Cukrovka, inzulin a IVF. Máte stejný problém?

kacza.b
27. pro 2008

je tady nekdo se stejnym problemem jako ja?

princessp
15. led 2009

kacza.b ahojky ja mam take cukrovku typu 1 uz 3ti rok.Vloni v srpnu jsme ztratili mimi(9ty tyden) hned po svatbe ☹ , ted momentalne se snazim si drzet hodnoty v limitu a za par mesicu bychom radi do toho zase sli. Kolik ti je?? Jak dlouho uz zkousite otehotnet?? Vim ze s nasi cukrovkou mame vetsi nadej na potrat 😢 ale rikaj pokud ty hodnoty jsou ok mame tu samou sanci jako normalni holciny.
Asi bude hodne tezke najit nekoho kdo prochazi tim samim jako ty ono nas holt neni mnoho.
Hodne stesti

kacza.b
autor
17. led 2009

princessp jsem rada,ze jsi se ozvala. je mi 32 let. ja mam za sebou jedno tehotenstvi prirozenou cestou,ale to bylo bohuzel mimodelozni. po dalsim roce marneho snazeni jsme zacali dochazet do CARU. tam jsme prosli nekolika inseminacemi....bez uspechu. pak 1 IVF zamlkly potrat,2 IVF mimodelozni. ted me ceka v unoru 3 IVF. ja mam cukrovku 2 typu,mela jsem obcas zvednuty cukr (mam to tak nejak geneticky dano,ma to u nas cela rodina) tak me poslala Dr. na Dia poradnu,me hodnoty se pohybuji kolem 6-7 . tak jsem tam co 3 mesice dochazela na kontroly a tak jsme se domluvili s doktorkou a ta mi nasadila mixovany inzulin rano a vecer 8 jednotek. jen docasne pred IVF a pres tehotenstvi. Tobe taky preji moc stesticka.

princessp
18. led 2009

kacza to je mi opravdu moc lito cim prochazis, myslim ze tve hodnoty jsou fajn a jak ti jde vpichovani inzulinu. Ja si picham 4x denne pokud jsem nemocna tak kazde 2hodiny takze nic moc. Mam to ted 3tim rokem.
No uvidime co nam prinese tenhle rok.drzim palecky 🙂

bigrendy
18. led 2009

Ahoj já mám taky cukrovku 2typu. okolo 7. neberu nic jen dieta kvůli otěhotnění.v řijnu jsem byla na IVF a nepovedlo se. dr v caru mě řekla,že to neni gynekologický problém ale cukrovka. nemáte s tím některá zkušenost: pomohl by inzulín? ☹

kacza.b
autor
18. led 2009

princessp ja si picham inzulin asi od rijna a to 2 ×denne,zacatky byly krute,ale pro miminko udelam maximum. jen aby to pomohlo,moc bych si to prala. ale znam jednu holku ta to ma uz od 15 let a ma zdraveho chlapecka,jen ji trochu vic hlidali. tak my se urcite taky dockame. 🙂 taky ti drzim palecky!

kacza.b
autor
18. led 2009

bigrendy ja mela cukr jen mirne zvednuty tak kolem tech 6-7 coz je jen na dietu,ale vzhledem tomu,ze dochazime do CARU a snazime se o mimi tak ma doktorka mi nasadila inzulin. jen na pripravu pred tehotenstvim a pak pokud se to doufam povede tak i v tehotenstvi. prvne jsem o tom nechtela ani slyset,ale zvykla jsem si. je to pro me to nejlepsi a snad to pomuze,mam pred sebou ted v unoru 3 IVF. neni to nic hrozneho a vubec to neboli. tak jestli ti muzu poradit domluv se se svou dietolozkou,mozna by ti pomohly i lazne ja byla v luhacovicich. hodne stesticka.

kacza.b
autor
18. led 2009

bigrendy jeste u doktorky rozhodlo to,ze to mam geneticky dano. ma to u nas cela rodina.

bigrendy
18. led 2009

kacza já měla cukr 5,4 a po prednisonu mě vylezl.a jen mě sledovali. byli jsme domluvený že pokud otěhotním tak okamžitě inzulín.ale dr v caru řekla,že měl být už před ivf. no škoda,že to neřekla dřív. mě to stálo balík peněz. už mě pojištovna nic nehradí.u nás nikdo cukrovku nemá.držím palce aby 3ivf vyšlo a měla si pokládek v bříšku. 😉

kacza.b
autor
18. led 2009

bigrendy to uz mas vsechny pokusy IVF vybrany? ja doufam,ze to ted vyjde a moc dekuji za podporu. a kdyby nedej Boze ne tak uvazuji o vajicku od darkyne. nekdy mi v CARU pripada,ze nic neresi jen konaji a pak uz je pozde neco soudit. je to hrozne kazda chceme mimi a udelame pro to cokoliv. ted me to zase ceka a strasne se bojim uz jsem prisla o tri mimca ☹ ale musim doufat.

bigrendy
18. led 2009

kacza to je mě moc líto. proč vajíčka od dárkyně? máš špatné?..budu na tebe moc myslet at to vyjde . přijít o tři miminka. ty sizasloužíš uspěch. to museli být nervi. strašně moc ti držím palce.

ne nemám vybraný ale ivf hradí jen do 39 let a já sem starší tak proto.

kacza.b
autor
18. led 2009

C a D takze nic moc,ale dvakrat se ujaly. akorat poprve to nejak nedopadlo no a to druhe bylo mimodelozni,ale podle hystolky byl plod v poradku. a jednou jsem dokonce otehotnela prirozene,ale mimodelozne.tak ted uz nemam vejcovody tak mi ted dr dava vetsi sanci. nemam sice ty embryjka nic moc,ale mam jich hodne tak je pry s ceho vybirat. bigrendy je to pekny bordel,ze uz ti nechcou prispet a prirozene uz to nejde? ale koukam,ze mas dve deti tak budes treba brzy babicka 😉

bigrendy
18. led 2009

já problém udajně nemám ale nemůžu otěhotnět. všechny výsledky máme v pořadku a přesto se 2x nepovedla iui aivf taky ne dr v caru mě řekla,že to nejni problém gynekologický,ale je to cukrovkou. tak nevím.babička by bylo super ale já chci dítě ze současným manželem on děti nemá.

kacza.b
autor
18. led 2009

to,ze to je tou cukrovkou to se mi moc nezda mas to uplne mimimalne zvysene. porad se s tou dia doktorkou. me jen rekla,ze v tehotenstvi budem muset a nejlepe jeste pred. tak jsem poslechla. no snad to k necemu bude. a to ze chces mit se soucasnym manzelem mimi chapu. ale treba se zadari nech to na prirode a porad se s tou doktorkou. 🙂