Zápis do 1 třídy i přes doporučení na odklad?

andelskakridla
14. dub 2017

holky má tu někdo zkušenost a poradil by? Já to naštěstí tedy řešit nemusím, ale ráda bych poradila kamarádce. Původně si vyběhaly PPP kvůli odkladu a přípravné třídě(říkala jsem jí to jned od začátku, že to je blbost, nechala si tam napsat všelijaké problémy jen aby toho dosáhla), ale u zápisu jim bylo řečeno právě přímo učitelkou z přípravné třídy, že by to bylo zbytečné, že by dítě v přípravce zbytečně zbrzdili a že by ho dala do 1 třídy, tak se domluvili že tedy ano, s ředitelem školy se domluvila že zápis přijde udělat následující den a když přišla tak najednou prý strašný problém, že nelze jít proto doporučení z PPP a kdesi cosi? Neměl by proto někdo nějakou radu zda může teď změnit názor a dát dítě do 1 třídy?

izz76
14. dub 2017

@andelskakridla Já myslim,že konečné rozhodnutí je na rodiči,bez ohledu co je napsáno v papírech z poradny...

lv
14. dub 2017

Rozhoduje rodič, odklad dát může při doporučení/zprávě z PPP a od pediatra, ne že musí.

riakuk
14. dub 2017

Jak píší ostatní - rozhoduje rodič. Přiznám se, že jako učitelka bych Vaši kamarádku asi profackovala za to, že tahá zbytečně dítě do PPP, vymýšlí si problémy a zabírá místo těm, kteří vyšetření potřebují.

mollyweasley
14. dub 2017

Konečné slovo mají rodiče.
My to máme teď ve školce naopak, rodiče odklad nechcou ani za nic a dítě je tak zoufale nezralé, že velmi hrozí, že ho v listopadu budou vracet zpátky ☹

riakuk
14. dub 2017

@mollyweasley To je opravdu smutné :( ale stává se to.

caverina
14. dub 2017

Já si myslím,že se to bohužel prostě stává proto,protože když se řekne slovo odklad školní docházky jakoby řekl nějaké sprosté slovo...jakoby by mít dítě,které šlo do školy o rok později znamenalo mít hloupé a méněcenný dítě...to je na tom to smutne😔

masajka87
14. dub 2017

Je hodně deti s odkladem. Ale na stranu druhou to dítě může do září dozrát. Kamarádka ať zkusí dat dítě na jinou skolu. Bohužel je to daň za ten kopanec co udělala na začátku.