Kolikrát se vám budí 3měsíční miminko za noc na krmení?

mamkazvysociny
20. bře 2015

Ahoj holky,mám 3měsíčního kluka.Budí se mi skoro každé dvě hodiny na kojení přes noc.Uspím ho o půl 8,ještě tak dvakrát se musím do ložnice vrátit než opravdu usne.Prostě je asi závislej na tom že má v puse bradavku když usíná.Dřív vydržel i 5h spát ale poslední 2-3týdny je to takhle.Vstává v 6.Já už jsem celkem dost unavená a nevyspaná a moc nevím co si počít.Připadá mi že se nebudí hlady ale prostě chce ožužlávat prso,asi.Dudlík nechce,snažila jsem se ale plive ho.
je v zavince ale v noci sebou celkem háže.Ale bez zavinky si zase strká ruce do očí a budí se taky.jak to děláte vy?
pořád všude čtu,jak by se měl naučit usínat sám v postýlce,ale připadá mi na to ještě malý.Hlavně když spí v zavince a nemůže si ocumlávat ani pěstičku,když už nechce dudlat.

nikaak
20. bře 2015

Ahojky... dnes jsou male presne tri mesice.. Vecer, kolem osme usina u prsa nebo u flasky... Budi se pak az ve dve rano a pak v sest. V tech sest je to ale uz taky konecna :D Dudlik taky plive, horko tezko si zvykala vubec na lahvicku :(

mysonek
20. bře 2015

@mamkazvysociny Myslím, že 3 měsíční miminko ještě závislost na prsu nemá. Nemůže mít růstový spurt? Moje malá ve 3 měsících spala celou noc (dudlík neměla, ale cucala palec), budit se začala až v necelých 7 měsících a nejhorší to bylo v mezi 10 a 11 měsícem, to fakt měla prso místo dudlíku a pomohlo jí odstavit a nechat i trochu vybrečet.. Ale u Vás to možná za pár dní přejde. A takhle malé miminko ještě nenaučíš usínat samotné.

mamkazvysociny
autor
20. bře 2015

Taky si říkám že je na to malý.Ale štve mě to buzení po dvou hodinách.Co bych za to dala kdyby dal aspoň jednu etapu na 4 hoďky.Usne tak v půl osmé a pak se budí- v 22,24,pů3 a pak mezi půl 6 a 6 a to je konec.
mě to připadá.už to trvá skoro 14dní.a to ještě kolikrát od 3 do 5 espal vůbec,pak usnul na hodinu a půl a konec,to bylo nejhorší.Takže myslíte nechat usínat u prsu zatím nevadí?A co ta zavinka?Mám to zkusit bez ní?

mandala
20. bře 2015

Ve třech měsících bych to neřešila a dávala, jak si řekne, podle mne to závislost není. Režim dětí se mění, mění se i jejich zvyky, ze dne na den je všechno úplně jinak. Mě tohle dělá 14m syn, budí se přibližně po 1.5 h, tam to závislost je na 100%, ale zatím to taky neřeším, protože bych musela jedině odstavit a to se mě ještě nechce. 2 hodiny mě nepřijde nic nenormálního, měla jsem takhle u všech dětí od narození.

cabo
21. bře 2015

@mamkazvysociny. Maly teda nebyl na prsu,ale v te dobe uz na UM,ale take se mi budil po 2,5 hod. To mu vydrzelo az cca do 6,5 mesice. Usina v sest vecer s dudlikem a po nocnim krmeni vstavame mezi 5:15 a 5:45......
Nemyslim si,ze je zavisle na prsu! Kazde mimi je jine. Od jedne kamaradky se ji mala budi jeste ted v 7 mesicich po 2 hod na kojeni, jine zase spi syn od desiti az do ctyr. Je to opravdu ruzne. Vim,ze je to narocne,ale davejte k prsu jak si rekne. Drzte se 😉

jarkakr
21. bře 2015

Hezký den, já toto taky řešila, ale malá se budila po 40 - 90 minutách a je to tak doteď. Nepomohlo omezit kojení kaší nebo čajem, zavinout, nezavinout, zakrýt, nezakrýt, vytopit, vyvětrat, prostě nic. Nakonec v půl roce postýlka odcestovala a dostala postel vedle té naší manželské. Osobně jsem se ale hodně snažila, aby nebyla závislá na usínání u prsu, myslím, že to všechno jen komplikuje a čím dřív ho to odnaučíte (jestli se k tomu rozhodnete), tím dřív budete mít o pokoj s věčným vytahováním prsu kvůli minutě. Teď, když se dívám zpětně, tak bych asi zkusila nechat ji víc osamostatnit, hodně ji zvláště manžel od narození nosí a někdy mám pocit, že se budí jen proto, aby se ujistila, že jsme s ní. Tak doporučuji nenechat ji plakat, ale zbytečně jí nevnikat do osobního prostoru. Co jsem četla (a že toho bylo dost), pomáhá přestat kojit.
Přeji pevné nervy a nebojte, vaše tělo si na to zvykne, i když to teď nevypadá!

