ZŠ v Praze 15 (Křimická, Veronské nám., Nad Přehradou)

dudunidu
22. říj 2015

Dobrý den, maminky, jsem bezradná při výběru ZŠ na Praze 15 a moc bych chtěla poprosit o Vaše zkušenosti. Bydlíme v Horních Měcholupech, nejblíže máme ZŠ Křimickou, tam bychom došli i pěšky do desíti minut a bez přecházení nebezpečných cest, což samozřejmě kriterium, které nemůže být jediné a směrodatné...Pokud bych měla zvolit jinou školu, museli bychom třeba i jezdit busem pár zastávek, což zase znamená větší riziko přenosu nemocí... Máte prosím zkušenosti se školami v Horních Měcholupech či Petrovicích? Moc děkuji za Vaše rady a názory.

svija
23. říj 2015

@dudunidu - já mám jen zprostředkované názory od jiných maminek, protože mě chodí syn na ZŠ Hornoměcholupská, mám prvňáčka. Z těch třech, co jsi psala jsem jednoznačně nejlepší názory slyšela na Křimickou, tak bych asi syna přihlásila tam. Je to i jazykovka, tak pokud by mu učení šlo, může pak pokračovat touto cestou. O ZŠ Nad Přehradou a Veronské náměstí jsem slyšela, že to není úplně ono, ale co konkrétně nevím.

anielkha
10. bře 2017

Nemáte někdo novou zkušenost?

dudunidu
autor
11. bře 2017

Take by me prosim zajímalo...

furaha
22. kvě 2020

Také se přidávám s dotazem...

anielkha
22. kvě 2020

@furaha a co potřebuješ vědět? Mám děti na VN a ok.

furaha
22. kvě 2020

@anielkha chci, aby syn přestoupil na nějakou školu v okolí na druhý stupeň. Zvažuji i ZŠ Človíček. Chci rozumnou školu - takovou, kde děti motivují ke vzdělávání, chtějí děti něco naučit, ale není to přímo škola výkonová zaměřená na encyklopedické znalosti. Asi mě zajímá vedení školy, přístup učitelů, školní atmosféra. Moc děkuji

anielkha
22. kvě 2020

@furaha tak bohužel o druhem stupni moc nevím. Školy tady v okolí jsou klasické sídlištní školy, žádná z nich extra nevybocuje. Nejhorší pověst má asi ZŠ Nad přehradou, ale tam se letos mění ředitelka, tak snad bude lip. Človíček je celkem chvaleny.

VN je v pohodě, rok má novou ředitelku a dobrý. Ale proste je to klasika, jako všude se jede na výkon, tohle je myslím ve všech školách v okolí.

furaha
22. kvě 2020

@anielkha děkuji za názor. ZŠ Nad přehradou máme nejblíž, ale právě, také mi bylo řečeno, že se jí mám vyhnout, ale bohužel nevím konkrétní důvody. tak uvidíme, zda se to tam zlepší.

ppetruska88
27. únor 2021

Dobrý den, obnovuji diskuzi ohledně výběru ZŠ na Praze 15 a moc prosím o Vaše názory. Dcera v září nastupuje do první třídy a já nevím pro kterou školu se rozhodnout. Vybíráme mezi ZŠ Křimickou (to je naše spádová škola) a ZŠ Veronské náměstí. Obě máme přibližně stejně daleko. Budu moc vděčná za Vaše poznatky a zkušenosti. Moc děkuji.

nazka
28. únor 2021

@ppetruska88 myslím, že obě tyto školy jsou poměrně dobre. Vlastni zkusenost mám už bohužel starou, ale platilo, že nejhorší byla Bellovka (nyní Doplerova) a chytřejší žáci odcházeli na Veronske náměstí. Takže jen říkám, vyhnout se Bellovce 🙂

ppetruska88
1. bře 2021

@nazka děkuji moc za reakci 🙂

ppetruska88
12. bře 2021

Dobrý den, mohu se prosím zeptat pro jakou ZŠ jste se nakonec rozhodli a jak jste spokojeni? Dcera půjde v září do první třídy. Spádovou máme Křimickou, ještě zvažujeme Veronské náměstí, ale Křimicka se nám líbí více. Moc děkuji