Po čištění zoubků ještě pije mléko, i když se to nemá

looolinka
13. bře 2014

Holky,mám takový stupidní dotaz:Máme dva zoubky a už teda čistíme kartáčkem,ale všude čtu,že po čištění -tak jak u nás -už nemá mít prcek nic sladkého,ani mliko..Ale jak to mám udělat,když před spaním má mléko a usne u toho?

leg
13. bře 2014

S tímhle si nemusíš dělat starosti. Pokud takhle čistíš, tak je to jedině dobře a já osobně si myslím, že v tomhle věku jde především o to, aby si malej navykl, že se zuby prostě čistí. Malé (skoro 5 let) čistíme zuby také od 1. zoubku a od doby, co je schopná si je vyčistit sama, tak si je čistí 2x denně. Občas jí je zkoukneme, dočistíme a každý půlrok na kontrole nás doktorka pochválí, že má zoubky krásný a opečovávaný a to žádný další pravidla nedodržujeme 🙂 Jí plno sladkýho, čištění dost často odflákne atd.
Asi je důležité, aby sis odpověděla na otázku: Je pro mě důležité, aby si prcek vyčistil zoubky i po mlíku a nebo ho nechám v klidu vyspat? 🙂))

vespinka
13. bře 2014

Také takto čistím zoubky, i když jsou jen dva. Co se týče MM- na zoubky má naopak pozitivní vliv, je zásadité a naopak zoubky chrání. Jak je to s UM nevím, stále kojím, ale asi nemá smysl po večerním napapání mlíčkem dítě budit 😀