Jak se zbavit koček (a především kočičinců)?

letadlo13
23. kvě 2017

Vyřešili jste někdo problém s kálením sousedových a toulavých koček?
Mám zahrádku u malého "řadového" jihomoravského domku cca 5x5 metrů, tráva, květinový záhon a pískoviště pro děti. Pro mě je to v podstatě venkovní místnost, kde si děti můžou samy pohrát. Jsme stará zástavba, 10 domečků nalepených dokola na sobě, skoro bez zahrad a kolem občas kousek zeleně. Každé ráno na zahrádce najdu 2-3 h***a od koček souseda, nemá zahradu a okolí vypadá taky dosti po****ě. Má asi 4 kočky a bude jich za chvíli evidentně ještě víc. Kdyby to byl aspoň bobek, ale je to spíš smradlavá kaluž. Jsou to chudáci, kdo ví čím je krmí. Ale copak tam můžu k tomu pustit batolata. Písek kočky nezajímá a je krytý, ale tráva teda dopadla, ty louže ani nejde normálně uklidit. Soused mi řekl, že písek má a jestli chci, ať jim dám bedýnku, že mi ten písek dá. To je teda řešení. On má množírnu na kočky (nic moc nevypadají, očkováné a odčervené ani omylem) a já mu budu dělat veřejné WC. Nezahrabou a ten puch. Z mého oblíbeného zvířete je noční můra. Nejdou ani na okopaný záhon. Lezly a s***y nám i do dřeva do krbu, to jsme zakryli igelitem a tak jdou zase do zahrádky.
Nechci jim ublížit, ale už jsem na ně fakt vysazená. Zbavili jste se někdo kočičinců?
Nebydlíme tu nonstop a tak vlastní kočka ani pes nepřichází v úvahu.

penelope87
23. kvě 2017

@letadlo13 ahoj! Nejsem si jistá, jestli moc pomůžu, ale mám zkušenosti s kočkama: máme doma čtyři. Jsi si jistá, že jsou to jen ty sousedovy? Jde o stejná místa - když to uklidíš?

ange_de_la_morte
23. kvě 2017

Existují pachové feromony ve spreji - zeptej se na to ve zverimexu ... Nastříkáš kolem zahrady a kočky by to mělo odpuzovat ... lokálně to fungune perfektně, otázka jak plošně, každopádně to vidím jako jediné řešení ( pokud není se sousedem řeč - ale koček je všude milion, takže když ne jeho tak jiné)

pet359
24. kvě 2017

My jsme to tema sprejema zkouseli...ani nahodou nebo jsou sousedovic kocky nejake sakra otrle...vrchol vseho byl, kdyz jsme si privezli domu stromek za 1000,- a ty m*chy nam ho celej ochcaly....to uz jsem fakt myslela, ze je zabiju...pritom soused ma zahradu taky...vedle garaze mame ohromej kvetnik s kleci starou snad 20 let- teda meli jsme- letos letela, ptz.si z toho kocky udelaly wc....

terykk
24. kvě 2017

Já jsem chvíli používala sprej proti značkování a to pomohlo.. a ted jsem četla něco o kávové sedline, melo by je to odpuzovat. Ale jestli je to pravda to newim ...

mrazulkav
24. kvě 2017

Taky u nás lezly kočky z okolí. Někde jsem vyčetla, že je má odpuzovat rostlina routa vonná. Ale nefunguje to 100%, stejně jako cokoliv jiného. Tak jako nám něco smrdí a jinému to nevadí, nebo dokonce mu to voní... a naopak by je měla přitahovat šanta kočičí. Tu radili vysadit někam na odlehlý konec zahrady, kde nebudou tolik vadit.
Já nakonec nekoupila ani jednu. Pravidelně jsme je vyháněli, až k nám nelezou. Nebo teda minimálně...

hz
24. kvě 2017

Taky jsme meli problem se sousedovic kockou. chodila nasemu psovi na jidlo a naucila se i k nam do domu-jednou jsem ji pristihla v kuchyni, jak ji maslo. sousede na nase nalehani jen mavli rukou, tak jsme ji proste chytili a odvezli pryc. podotykam, ze ji slo o sousedy, kteri sem jezdi jen na chatu a o kocku se nestarali, takze ona se logicky musela starat sama o sebe. je to zle, ale je to tak..

