Jak správně natřít gel na dásně při růstu zoubků?

hanivasi
1. pro 2014

Ahojte,

potřebuji poradit, jak správně mu natřít gel na dásně. Zoubky zatím žádné nemá, ale řve jak tur a kouše si klouby na rukách. Takže asi rostou.
Občas mu to natřu tím gelem z lékárny, ale to tím stylem, že párkrát přejedu dásně, a on to hned olíže...takže si myslím, že to nestihne ani působit a je to hned pryč. Jak jste to dělaly vy?

hojda
1. pro 2014

jinak to asi neuděláš, max na vatičku a namazat.

hanivasi
autor
1. pro 2014

a má to vůbec smysl? .....vždyť to hned sní....

danca21
1. pro 2014

@hanivasi my davali tekuteho Jakoubka, trochu dovnitr a i maznout na tvar, tam se to snad i vylozene pise. A myslim, ze fakt hodne pomohly jantarove koralky na krk.

misulka84
1. pro 2014

čistím prstem jsem trochu gelu aplikovala přímo na dásně, používali jsme Calgel 🙂 Aplikace se může opakovat myslím 4-6 za den, chvilku to pomáhá. Jinak zkuste podávat různá kousátka, to nám hodně pomáhalo. Můžete je i na chvilku vychladit v ledničce(ne mrazák).

lucieandrlova
1. pro 2014

My jsme hlavně chladili kousátkem. Gel nezabíral. Kousátko z lednice si dala do pusy a usnula... Dobré jsou taky ty profi kousátka, určené na konkrétní zuby.

17mirka
1. pro 2014

Ze zkušenosti mohu doporučit homeopatika Chamomilla CH9 a nebo Phytolaca CH9 synovi teď rostou první zoubky a zklidní ho to že může v noci spát bere ty druhé i dceři při prvních zubech taky pomohli. Dceři (4 roky) rostou další stoličky a ta bere ty první ale silnější a taky pomáhají 🙂 Dítěti se nechá vycucat 5 kuliček cca 20 minut předa po jídle. Doporučovala jsem je už více maminkám a zatím vždy spokojenost 🙂 tak třeba pomohou.

jana_ul
9. pro 2014

Zdravím, u nás vše jistil dudlík, kousátko a prstíčky 🙂 Dcerka hodně žužlala, ale naštěstí to nebylo nic dramatického. Kamarádka nedala dopustit na Calgel. My jsme ho nezkoušeli, protože u nás zoubky proběhly celkem v klidu. Co se týče aplikace gelu, tak myslím, že se s tím brzkým olízáním po aplikaci počítá. Řekla bych, že gel zapůsobí příjemně chladivě okamžitě po aplikaci. Držím palce, ať zoubky netrápí.