. Chyba, priste se vnutim i do tridy.

zmrzlinka
9. říj 2018

Syna jsem mela ve státní skolce a učitelky byli úžasné. Skus najít jinou školku.

petrak15
autor
9. říj 2018

Kdyz ja byla tak rada, ze nas vzala statni skolka po terminu, ze bude v kolektivu, kdyz mame jeste miminko a vetsina organizovanych aktivit proste nejde. Ted se bojim, abych ji ten start skolkou s timhle pristupem nepokazila.

petrak15
autor
9. říj 2018

Deti placi, nez si zvyknu, chapu, ze to je nove, a my holcicce to holt bude trvat dyl, verim, ze to postupne zvladneme. Ale s vedomim, ze se tehle vystup opakuje pravidelne.. je mi uzko.

gruyerre
9. říj 2018

@petrak15 V žádném případě bych nedávala svoje dítě do školky, když tam nechce, navíc když bych viděla, že jsou tam učitelky na děti hnusné. Ty ji tam nemusíš dávat. Jsi doma. Ona je ještě malá. Na kolektiv si může zvykat ve školce až za rok, nebo klidně za dva. Když chceš, aby byla v kolektivu, tak můžete zkusit třeba nějaký kroužek. Hlavně bych ji z tý školky stáhla, zbytečně jí to ubližuje.

petrak15
autor
9. říj 2018

@gruyerre no mas pravdu. Ja tu skolku 2xtydne myslela jako benefit pro ni. I tak chodime jednou tydne cvicit pro deti a obcas se vidame s kamoskama s detmi. Ale i to cviceni s miminkem vedle je pro me zahul, aby neplakalo, protoze pak v telocvicne neni slyset. Jeste me napada, ze muzu chodit cvicit ja a ji dat do hlidaciho koutku. A miminko s tatou. As bude mit prikrm. Kdyz dcera je vlastne porad se mnou a me se zda, ze zacina byt zavisla. Chtela jsem ji jemne popostrcit, aby si zacala zvykat na deti bez maminky, protoze jinak to za rok bude sok.

koncita
9. říj 2018

@petrak15 upřímně.....k čemu taková školka? Když to notabene není nutné, protože jsi doma s mladším...takový prcek, to by musela být asi jiná liga, aby tam chodila s nadšením a těšila se, aby to splnilo ten účel, pro který ji tam chceš dávat....ani ne tříleté dítě opravdu dětský kolektiv za každou cenu nepotřebuje, to mi věř

koncita
9. říj 2018

účel by splnil nějaký kroužek, hřiště, nějaké dětské centrum, kde bude zároveň s tebou...

evik_svistik
9. říj 2018

Já dávala syna v podobné situaci taky do školky, doma malé mimi a chtěla jsem, aby byl mezi dětmi, ne na celý týden, ale vybrali jsme školku, že on naopak nechce domů, když přijdu, tak se vzteká, že mám přijít třeba až za hodinu, že si tam chce ještě hrát. Kdyby nějaká teta na děti ječela a on mi řekl, že tam nechce, tak by nás tam víckrát nikdo neviděl. On tedy každý večer tvrdí, že tam nechce, ale to jen proto, že se mu nechce ráno vstávat, když už jsme na cestě, tak se těší.

dora13
9. říj 2018

Ja bych teda dite do takove skolky nedala, zvlast kdyz to neni uplne nezbytne nutne... Ty deti vnimaji vic nez si myslime a nesou si to dal a ja bych treba nechtela, aby moje dite melo start do skolniho systemu takovy. Hledala bych jinou skolku, tohle fakt neni ok — muzu rict, ze co vidim okolo sebe, i matersky skolky na hristi a tak, tak naprosta vetsina ucitelek je moc mila. Nekdy jsou treba raznejsi, coz chapu, ze obcas musi byt, ale celkove se k detem chovaji pekne.

baris
9. říj 2018

@petrak15 určitě bych neodsuzovala školku na základě 5min zkušenosti.