vanea
24. kvě 2017

My měli na chatě problém s kunama, koupili jsme nějaký elektrický výdobytek, který pískal (člověk to neslyší)...kupodivu to zabralo i na kočky, od té doby nám k baráku nevlezla ani jedna. Bylo to na baterky, dali jsme jeden před přední vchod a druhý před zadní. Jaký to má dosah netuším, ale kolem baráku už se netoulaly. Ale jestli tím potřebujete pokrýt nějak plošně celou zahradu, tak netuším, jestli by to pomohlo no :/

luciehutt
24. kvě 2017

Pepř.. mletý pepř 😀 hodně pepře.. jak všechno očuchávaj, tak si párkrát čuchnou a pak už je tam neuvidíte. Takhle jsem ty naše můry odnaučila chodit tam kam neměli 🙂.

winter
24. kvě 2017

Souhlasím s výše uvedeným, měli jsme stejný problém a sypali jsme pepř a hodně pálivé čili. Bohužel je ho potřeba opravdu hodně, všude kudy jsou zvyklé chodit. A pokud v domečku nebydlíte stále, pořídila bych i to pískadlo na krtky, jak píše vanea. U nás zafungovalo docela dobře na chalupě proti krtkům a hrabošům. 😉

petagotz
24. kvě 2017

Taky jsem s tim mela problem. Nam kocky chodily na zachod do piskoviste. Nasypala jsem vsude okolo plotu hodne pepre a je klid.

hojda
24. kvě 2017

@pet359 Stromky zásadně nenechávat venku, to je pro kočky oblíbené...

pusolamy
24. kvě 2017

nám letos poprvé začly cizí kočky chodit chrápat na podsedáky na židle to že tam byly chlupy to bych ještě prezila ale když jsem prisla a dva podsedaky ze 4 byly pochcany to uz bylo moc i na me kdybych je tam chytla tak jsem v tu chvili byla schopna je umlátit lopatou svine. podsedaky jsem vyprala takze se ten molitan zkroutil tak jsem to musela vyparat srovnat a zase zasit a stejne uz to není ono. ted když si chci vypit kafe venku tak si musim pokazde prinest podsedak protože uz to tam nenecham. na stole je ubrus a na nem byvaj taky chlupy. párkrát když jsem ji tady ted videla tak jsem ji dala sprchu hadici a ted jsem je uz dlouho nevidela ale nemaj na cem chrapat tak asi chodej jinam. ale normalne jsem premyslela ze na ne nalicim mliko s jedem na krysy

pet359
24. kvě 2017

@hojda to uz vime taky 😂 jenze my ho nemeli kam dat...no tento rok jedine ho koupit tesne pred vanoci...

hojda
24. kvě 2017

@pet359 Nám vždy taťka hlásil, hlavně ho nenechtě venku, nebo ho kočky označkujou, že ty lesní stromky milujou🙂.

jitulina81
24. kvě 2017

Holky, háčkuju se. Sousedka je kočkomilka (ja mám teda taky kocoura, ale kastrovaného, očkovaného, domácího, ven nechodí), krmí kočky z celé ulice a ty si z naší zahrady dělaj wc. Pískoviště malé zakrýváme, ale máme v části zahrady stavební materiál, včetně písku a hlíny a ty mrchy chlupatý maj několikatunové wc. Nemám koule na to jim ublížit, ale na zahradě je nechci, máme už zničené vstupní dřevěné vrata, jak přes to skáčou, pravidělně urazí zvonek, a naše zahrada jim slouží i jako šuk místo. Vysvětlovat tříletému dítěti co tam ty kočičky dělaj je taky bájo.

jitulina81
24. kvě 2017

@vanea Prosím tě, nevíš značku toho udělátka proti kunám? Ja ty kočky fakt nedávám, sousedka z jedné strany jich krmí 6 a z druhé 4

kristiin
24. kvě 2017

Dobrý den, nečetla jsem komentáře, snad se proto neopakuji. Ale zkuste si v ZOO sehnat tygří/lví ho.no:-) není to vtip, budete v pořadníku. Lidi to berou proti kunám, určitě zabere i na čiči. A prosím netravte je, ony to NEDĚLAJÍ schválně, je to jejich přirozenost, nezaslouží si umírat v bolestech☹ ☹

japona
24. kvě 2017

@letadlo13 Prak..