reny.p
21. bře 2015

Od narození do ted se budíme po třech hodinách (Máme 5mesicu a 12dni) jen se to zlepšilo v tom, že se malý nají a hned zase usne. Jsme na mateřském mléku a asi 5den dávam před tak kolem sedmé kaši, v deset kojení a spát. Myslela jsem si, že po kaši bude spát dyl ale ani ťuk. Dávam mu tak, jak si řekne a držím se toho, že každé dítě je jiné. U nás když je hlad, tak též plive dudlík. Spíme v postýlce, kterou mám pristrcenou k posteli, abych nemusela vstavat tak casto treba i kvuli dudliku. Ze začátku jsem byla při vstávání také ko, ale tělo se přizpůsobilo. Myslím, že se budí hlady, když plive dudlík, jak pisou holky vyš může jít i o spurt. . Dávala bych tak,jak si řekne a uvidíte, třeba se to upraví.

scruffy
21. bře 2015

Já mám taky tříměsíční, zavinovat naštěstí nemusím, mezi 6 a 7 jí nakojím a v postýlce usíná sama, dudlíka odmítá úplně, takže se uspává palcem v puse, pak se mi vzbudí nejčastěji v 11, a pak už si jede do rána po 3 hodinách, ale budí se skutečně hladem, když vidím, že už je sytá a jen si tak ožužlává prso, tak jí okamžitě dám do postýlky a po chvilce usne, otázka je, co bych dělala, kdyby usnout nechtěla..Taky čekám, kdy se ten interval prodlouží.

minonnka
21. bře 2015

Syn to tak take mel, jeste k tomu usinal u kojeni, ale kdyz jsem ho polozila, tak hned rev. Takze hodka kojo, pak pul hodka uspavani a za hodinu zase. Ja vyrizena, ale kupodivu jsem si asi zvykla, pac jsem prezila bez vetsi ujmy 😀 Prvni 2 mesice jsem bojovala s kojenim, tak jsem se bala v noci vynechat, ale kdyz jsem v necelem roce odbourala nocni kojo uplne, tak se mu po nejake dobe spani zlepsilo. Rikala jsem si, ze jsem to mela udelat driv. Pokud se maly nebudi hlady, ale chce se jen pritulit, tak bych zkusila jedno nocni kojo odbourat. Bude to chvili trvat, ale kdyz se vydrzi a prso fakt nedostane, tak se prestane budit, kdyz ho zadna odmena neceka 😉 Chce to kazdopadne pevne nervy. Vyplakavat bych ho nenechala, ale v tu dobu co mu nedate prso, tak chovat tak jak je a ukolebat dokud neusne. Pokud se jednou rozhodnete, tak nepolevit. Taky muze pomoct, kdyz si ho vezmete k sobe do postele, treba k ranu. Syn potom spal dyl, kdyz byl se mnou v posteli. Pozdeji jsem ho kojila v leze a podrimovala si, nemusela jsem se bat, ze mi v sede vypadne z naruci, jak jsem byla unavena. On nam prvni 4 mesice od 18h do pulnoci nespaval a pak se budival, jak jsem psala. Bylo to neco, ale naucili jsme ho, ze ma spavat i pred pulnoci. Kdyz se to srovnalo, tak zacal maraton s rustem zubu 😀 Porad je nejake obdobi, ale zvladnete to 😉

mamkazvysociny
autor
22. bře 2015

Tak díky za rady🙂A jak jste odnaučovali usínání u prsu? 🙂

jarkakr
22. bře 2015

@mamkazvysociny Vyměním ho za dudlík, když přestane pít 😉 . Nebo mi poradili v nemocnici, že stačí poklepat pod bradičkou a když ještě chce sát, tak začne. Když ne, tak se pustí. Tohle nám taky někdy funguje, chci ji odnaučit na dudlík, takže teď taky praktikuji.