Ale tak nějak nechápu, proč nestáhnete dceru ze školky, když na ní není ještě připravena a vy jste doma? 🙄 S vámi si doma nemůže malovat, zpívat, chodit ven???

petrak15
autor
9. říj 2018

@baris protoze ja ted jedu vicemene rezim miminko a starsi se mi nudi. My chodime ven, ale kdyz tam vriska mala, ze musi kocarek drncat aby usnula, proste jsem ja ve vycitkach, ze jedna ma malo aktivit a druha nema rezim. Vyresit jsem to chtela tou skolkou na dve dopoledne, kde by byly aktivity se stejne starymi detmi. Nejde mi o to se ji zbavit, ale zabavit umerne veku. A ne, nechci soudit po prvni hodine ve skolce, ale ta zkusenost me slusne vykolejila. Navic ja sama jsem vychovana, ze ne vsechno je vzdy ruzovy a musime vydrzet, proto se to ve me pere.

koncita
9. říj 2018

@petrak15 zkus to udělat opačně - jeď režim staršího a mimino se "poveze" s vámi 🙂 Tak jsem to dělala já, když se narodila mladší a staršího jsem právě kvůli narození sourozence do školky nedala....a vyplatilo se to 😉

kejt29
9. říj 2018

Tak my mame dceru 2r8m. Do statni skolky ji vzali. Prvni den byl do svacinky i s rodici. My nastupovali o den pozdeji a taky jsem tam mohla zustat. Plakali tri chlapecci a vzdy se jim ucitelky hezky venovaly. Takze statni nestatni do tehle skolky bych dite nedavala. Mala chodi od 4.zari a porad to tam miluje.

petrak15
autor
9. říj 2018

@koncita to prave delame, uz 5 mesicu, v ramci to jde, he to teda narocny, ale ja to s tou skolkou chtela jako zpestreni. To ze mi rekla, ze tam nechce, prisuzuju tomu placi rano.

koncita
9. říj 2018

@petrak15 psalas, že jedeš režim mimino a starší se tím pádem nudí.....

koncita
9. říj 2018

@petrak15 je to stejně jen a jen na tobě jak se k tomu postavíš....buďto se ti to příčí a malou tam dávat nebudeš, zatím.....anebo nad tím mávneš rukou s tím, že si zvykne....co víc bys chtěla poradit? Já bych takhle malé dítě nedávala někam, kde na ně učitelky ječí....

helabella
9. říj 2018

V tomhle věku ještě spousta dětí potřebuje maminku a ne kolektiv. To, že se s tebou a miminkem bude chvilku nudit přece nevadí. Nuda je právě ideální pro rozvoj dítěte -- musí zkoušet čím se zabavit. I když ze začátku třeba může kvílet, že se nudí, atd., což chápu, že ti moc nepřidá. Co se týče režimu, je lepší, když se přizpůsobí miminko. Nikdy bych nedávala dítě do školky/školy, kde by na něj učitelka křičela a nechovala se k němu hezky. Tím spíš, že to vypadá, že to ve školce nikdo neřeší.

petrak15
autor
9. říj 2018

@kejt29 dekuju, a dekuju vam vsem, tyhle nazory mi pomohly otevrit oci. Naplanuju to jinak, st jsme vsechny holky spokojene.

petrak15
autor
9. říj 2018

@koncita no,ze preferuju potreby miminka, takze kdyz chce starsi neco, ale miminko potrebuje taky neco tak davam prednost miminku, kdyz se v kocarku na hristi rozvriska, tak musime jit, protoze ji tam prece vriskat nechat nemuzu, neco jineho kdyz jen pobrekava. Prijde mi, ze si me taky zacina narokovat, ze trochu souperi o pozornost.