pet359
24. kvě 2017

@japona je to blbe, ale znam cloveka, co pouziva vzduchovku...

pavla140
24. kvě 2017

Na plot zábrany ze strany chovatele koček v 90 stupních na vrchu plotu. To žádná kočka nepřeleze. Může to být třeba pás trnů proti holubům.

zuzaaaaa
24. kvě 2017

Ahoj, necetla jsem ostatni prispevky, ale tata snima taky bojuje a ted mu funguje logr z kafe v misticce. 🙂

letadlo13
autor
24. kvě 2017

@penelope87 vidím je často přímo z okna, když konají, než je stihnu odehnat, je vykonáno. A nemůžu celé dny a noci hlídkovat, že 🙂
Kávou mám posypané všechno, plaším je, a nic. @terykk jestli kafe funguje, tak jen velmi krátce a spreje pokud vím, do prvního deště.
Ta odpuzovačká mě zajímá. Měli jsme kdysi na krtka a nelíbila se mu, tak ji podryl krtincem až se vyvrátila. A pak se pomstil na celé zahradě 🙂
Prak mi nepomůže, mám síta v oknech a když klapnu dveřmi, nemá to dost děsivý efekt a vrací se další den.
Naše zahrada 5x5 metrů má být pro děti, ne kočkohajzl. Být ty kočky aspoň co k čemu, ale ony nevypadají nic moc a když jsem těhotná sbírala ten hnus... co dodat... rozhodně se nejedná o blahobytná stvoření s lesknou srstí krmená viska sem. Udělají to klidně i na dlažbu, máte pak čichat ten smrad.

letadlo13
autor
24. kvě 2017

Plotem máme velmi nízký a chatrný, jako všichni kolem, tady by vysoký plot nešel dát, bylo by to jako ve vězení a budeme dělat střechu, plot hold musí počkat. Navíc nechci zábrany, aby jednou děcka nevymyslely pitominy a neublížily si.
Napadlo mě natahat nahoře silony, prý se zamotají, jak to nevidí, a pak se bojí, funguje to na ptáky, aby neožrali ovoce. Ale syn tam leze a představa děcka se silonem kolem krku se mi nelíbí.

barchen
24. kvě 2017

@letadlo13
Jelikož Vám to chodí malé děti, tak bych žádné chemické dryjáky asi nepoužívala, to koření a chilli asi funguje ale zase když si ruce olíznou děti...Zkuste zverimex nebo podobný obchod a koupila bych sprej na odpuzování, jak je doporučováno i v jiných příspěvcích. Stříkala bych po obvodu zahrádky podle návodu, po dešti a tak. Používáme to u babičky na odpuzování bratrancova psa, který očúrává a okusuje co se dá, když dorazí na návštěvu a odpuzuje to skvěle.

letadlo13
autor
25. kvě 2017

Koupím pepř a opepříme jim život, pokud mi to olíznou děti, aspoň se konečně naučí nestrkat do pusy každý svinčík, co kde najdou 🙂 všeobecně výchovné 😀

letadlo13
autor
25. kvě 2017

Napíšu pak, jak jsem s tím dopadla, nemám doma pepř 🙂

letadlo13
autor
25. kvě 2017

@kristiin manžel lehnul smíchy, prý místo malého ho*na si dáme do zahrádky veliké, ať to stojí za to... 🙂

anakolut
25. kvě 2017

Jak na kočky nevím, ale taky bych potřebovala poradit. Jak na holubi. Holubi neustále lítají na balkon. Každý den tam neserou a úklid je stále dokola. Budeme jej zasklívat až po rekonstrukci (příští rok), ale co do té doby? Balkon je bez předchozího úklidu prakticky neobyvatelný.

aguaverde
25. kvě 2017

Zkusila bych https://www.kamody.cz/deramax-kitty-ultrazvukov...

Jinak na naši kočku aby nelezla na vánoční stromek doma fungoval citron....

kotito
25. kvě 2017

@anakolut zkusila jste na okna samolepky dravců?