Jsou to zoubky?

ivanaad
15. kvě 2016

Prosím o radu jsou nám 4 měsíce. Syn má na spodní dásni pravá strana bílej hrbolek na dásni uvnitř může se začít klubat zoubek má to tvrdé ten bílej hrbolek.

iveta93
15. kvě 2016

Zoubek to byt muze, ale taky se muze prorezat za par dni nebo az za par tydnu. U zoubku se muze objevit teplota nebo horecka tak je potreba to sledovat. Pri teplote davat nuforen nebo jiny sirup a pri horecce - nad 38 stupnu - cipek. Vim ze nekdy radi vyzkouset kovovou lzickou jestli hrbolek cinka je to zoubek. Ja tohle ale nikdy nezkousela.

suzina08
20. kvě 2016

Tak u tohohle je pravděpodobné, že to bude zoubek. Dávejte si pozor na teplotu jak psala iveta93 😉

lenysek1988
20. kvě 2016

Já objevila koncem ledna bílou tečku a zoubek se prořezal až teď 🙂 Teď mi vadí, když při krmení zavře pusinku a všechno projíždí přes ten zoubek. Jaká koliv lžička.

petrazehrova
19. čer 2016

Dobrý den mamči,
můžete mi prosím poradit, malý bude 27.6. 4 měsíce a myslím, že už nám razí zoubky viz foto. Můžete mi to prosím potvrdit? A jaké zkušenosti se "snášenlivostí" takhle malých miminek? My začaly mít obrovské problémy se spánkem a hlavně s usínáním. Usíná hrozně dlouho a pláče u toho a pak když usne je jako na vodě. Je celkově unavená a podrážděná. Do teď jsme žádný problém s usínáním ani se spánkem neměly. Jinak samozřejmě hrozně slintá a ručičky furt v pusince.

Předem děkuji za vaše zkušenosti.

giovik
26. čer 2017

@petrazehrova Dobrý den, koukám, že Vám nikdo neodpověděl, můžu se zeptat, jak to dopadlo? Dnes jsme to objevili na spodní dásni. Děkuji 🙂

ladyhacek
26. čer 2017

@giovik nám se první obejvili asi ve 4m (zároveň s očkování) a iště náhodu ani sjem si ničeho nevšimla a nenapadlo mě, že to bdue tak dobře. jiank jsem pak se zubama vždy bojovali. Když lezli špičáky a stoliky (vžd více zubů najendou) tak mě nateklé až fialovočerné dásně 3 měsíce než se prořízli.
Jinak dáseň je většinou větší a zarudlá. Může být tpelota, neklid spánku, pláč, málo jí, podrážděnost.
Nám rosotu poslední stoličky (jedna je pro řízla ) tři jsou ještě na cestě (naráz) .
Dnes jsem spala asi 2h - pořád se budil , plakal. Nakonec jsem dali 1/2 dávnu nurofenu . Hodně pomáhají kousátka, ale teD´měl v ruce ed a dával si ho k pusince a chladil se

giovik
27. čer 2017

@ladyhacek On právě teploty nemá, jinak strašně slintá, je uplakanější, spinká taky hůř atd., takže máme jenom část příznaků, ale ta bílá boule mi u toho nesedí, protože jak píšete, měl by to mít spíš zarudlé, což nemá, takhle to vypadá jako by mu lezl zub dopředu a ne nahoru. 🙂

petrazehrova
27. čer 2017

@giovik ne 🙂 zoubky vylezly o měsíc později, ale spodní a až měsíc poté horní. No do teď se zubama bojujeme😩

nikki2304
27. čer 2017

Dobrý den, můj syn má 10 měsíců a má už 8 zubů. Vždy když začaly zoubky lézt dala jsem malému půlku čipku. Byl pak klidnější, neplakal a i celkem spal. V lékárně se prodává i chladící mast ale ta není nic moc. Nám víc pomohly kousátka, které jsme chladily v lednici.

giovik
27. čer 2017

@petrazehrova A na tu bílou bouličku jste se pediatra ptala? 🙂

giovik
27. čer 2017

@nikki2304 Taky té masti moc nevěřím, zkusila jsem to, ale přijde mi, že je to za vteřinu pryč.

ladyhacek
27. čer 2017

@giovik syn teď teploty nemá (jen když byl menší)
také mi přišlo, že se bude zub tlačit - měl tam vudět trochu bilé - a chvlí to trvalo, zub vylezl

giovik
27. čer 2017

@ladyhacek Tak znám děti, které byly úplně bez příznaků, jen ta bílá boule mi tam nesedí 🙂 Počkám, co na to dr., jdeme tam za pár dní.