fifina86
9. říj 2018

@petrak15 mám o rok starší dítko, adaptace ve školce je v jejím případě běh na dlouhou trať. Ale paní učitelky jí třeba prvních pár dní téměř nonstop chovaly,nechávaly na ní, kdy si bude chtít jít hrát. Teď už nepropláče celou dobu, má tam i kamarádku, zapojuje se, ale tak první hodinka a někdy i během dne (často před/po odpočinku) pláče. Tak přijde paní učitelka, pochová, pohladí, co je třeba. Do školky, kde mi na moje dítě křičeli a ještě se mnou takto mluvili bych dítě nechtěla dávat.
A jinak ne vždy dávej přednost miminku, dej i té starší pocit, že ona je důležitá.

barbara04
9. říj 2018

@petrak15 a zkus misto kocaru nositko? satek? ja mam rozdíl 2r5m a malou jsem prvnich 8m tahala vsude v nositku nebo kocaru, jedla kde se ji chtelo. syn si ani asi moc nevšiml ze je doma.
zato ted je to masakr 🙂)
jednou by mi učitelka jecela na dite a byl yb konec.

urtica
9. říj 2018

Tohle je asi prokletí velké části státních školek, kde je jedna učitelka na x dětí. Tím ji nechci omlouvat, ale chápu, že když má jedna učitelka na starosti 25 tříleťáků za které je zodpovědná, může se stát, že vyhoří a skončí takto...je to dost smutné. Samozřejmě i ve státních jsou fajn učitelky, ale je to holt náročnější...my to vyřešili soukromou, kde je ve skupince 10 dětí na 1-2 učitelky, ale je mi jasné, že ne každý má tu možnost...jinak . jako dobrá alternativa pro tak malou holčičku existují různé hlídací "tety", které mají pohromadě třeba pět dětí - v současné době je dost žen, které si takto přivydělávají.

fifina86
9. říj 2018

@urtica tak u nás 2 učitelky + 1 asistentka na 24 dětí (a tak je to ve všech třídách). A to je státní školka.

urtica
9. říj 2018

@fifina86 Tak to je fajn...myslím, že to do velké míry záleží i na řediteli a na zřizovateli, mnozí bohužel využívají nejnutnější minimum..

kittyy17
9. říj 2018

Já mám děti od sebe 2,3 roku, mladší se narodil v listopadu. Ten první půlrok doma jsem přemýšlela o blázinci. Přesto, kdybych měla možnost dát staršího do školky, i jen na dva dny v týdnu, neudělala bych to. Kvůli nemocem že školky, pro miminko to není dobré.
Když začal vloni chodit do školky, malý měl 9 měsíců. Okamžitě rýma, zánět středního ucha, starší do Vánoc doma aby se mladší vyhrabal... Od ledna totéž...
Co se týče ječení učitelky. Ta naše taky občas na děti zvýší hlas, když to zkouší a neposlouchají. A v šatně, kdyz se mají převlékat, a 25 děti tam štěbetá a nic nedělá a není slyšet vlastního slova, je asi nutno zařvat trochu hlasitěji...

petrak15
autor
9. říj 2018

Vecer to jeste proberu s chlapem, ale uz tam nepujdeme, teda jeste jednou jo pro kapsar a backurky. 😊 Tady je taky 25 deti. Ucitelky maji narocnou praci, klobouk dolu pred temi, co si svoji praci i po letech uzivaji.

kittyy17
9. říj 2018

Ten starší vloni prořval školku první tři měsíce, letos prvních 14 dní...

kittyy17
9. říj 2018

Já mám doma dva divoký pošuky, neustále spolu běhají, vyskaji, ječí, perou se, někdy si hezky hrají. Predstava, že by jich bylo 28, což je plná třída, a všichni takhle řádili... Brrrr. Naše paní učitelky si vysloužily na konci školního roku flašku slivovice, na nervy. Mají můj obdiv, je to náročné povolání. Jsou to jenom lidi, taky jim občas ujedou nervy.
Mě tečou nervy solidně, a to mám jenom dva...