Léčba Clostilbegytem IV. a // pro všechny. Přidej se.
Clostilky, začínáme v nové diskuzi, tak nám přeju, ať jsme všechny brzo těhulky x-)

•
10. lis 2015Ahoj, mám takové smíšené pocity, z toho, co jsem se dočetla v různých fórech. Některé holky tvrdí, že je nutné začínat na jedné tabletě denně, že je potřeba chodit na folikulometrii a píchat Pregnyl, aby to nebylo zbytečné brát. Mně dal doktor hned 2x denně a řekl mi, že se mám zhruba okolo dvanáctého až čtrnáctého dne snažit, brát to tři cykly a buď přijít těhotná, nebo až po tom, co to doberu. Bojím se, že si budu zaplavovat tělo něčím takovým zbytečně a protože lék nelze použít víc než 6x, promarním tak šanci. Od okamžiku, kdy jsem se rozhodla, že chci miminko už to budou skoro tři roky. Díky za názory.
0
@katgatoo mám to úplně stejně - taky od příštího cyklu Clostil 3-7 DC, dvakrát denně a tři cykly... upřímně jsem taky studovala kde co, ale je to různé, názor od názoru... Já to zkusím a budu doufat :o)
@katgatoo Už jsem to tady psala několikrát, ale opakování matka moudrosti 😃 Beru clostyl od ledna, první dva cykly 1-0-1, další cykly 2-0-2. Každý měsíc chodím na měření vajíček. Vajíčka mě začali růst až po dávce 2-0-2. Doktorka mě říkala,že pokud nezačnou růst, tak mě musí clostyl vysadit. Ale tím, že nastal díky němu léčebný efekt tak mě je může dávat dál. 6x se musí dát v případě, že i přes užívání nerostou vajíčka, tudíž nenastává efekt pro který je podáván a je tedy k ničemu. Proto ho musí lékař vysadit! Já měla teď měsíc pauzu bez clostylu, protože se nedostavila MS a byla mě vyvolaná agolutinem a to mě dr. řekla, že ho nemám brát, protože by byl uplně k ničemu. Clostyl je stokrát menší zlo než hormony které dají na vyvolání vajíček na CARu 😞
@katgatoo jo a taky když vidí na UTZ vajíčka tak píchne pregnyl. Je uplně k ničemu brát clost a nezjištovat na utz zda jsou vůbec vajíčka 😞
@janunulinka ako sa daju vidiet na UTZ vajicka? Asi myslis folikuly? Aj ked ti narastu folikuly, to este neznamena, ze su v nich vajicka
@datelinka31 ano myslím folikuly. Proto mě vždy dr. dává injekci pregnylu, pokud vidí že jsou na UTZ.
tak ono stejně pokud obsahují schopné vajíčka zjistíš jen při odběru na IVF 😞
@janunulinka no ved prave 😞 ja som mala 5 dominantnych folikul pri stimulacii, z ktorych 3 praskli, a aj tak nic.. ci tam boli vajicka je len vo hviezdach, skoda, ze sa to neda zistit..
@siafu Jak pojišťovna neproplatila? Vždyť je to klasické vyšetření vnitřním ultrazvukem, při kterém změří folikuly? Já na to chodím každý měsíc a dokonce mě bere doktorka i když neordinuje, tak jen doběhne, vezme mě na hlavní ultrazvuk v porodnici a změří a podle toho dá pregnyl. Takže když nad tím tak přemýšlím, tak to ani nevykazuje na pojišťovnu, protože potom zase utíká na svoje oddělení
@siafu mně už taky druhý cyklus dr. s clostyl. nechtěl dále léčit ( a ovulační folikul byl) a poslal mne do CARU, záleží taky na věku ....., buď je čl. hodně starý pro ně a nebo naopak hodně mladý, kdy to tak říkajíc nehrotí....a čekají i dlouhou dobu, než přikročí k další léčbě 🙂
@chanellka ja som vysadila v pondelok a prisla az v nedelu, tiez mi to bolo divne, ale doktorka povedala 7-10 dni po vysadeni, takze este musis pockat..
Holky, pre povzbudenie. Moj doktor mi po takmer rok a pol dlhom snažení predpísal Clostilbegyt 1-0-1 a Utrogestan 1-0-1 na tri mesiace. Hneď prvý mesiac ale nastal problém - ovulačné testy neboli nikdy úplne pozitívne, aj keď som testovala dvakrát denne. Takže som Utrogestan ani nenasadila s tým, že keď neprebehla ovu, nechcem si ju zablokovať Utrogestanom. No a cez víkend som skoro odpadla, pretože namiesto MS som si našla dve čiarky na teste 🙂. Takže za mňa je Clostil fakt zázrak!
@katgatoo a jak jinak zjistí zda se ti tvoří folikuly a jak jsou veliké?? Mě to zjistila dr. jen díky tomu ultrazvuku. Jinak to budeš brát uplně zbytečně a pak třeba zjistí, že se ti netvoří folikuly 😞
Já se dnes konečně spojila s doktorkou na tu folikumetrii na tento měsíc a teď mě píše, že se omlouvá, ale že tento týden bude pryč 😞 Prej buď to vynecháme tento měsíc a nebo mám zajít na UZ do nemocnice. Tak nevím, jít nejít? Když pujdu a bude to ok, tak mě stejně nikdo nepředepíše a nepichne Pregnyl 😞
Začni psát odpověď...

Odešli