ZŠ v Hradci Králové (Gočárova x Bezručova). Máte s alespoň jednou zkušenost?

2. dub 2021

Dobrý večer,

není tu někdo, kdo má zkušenost alespoň s jednou z uvedených základních škol v Hradci Králové? Řešíme zápis do první třídy a mně osobně se líbí víc ZŠ Bezručova, ale ZŠ Gočárovu máme jako spádovou. Za postřehy budu vděčná.

duck09
3. dub 2021

Nevím jak letos vzhledem k většímu množství odkladů, ale dostat se na ZŠ Bezručova bylo některé nereálné, pokud ji nemáte jako spádovou. Jinak ZŠ Bezručova chválí, Gočárova je známá jako těžší škola. My jsme ale na ZŠ Jiráskovo náměstí, takže jen co vím od známých a recenzí.

autor
3. dub 2021

@duck09 Dekuji moc. My to chceme do te Bezrucovy spis jen zkusit, libi se mi vic, nez Gocarova, ale moc s prijetim nepocitam. Jeste me zaujala Habrmanova. Na Gocarovu jsem chodila doucovat a neudelala na me prave moc dobry dojem, tak ted tapu, kam dite poslat.

kalendar12
24. únor 2022

Ráda bych věděla jak jste se rozhodla? Gočárovka nebo Bezručovka, kde vás vzali? Řešíme úplně stejnou situaci. Bezručovku máme dost z ruky, ale webovky i p. uč. Nováčková na Předškoláčkovi na mě působí lépe než Předškoláček v Gočárovce. Byli jsme se dnes podívat na výuce p. uč. Hinduliakové a byla jsem z toho trochu rozpačitá. Namáte o ní nějaké informace nebo o dalších učitelkách Šrůtová, Ptáčková? Hinduliaková byla velmi přísná na děti, což nemusí být na škodu, ale prostě jsem se necítila dobře v napjaté atmosféře. Děti měli matematiku. Nelíbily se mi úkoly, resp. soutěže a celková soutěživost, mám obavu, že to vůbec nepřispívá ke spolupráci a pohodě při výuce. Nechci tuto školu po jedné hodině nijak hodnotit ani odsuzovat. Zajímá mě názor ostatních. Díky!

autor
25. únor 2022

@kalendar12 Zvolili jsme Gocarovu. My jsme tedy bohuzel nemeli moznost srovnani, jak byly kvuli covidu znemoznene podobne akce. Ale mam v okruhu lidi, kteri mi dali na obe skoly reference a Gocarova nakonec vyhrala. Se jmenovanymi bohuzel zkusenost nemam, ale s temi, co ano, jsem spokojena. Samozrejme jsou veci, ktere se mi sem tam nelibi, ale ty vychazi spis z kolektivu nez ze skoly samotne. My jsme treba zadali az po zapisu, zda by syn mohl prejit ze jedne tridy do druhe, aby byl s kamarady ze skolky, a vysli nam vstric, coz se mi moc libi. Navic ma kamarady v koli, nektere primo v ulici a muze chodit domu sam, az povyroste, protoze to mame kousicek. Mladsi navic chodi do spadove skolky, ktera je u za Naplavkou. Zatim u nas tedy maji prevahu pozitiva. A ja si kazdy den rano gratuluju, ze nemusim chodit az na Bezrucovu, hlavne v zime teda 😄

zdenulev
27. bře 2024

Dobrý den, chci napsat svoji zkušenost se ZŠ Gočárova. Škola jede podle nejnovějších metod, za mě je hodně obtížná, spíš pro nadané děti. Jsou hodně přísní a mají hodně úkolů. Mám tam vnuka a nevíme, co se stalo, ale od pololetí prostě do školy nechce, pláče, pere se s mámou téměř každé ráno. Dnes přišli přesně na osmou a už mu učitelka píše pozdní příchod. O učitelce nemluví hezky, říká, že je zlá a křičí a že ho nemá ráda. Ve druhé třídě dostává čtyřky, takže bude po prázdninách přecházet na jinou školu. Tahle pro něj není vhodná, navíc mu ji někdo hodně otrávil. Tolik moje zkušenost.