kacule6
22. bře 2015

Ahoj naše malá má zrovna teď také 3měsíce a s usínáním a spánkem je zatím úplně zlatá.Usíná kolem 20hod,někdy trošku kňourá,jindy usne hned a na kojení se mi budí jednou po 6 a podruhé po 3 hodinách-občas to má opačně a vstáváme kolem 8ráno.Možná kolem toho 3-4měsíce by se miminko mohlo asi už pomalu učit na nějaký režim,ale je to hrozně individuální.Jinak moc doporučuji knížku "Každé dítě může dobře spát"Přijde mi zajímavá a hodně užitečná,obzvlášť pro nespavý,nebo hodně se budící miminka.

wenduliks
22. bře 2015

@mamkazvysociny syn se budil na kojeni kazde 2hod,do konce 6.mesice. Prvni 4mesice musel mut prso v puse porad. 😉 dudlika taky nechtel,a jsem tomu rada,alespoň nemusime odnaucovat a v noci x krat vstavat kvuli dudliku. ja bych ho nic "neodnaucovala", podle me to dela,protoze to proste "potřebuje". Vysla jsem mu maximálně vstric,a casem to vyzadovat prestal a bez zbytecneho place. Od 6.mesice pro zmenu uspavame pouze nosenim v Manduce. 😉 tak si vyber,co je lepsi. 😀 Ale mame stastne a spokojene dite,to je pro nas dulezite a vim,ze do 15.let to vyzadovat nebude. A nocni kojení stale trva,akorat se střídají rozestupy. Vydrz to,casem si zvyknes,to je moje rada. 🙂

mamkazvysociny
autor
23. bře 2015

To já určitě vydržím,co jiného mi taky zbývá.Myslím že dudlík není špatný pokud se používá fakt jen v noci,aby si malej podumlal uklidnil se a usnul aniž by mamina musela pořád vytahovat prso.Jenže náš malej ho prostě nechce,nutit ho nebudu,kojené děti ho prý většinou odmítají.Já to chápu,je to plast a nic z toho neteče.
Jenže malej kdykoli se vzbudí,i během dne,vyžaduje prso v puse aby si ho zase zabral.Stačí mu třeba minuta.Párkrát potáhne a spí.Jenže třeba v kočárku to nejde 🙂 Trošku doufám že až začneme rušit zavinování začne dumlat pěstičku,a bude klid 🙂 Moje sousedka,aby měla klid dávala nějakou zahuštěnou kaši snad už od 4 měsíce a holedbala se jak na to vyzrála a malej spí celou noc,což mi zase přijde docela mazec,pro tak malý dítě.Vy holky zavinujete?

wenduliks
23. bře 2015

My jsme nezavinovali od prichodu z porodnice vubec. Nemel to rad.

jarkakr
23. bře 2015

@mamkazvysociny To, že dudlík většinou kojené děti odmítají, to není pravda. Mám okolo sebe 13 jasných příkladů - takže 100% ze všech, které znám. My jsme zavinovali do 6 měsíců, ale cca od čtyř stejně vytáhla ruku a udělala si pohodlí. Neřešila jsem to.

terkabici
23. bře 2015

Tak my teď máme půl roku a do teď se malá budí každé tři až čtyři hodiny na krmení.... Do třetího měsíce sem jí kojila každé tři hodiny ve dne i v noci, z toho v noci sem ji hodinu uspávála.... Jelikož už sem byla totálně hotová a vyčerpaná, tak sem přišla o mléko a od čtvrtého měsíce jsme na UM a ani to nám nepomáhá... Jako už jsme aspoň dospěli k tomu, že jí neuspávám v ruce, ale v od třetího měsíce spí v postýlce sama, vždycky se akorát vzbudí na jídlo nebo že jí vypadl dudák a spí dál... Ale i tak se dál dost často budíme... 🙂 a usínání stále předchází scény jak z národního, tak půl hodiny nadává a brečí, ale pak usne 🙂

kacule6
23. bře 2015

@mamkazvysociny já jsem malou měla v zavince už od porodnice,přišla mi v ní spokojená,časem si sama vyndala ručky a teď už jí pomalu začíná vadit,když jí v zavinovačce dám spát-takže usíná na péřové zavinovačce a až spí,tak ji jen lehce stáhnu.Ale taky nevím,kdy to odbourat úplně,aby spala jen na prostěradle?

chroustinka
23. bře 2015

@mamkazvysociny kluk co tri hodky, holka od porodnice spala celou noc v kuse 🙂 takze je to asi silne individualni, podotykam ze kluk byl a je klidas a holka divoska 🙂 ale spinkani meli takto nastavene. musim rict ze s vetsima detma na to vstavani k miminku jeste s laskou vzpominam, prijdou tezsi obdobi.

