Synovi rostou zuby, to proto vyžaduje neustálý kontakt?

leniczka23
5. dub 2015

Zdravím, mám na vás dotaz..Můj syn 17m vždycky usínal sám a to absolutně bez problému, spaní u nás v posteli jsem neznala spal celou noc max 1× na pití a teď..Večer totální hysterák když ho položím do postýlky slzy jak hrachy, když přijdu lehne si mi na rameno, lehce pohoupu a většinou do 15 minut spí, v noci se budí asi tak 10× vypije 1–2 flašky! čaje a většinou kolem půlnoci se stěhuje ke mně-manžel už se přestěhoval do obýváku..jenže to je i se spaním po obědě a to má postýlku v obýváku a vidí na mně že tam jsem, nemám pocit že by vyžadovala jen mně manžel taky funguje, k babičce chodí rád..Je pravda, že mu lezou špičáky 2 už má venku a svítí už i ty další dva..svádím to na to, ale začínám mít strach, že špičáky vyrostou a tenhle teror bude pokračovat..Tak se ptám, jak na tom byli vaše děti, měli třeba období kdy prostě vyžadovali neustálý kontakt? Nějaká úzkost? Nebo zuby? Asi jsem to pos**la když jsem ho chovala až usnul, teď si na to zvykl, ale nechci aby měl nějaká traumata, vydrží řvát fakt dlouho..mám počkat až zubáky vylezou a pak začít s odnaučováním uspávání, nebo má začít hned a jak? Díky za rady a případné uklidnění..🙂 Krásné svátky..

lv
5. dub 2015

ahoj, u nás to bylo v 16m, špičáky 4po sobě, měsíc plakala, hrozný a utišila se jen u nás v posteli, fakt ji to hodně bolelo. No a zkončilo to tak, že zpět do vlastní postýlky /kde do ty doby usínala krásně/ už se ji vrátit nepovedlo, řvala jak tur a to jsem nechtěla. Spávala se mnou a tatka jinde, v 23m šla na velkou postel se zábranou do pokojíčki za sestrou. Přijde tak 1-2x týdně v půlce noci, jinak spí v pohodě /ale musím být v pokojíku s ní, když usíná/.

leniczka23
autor
5. dub 2015

@lv Nó tohle jsem přesně slyšet nechtěla..🙂 Je to moje blbost,neměla jsem ho na to vůbec učit usínat na mně,ale řikala jsem si chudinka ono ho to trápí tak mu pomůžu a spíš jsem mu uškodila..Mně by to ani tak nevadilo,ale moje záda začínají protestovat,to noční buzení a pití je stopro od zubů..Chystáme se mu dělat pokojíček příští víkend...tak uvidíme..Děkuji moc za odpověď..a krásné svátky..

mooncaa
5. dub 2015

@leniczka23 Malé děti potřebují kontakt a mámu, jsou malé. Puberťák už ten kontakt tolik nepotřebuje ,ale malé mimino jo. Nevidím důvod proč dítko odnaučovat se přitulit k mamince/tátovi, když to potřebuje.
Takže když mi mimino vyžaduje spát se mnou tak mu to dovolím. Když za mnou 4,5 letá v noci přijde do postele tak ji nevyháním.
Měla jsem to u dětí tak, že do cca 3-4 let vyžadovaly spát se mnou a do cca 6-7 let občas přišly za mnou do postele.
Mě teda naopak ta závislost na mě těší, vím, že to nebude napořád. Tak si to užívám, dokud to jde.

terezapetrova
5. dub 2015

@leniczka23 tak třeba muj syn na uspavani nikdy navykly nebyl a najednou v roce prask a rval vecer co vecer s kratouckyma prestavkama asi rok a pul takze navykem na uspavani to rozhodne nemusi byt, kazdopadne je to o nervy ale ver, ze je to jen obdobi..

