Velká peřina - materiál pro 3letého kluka. Tip na teplou deku nebo přikrývku?

nugetka20
1. říj 2019

Dobrý den,
synovi jsou 3 roky a něco, od 2 let bez plínek, víc jak půl roku bez nehody. Před 3 měsíci šel do svého pokojíku, nová postel, velká. Malá peřina už byla moc malá, takže dostal krásnou novou peřinu z pravého vyčištěného peří. Ale přeci jen mě maličko nahlodává - syn je furt ještě mrně, může se stát, že přistydne, bude mít horečku třeba, nebo jen tak, počůrá se. Prostěradlo mám nepromokavé, ale když namokne i peřina - co s tím? Ta malá peřinka byla z dutého vlákna, při nehodě šla do pračky a bylo - ale to s peřím neudělám :( A v počůraném (usušeném) peří kluka spát nenechám.
Dáte tip na dobrou teplou deku nebo přikrývku, která půjde vyprat a přitom bude opravdu hřát (v noci tu máme chladno)?
Aby byla funkční aspoň ty další 3 roky, než z něj bude školák.

tervi
1. říj 2019

@nugetka20 Já to řešila v únoru, dcera je tedy mladší... Koupila jsem v Jysku peřinu i polštář, co mohou do pračky. Stálo to tedy dohromady okolo 2500,-,ale jsem v klidu. Polštář je plně z husího peří. (Nemáme rádi polštáře z dutého vlákna.) A holka si nestěžuju. Až bude větší, dostane klasické péřové, co na ní čeká na půdě (mám z výbavy od praprababičky), akorát to nechám vyčistit.

nugetka20
autor
1. říj 2019

@tervi já mám právě taky z poctivého peří, po babičce. Nikdo nikdy v tom nespal, byly toho 2 plné sypky. Takže jsem si je nechala vyčistit a ušít nové peřiny i s polštářem a je to bomba. Mohla bych poprosit na odkaz v jysku na ty peřiny, co jdou prát. Čistá postel je pro mě základ. Děkuji

sirka1
1. říj 2019

Sama pro sebe mám už několik let tuhle: https://jysk.cz/loznice/prikryvky/synteticka-na... , synovi jsem kupovala tu samou. Za mě naprostá spokojenost. Ale počkej, až bude v akci, to stála cca 2.500,-.

mariefiura
2. říj 2019

Jako dítě jsem spávala taky pod péřovou prošívanou peřinou a milovala jsem ji !!! 😀 Dcerkám jsem nejdřív koupila v Jisku, ale právě po nějaké té nehodě jsem je vyprala a přijde mi, že dost prořídly a jsou hrozně tenounké. Tak jsem koupila na i-matrace.cz peřiny bambus a zatím po jednom vyprání to vypadá moc dobře. I ten materál je ji sympatický 🙂