smardik
23. bře 2015

mladší syn spal celou noc už od porodnice, starší byl vzhůru i 10-15x, to teda byli ty lepší noci kdy spal, běžně si dal tak 2x 15 minut a jinak řval a řval nebo druhá možnost že spal do 22 do 1 a pak od 1 do 5 řev řev a řev

mamkazvysociny
autor
24. bře 2015

tak to ten náš rarach je ještě zlatíčko.sice to uspávání je někdy taky děs ale jinak prakticky nepláče.jen když má hlad a když ho něco trápí.Hold to asi bude pořádnej chlap když takhle pěkně papá.
Díky za rady a uklidnění 🙂

qqqqqqqqqqqq
26. bře 2015

Ahoj tak my máme 3 měsíce a v noci jsem taky hotová, ale svojí blbostí v 19 hod už spinká většinou je tak do půloci klid, ale pak se začne vrtět mlaskat a vydávat zvuky kolem 3 to nevydržím a dám mu UM, ale to už zase po max hodině začne vydávat zvuky a kolem 5 je vzhůru. Jinak taky svazuji.

bobisek90
26. bře 2015

@mysonek moje mala v noci sama usina. Nakojim ji, pomazlime se, polozim ji do postylky, zavinu, dam pusu a odchazim. Bez place do 10 minut spinka. Pres den ne, to mi usne jen v naruci, ale v noci to nejak chape 🙂

@mamkazvysociny mozna se budi prtoto, ze ma hlad. Malas taky, kdyz se napije min, task je vzhuru za 3 hodiny, kdyz dost, spinka i 8 hodin. Cim vic se blizi rano, tim je to horsi, spi i treba jen hodinu, a mwezi pul 6 a 6 je vzhuru. Kdyz ho kojis, pije nebo jen zuzla?

mamkazvysociny
autor
26. bře 2015

chvíli pije no a pak už jen drží a když mu chci bradavku rafinovaně vyndat tak se hned vzbudí rarach jeden. 🙂
Ale v posledních dnech se to hodně zlepšilo,ikdyž vždy hodinu po usnutí se vzbudí a vyžaduje z ova prso a uspat.V kolik uspáváte,my jsme teď koupání posunuli na 7 a uspávání na půl 8.

andelka
26. bře 2015

Oba to měli stejně. Starší do 8 měsíců,pak se budil už jen 1-2 x. Mladší do 14 měsíců. Tříměsíčnímu bych žádný režim a jako že ma spát tak a tak nedělala. Potřebuje mámu,prso, může mít spurt.

me79
26. bře 2015

Ja se 6 mesicu nevyspala 2 hodiny v kuse. Mala od narozeni si posunula usinani postupně az od 5 rano na 9 vecer v 6ti mesicich. Do te doby se budila kazdou 1-1,5 h na kojeni ci jen prso. Dudlik odmítá. Po 6. !! mesici se to zlepšilo a kdyz ji netrápí zuby, spi i 3 h vkuse. Vydrž, chce to trpělivost. Ja nabirala energii spaním s ni behem dne(aspon 1h, jelikoz je nespavec).

mrsnikola
24. dub 2015

my jsme se s tím prali hlavně na začátku. Naštěstí zabral režim, v 7 koupat, nakojit v klidu (koukám na Gilmorky nebo jak jsem poznal vaši matku, tak nespěchám 😀 ) a pak odříhnout a spát. Ze začátku se vrtěla a první dva měsíce jsem neměla teplou večeři. Jen jsem ohřála jídlo, malá vzhůru a křik a hlad. Teď mi zabírá, že jí postýlku z boku zakrývám plenou, takže nevidí, že tam nikdo není, mám rozsvícenou lampičku, a puštěnou telku. Když zabrat i přesto nechce, má tam plyšáka, kterýmu povídá a pak usne a nebo přes ní přehodím deku a nebo plínu, a buď ožužlá nebo odkope, ale vždycky mi po tomhle přehozu usne. A zkoušet dudlíky furt a furt. Malé jsou 3 měsíce a až teď je začala používat.
Přeju hodně štěstí a klidné noci

z_kopretinka
24. dub 2015

@mamkazvysociny A co zkusit jiný dudlík? Mě ho plivala a zkusila jsem pak jiný a ten už nedala z pusy.

mamkazvysociny
autor
25. dub 2015

Dudliky mame 3 každý jiný a jen už ho vidí pláče.Takže už ani moc nezkouším.Už je to lepší ale stále se budí 6x za noc a vstává v 5:30
Režim máme pevný celodení.Tak snad se to časem zlepší 🙂
každopádně díky za rady 😉

mrsnikola
26. dub 2015

@mamkazvysociny pevné nerviky, urcite bude brzo lepe 😉