terezapetrova
5. dub 2015

@mooncaa ono zalezi jestli mas alespoň tak silne spani, ze muzes spat s dětmi v posteli 😉

leniczka23
autor
5. dub 2015

@mooncaa Ano potřebuje kontakt a lásky ode mně dostává až až,ví,že jsem tu pro něj,když v noci pláče okamžitě chovám to je jasný,nenechala bych ho v noci brečet..Nehledě na to,že už není žádné mimino..s tim spaním v posteli až tak uplně nesouhlasím,jelikož je to na úkor mého spánku a manžela z postele uplně vystrnadil..A to taky není dobré..takže pokud má noční běsy,nebo je nemocný samozřejmě to místo tam má,ale pokud mu nic nevidí důvod aby spal se mnou když jsem hned vedle něj..V mém příspěvku šlo spíš o dotaz ohledně špičáků versus špatné usínání a spaní..Hlavně to usínání..
Uspávat 2x denně 13kg dítě ve stoje na rukou a vstávat 10x za noc..No to bych byla masochista tohle si užívat..Díky za odpověď..

xdany
5. dub 2015

@leniczka23 Pořiď si nosítko, záda ti poděkují ;) Naše miminko momentálně jinak než na mě taky neusne, pořídila jsem si nosítko Tula a fakt jsem za to ráda.

mooncaa
5. dub 2015

@leniczka23 Jestli uspáváš 2x denně na rukou ve stoje a 10x v noci vstáváš tak to masochista jsi, to bych já nezvládla. Já teda v noci nerada vstávám, tak dítko spí se mnou. Moje dítko teda ten kontakt se mnou potřebuje celou noc kontinuelně (tj. ani na WC si v noci nedojdu, hned se budí). A i já jsem klidnější, že mám prcka pod kontrolou, jak spala v postýlce, tak jsem se nevyspala, pořád jsem se budila jestli je OK. Abych se vyspala, musím mít dítko v posteli. Manželovi to nevadí, vejdeme se tam ve 3 úplně v pohodě, ve 4 to už bylo jen tak tak.
Přes den pokud neusne v kočárku, tak uspávám v manduce na zádech.
Jako jestli je pro Tebe lepší za noc 10x vstát než spát dítkem v posteli, je to tvoje volba. Ale někdo si myslí, že spát s dítkem v posteli je špatné, tak radši pořád vstává a je zombie a neví, že společné spaní by problém třeba vyřešilo. Ale pokud jsi to již zkusila a nebylo to řešení pro Vás, OK, každý jsme jiný, každému vyhovuje něco jiného.
Jinak horší spaní kvůli zubům je dočasné. A i jak bude dítko starší tak bude mít lepší a lepší spaní a nebude se tolik budit ani normálně.

efea1986
21. dub 2015

Chtěla jsem zeptat Synovi budou měsíce,je možné že by se mu mohli klubat zoubky?Poslední dobou mi strká ručičky do pusinky, myslela jsem si že má třeba ještě hlad i když byl před chvilkou nakrmenej, jsme na UM.a má i řidkou stolici , i velmi vonavou 🙂 .a je takovej trošu nevrlej,kor dneska.Je to teda možný že by se mu tam mohli pomalu klubat ??

leniczka23
autor
21. dub 2015

@efea1986 Možné to je,leč velmi nepravděpodobné, to že si strká ručičky do papulky je sací reflex,vlastně všechno co se mu dostane k puse bude sát a strkat si tam..Tipla bych to spíš na prdíky,,Řidká stolice je u dětí plně na UM normální..Takže si spíš myslim,že to zoubky nejsou..Ať je lépe..

efea1986
21. dub 2015

@leniczka23 Aha tak děkuji za info, no prdíky jsou dobrý , to mu jde krásně, tak uvidíme no , jinak moc děkuji

leniczka23
autor
21. dub 2015

@efea1986 nemáš zač..To poznáš..Buď se to bude stupňovat až jednoho dne cinkne lžička,nebo to přejde..spíš to přejde..oni ty mimíska jsou takový vnímavý na vše..Rozhodně se nemusíš bát..myslím že je to o.k. hezký večer..A díky za srdíčko, určitě si to byla ty..🙂

efea1986
22. dub 2015

@leniczka23 Novo uvidíme , on je vnímví dost ,trošku hperaktivní mi přijde, a srdíčko jsem poslala až ted. 🙂