Dceři je 5 a půl a dneska jsme zjistili první vyklající se zoubek...připadne mi to brzo na to že je jí 5 1/2.....?
v půlce první třídy - 6,5 let, ale to už je docela pozdě ... zatím jen spodní jedničky, minulý týden se mu prý začala kývat dvojka dole ... ale horní jedničky pořád nic, už je má celé obroušené a drží, potvory ... 😉
ahoj,synkovi se kýval zoubek v 5 letech a 8 měsících,za pár dní si ho vytrhl a přišla "zoubková víla" 🙂
měl rodost a hned vyrostl nový 😉
ahoj, naše dcerka má 5 a půl a první zoubek ji vypadl měsíc před 5-tým rokem......je pravda, že první 4 zoubky už měla ve čtyřech měsících, ale i tak mi to připadlo moc brzo.......ale co naděláme.....Dneska už máme venku 5 zoubků a musíme to nějak ustát.....
Ahojky... tak naše Bára má 5 a půl roku přesně a prozatím nic, žádný náznak, že by se něco mělo dít... zoubky nám ale rostly naopak pomalu a později, než je obvyklé, takže si myslím, že si ještě chvíli počkáme 😉
tak nám vypadl první zoubek přesně na Novej rok,letos,respektive si ho malje vytrhl sám,to měl 6let a skoro 2 měsíce,můj zubař mi říkal že začnou padat mezi 5-7rokem,začne ho vytlačovat novej a tím pádem se začne kývat,máme novej jenom jeden zatím,tak nevím kdy budou ty další 😀 a to mu rostly celkem brzo,v ecelých 5ti měsících,mladšímu až v 8mi měsících,tak uvidíme jak to půjde rychle 😉
Veru vypadli dolni jednicky kolem 4,5 roku, behem asi 2 tydnu ji zacali rust uz trvale. Dolni dvojky ji vypadli pred 5 rokem, trvale ji rostou uz asi mesic a zaroven se ji ted mesic po 5 narozkach zacali kyvat horni jednicky 🙂 Ma z toho radost, ze je uz velka 🙂
Ale je aj hodne vyspela - v 5 letech meri 119 cm.
Kubikovi vypadl zoubek ted - 5roků a 7 měsíců a už mu tam roste další zoubek
První zoubek vypadl na pěti a půl, druhej následoval hned a na další se 3/4 roku čekalo. Ve srovnání s ostatními ve školce naprosto v mezích 🙂, není to nijak brzo.
Není to brzo, synovi první vypadl v 5letech druhej nedávno asi půl roku s nim chodil a kýval se mu 😀 a teď už jdou na řadu horní,taky se kývou a je mu čerstvě 6 😎
my měli teď v říjnu 6let, je předškolák a zatím nic, ani se nám nic nekýve..
Je to naprsto normální čas, neboj se🙂
Ahoj, já se taky lekla, synovi vypadl první na 5ti letech a 2 měsících, ale je to naprosto v pohodě, jako všechno je to individuální. Zubař mi na kontrole říkal, že po pátém roce už kdykoliv. Jen nám vypadla první jednička dole a teď už se kýve i druhá a i jednička nahoře, ale neroste zatím nic 😀 A první zoubek měl až na 8. měsících. 😉
Ahoj, dceři vypadl první zub 2 měsíce před 5-tým rokem a druhý 14 dní na to. Další jedničky nahoře jí vypadli když jí bylo 5 let a 3 měsíce, teď má 5,5 roku a má 4 zuby venku a už vlastně i 4 zuby nové 😀 Kývají se jí dvojky a dokonce i trojky trošku. První zub jí narostl v devíti měsících.
Ahoj, syn měl v srpnu 6té narozeninky a ještě ani náznak neproběhl.. Zoubky má krásné, barva se nemění 🙂
Ahojky všem, mé dceři vypadl první zub měsíc před čtvrtými narozeninami. Dnes je jí 5 a sedm měsíců a má už vypadlých
devět zubů. 😀
Ja si vzdycky myslela, ze padani prvnich zoubku se tyka az skolnich deti, ze je to zalezitost prvni tridy a dale. Ale po tom, co vice mene vetsina Mirincinych kamaradek uz nejaky ten zoubek venku ma, mi moje dite zacina pripadat jak exot...🙂
Vsechno jde proste rychleji. Holky uz maj trojky prsa v sedme tride a zuby vypadavaji ctyrlety detem... 😉
Ahoj.Malá má dnes 5let a 1 měsíc a zjistila jsem první kývající zoubek ;)
Nám první zoubek vypadnul cca 2měsíce před 6.narozeninami, druhý ho následoval asi 14dní po něm a už Barborce lezou nové dospělácké zuby, má je asi 2-3mm vylezlé, rostou zatím nakřivo, ale bylo mi řečeno, že se srovnají. tak budu doufat. Mám ale kamarádky, jejichž dětem bylo 6 nedávno a nemají vypadnutý zub ani jeden 🙂
K. má čerstvě 6 let a žádný kývající zub nemá 😉 ale ona měla 1 zub až v 10 měsících, tak nevim jestli to má vliv
Hm tak náš Pepíček měl první vypadlý ve 4 letech a ani ne jednom měsíci!!! Dneska má 4,5, dolní jedničky má stálé, horní jednu taky stálou a po druhé vypadlé zatím se nic nechystá.... I dr říkala že je to brzo, ale copak mu to tam natluču kladivem?
Ale je pravda, že měl zoubek ve čtyřech měsících....
Naší malé vypadl první zoubek až v 6 a půl letech a ty další už potom následovaly, často se říká, že vypadnutí prvního zoubku je také známka školní zralosti
Emě vypadl první zoubek těsně po 5. narozeninách 😉
mam dotaz synbude mu 6 ma na hore jednicky mlecne a musi jit k zubari je vytrhnout nebo to vypadne samo.Dole ma uz druhe .
Náš Jirka 8+3/4 r a zatím nevypad´ani zoubek. Zubní lékařka hodnotí v širších souvislostech, tj. zda-li je v ústní dutině obecně vše vpořádku, tj. nejen to, zda-li jsou zuby zdravé ale i jejich velikost, tvar, objem dásní atp. Kromě toho, když jsem jí řek´že jsem 25 let nebyl u zubaře a nemám ani jednu plombu, tak zohlednila i ty genetické dispozice. To jen pro uklidnění všech maminek, co zatím čekají...
Synovi vypadl první zoubek letos začátkem jara - v 7 letech 🙂 , byla to spodní jednička....a teď jsme nedávno zrovna byli u zubařky a horní jedničky se mu prý už taky trošku kývou....jinak úplně první zub mu vyrostl ve 13 měsících 😉 ....zatím má všechny zoubky zdravé, bez kazu 🙂
nám zbývá měsíc do 6 let a začla se kývat dolní jednička
synovi první zub vypadl až po 7. roce
Spojovat vypadávání zubů se školní zralostí mi přijde dost mimo... To by některé děti byly zralé na ZŠ už ve 4 letech??!! 😀 Takže se nestresujte, všechno má svůj čas a každé dítko je nezaměnitelný originál 😉
Ahoj, tak malýmu je teprve rok a půl, takže nás se to zatím netýká. Ale mám kamošku a její holce, vypadl první zub už ve 4 letech a druhej narostl až v 6ti, měla ho celej černej 😒 . Já si nemyslím, že by to bylo nějak moc brzo, kolem toho 6 roku by měly vypadávat a asi taky záleží, kdy začaly růst mléčný 🙂