Máte taky hyperaktivní dítě?

luzza
19. zář 2007

Ahoj všem. Máme devítiletého chlapečka a rozhodně se nechová jako ostatní děti. Je neunavný, pořád někde poletuje,neumí být nikdy potichu... I ve škole má problémy, špatně se soustředí, vykřikuje, leze po židli... Přesto všechno ho zbožnuju... Jeho intelekt je vysoce nad průměrem. Umí být ke svým blízkým velmi milý, rád se mazlí a je s ním OBROVSKÁ legrace. Není pro mě těžké ho milovat 🙂 jen se často trápím tím, jak ho těžce přijímá okolí... Máte někdo podobné starosti???

porsche
19. zář 2007

nemám,mám spíš opačný problém,a takové dítě bych brala

luzza
autor
19. zář 2007

Je hodně společenský... můžeš si ho občas vypůjčit... 😀

luzza
autor
19. zář 2007

Ale ve skutečnosti se na něho dívají lidé spíš kriticky.. 😒 A nebo spíš na mě... 😒 že mám tak divokýho a nevychovanýho kluka...

porsche
20. zář 2007

luzza:tak kdey mi hío půjčíš?půjdeme spolu do zoo

luzza
autor
20. zář 2007

Byl by nadšený 😀 Jen nevím jestli ty taky 😅

wrtulka
20. zář 2007

luzza: Čauky, já ještě děti nemám.. Ale byla jsem přesně takové dítě (možné ještě horší) jak popisuješ u svého synátora. Jinak bych neřešila reakce okolí, vždy se najde někdo kdo tě zkritizuje.. Ale pokud o to mají zájem, vysvětlila bych že je hyperaktivní a co to je.. Pak taky učitelky, ty by v tomhle oboru měly být vyškolené.. Takže pokud nějaká dělá problém, tak bych se s ní skusila domluvit..Víš že je hodný a nemyslí to zle.. jen má v sobě víc energiie.. Když jsem byla malá já, tak byli učitelé jiní a nebrali to (odrazilo se to na mém hodnocení), ale dneska je to už snad jinak..
A ještě něco pro povzbuzení, vyrostl ze mě nromální člověk v pohodě, mám dobrý zaměstnání a dokonce jsem i vystudovala VOŠ.W.

luzza
autor
20. zář 2007

wrtulka 🙂 udělala si mi velikou radost 🙂 ale v té škole sme to měli opravdu těžké. S učitelkou nebyla řeč. Myslela si,že je nevychovaný a my jako rodiče,že to nezvládáme. Nebyl den,kdy by nepřinesl poznámku. Pak už i za hlouposti. Třeba:dnes si nevyndal při svačení ubrousek a všude nadrobil. Bylo to uplně směšný. Měla na něho alergii. A on jí při tom měl tak rád!!Taky řekla,že nemá velkou šanci na dosažení nějakého vzdělání. 😢 Při tom jeho přístupu. Naštěstí už má jinou učitelku. Je tolerantnější a má víc zkušeností.Každopádně Ti 🙂 děkuju za pozitivní motivaci

wrtulka
21. zář 2007

čauky,
kdybych měla takové dítě (při zkušenostech jaký mám) tak bych zkusila změnit školu, nebo jen třídu. Víš taky se mi stalo, že na mě učitelky byly zasedlý..Prostě si myslely že to dělám schválně, ale to si nedovedeš představit jaký to je mít v sobě takovou enerii a muset seděta dávat pozor..
To pro to dítě je hrozně těžký..
Myslím, že pokud ve škole je učitelka taková že dává poznámky tak je taky ještě důležitý jak se k nim postavíš ty.. Víš taková ta důvěra typu: A jak to tedy bylo a jak jsi to myslel.. Pokud dobře.. tak pohoda, řekneš mu že to nevadí..🙂 Víš bude vědět že má v tobě oporu...Samozřejmně pokud něco provede úmyslně je to něco jinýho..Ale to je asi jasný..
Jinak ještě jednu věc, nevím kolik toho víš o hyperaktivitě, ale tihle lidé mají rádi když v práci, škole prostě všude vidí brzo výsledek ze své činnosti..Takže je dobrý mu všechno dělit na menší části - dílčí cíle..Tím se neunaví a zvládne toho víc..Jinak úplně z toho nikdy nevyroste.. takže by to chtělo popřemýšlet i nad podobným zaměstnáním..
Třeba já .. mám zaměstnání, které se mi skládá z mnoha malých dílčích úkolů, vždy když jeden udělám tak si ho odškrtnu (není to tak že bych dělala někde na pase! jsem něco mezi účetní a programátorem..)A fakt mi to maximálně vyhovuje..

lili66
24. črc 2008

Mám čtyřletého syna,ktery neustále vymyšlí blbiny a jsem za to moc ráda i když bych někdy chtěla ať si sedne na tu jeho neposednou dupku.Lili

marselina
24. črc 2008

luzza:náš syn bude mít za měsíc 3roky,je hyperaktivní,neunavný,také vymýšlí blbosti,všechno zničí,umí se hezky vztekat když něco chce a to hned,neposlechne a to na něj můžeš jít jak po dobrém tak i po zlém ale vše je marné,navštívili jsem už i psychologa a ted nás čeká další návštěva tak jsem zvědavá jaký přístup nám k němu poradí.
rádi jezdíme navýlety,ale syn nám to svou divokostí a neposlušností dokáže pěkně znepříjemnit a to jezdíme hlavně kvůli němu.

markeeta
27. črc 2008

luzza: mohla bych ti doporucit udelat to same, co marselina, navstivte s nim psychologa a on/ona vam poradi, jak ho spravne stimulovat. Me prekvapuje, ze je mazlivy, co vim ze zkusenosti, tak hyperaktivni deti prave nemaji moc radi, kdyz je jich nekdo dotyka a nejsou moc mazlive

meleri
30. črc 2008

sestrenice manzela je hyperaktivni..mame ji moc radi casto ji berem sebou, na vylety ale je to s ni tezke...ma problemy ve skole a hlavne s mluvenim..u ni je ten intelekt spis nizsi, aspon mi to tak prijde...casto s manzelem rozebirame, jestli ji jeji rodice nezanedbali..nikdy s ni nectou nebo tak, spis jen porad internet a takove ty digitalni hry. je ji teprve 8...ona taky chodi k psychologovi uz leta, ale jestli to k necemu je, to nevim, zas nejsem jeji matka.
nadruhou stranu ji chytla turistika a je schopna ujit fakt moc a ani se neunavit..bohuzel kvuli tehotenstvi jsem se turistiky musela vzdat a jeji rodice s ni nikam nepujdou, jednoduse furt sedi doma na zadku.. ☹

marselina
30. črc 2008

meleri:já myslím že ani rodiče nic nezanedbali,když to beru podle mého syna,tak je to skoro to samé,prohlížet knížky nechce,číst z nich tak maxim.1minutu pak uteče páč ho to nebaví a pustí si pohádky na DVD,není ani mazlivý,jak já bych si přála kdyby přišel dal mi hlavu třeba na klín a chtěl hladit,nebo pochovat.vymýšlíme pro něj různé výlety,ale jak už jsem psala,dokáže je znechutit během dojezdu na místo kdy ho někde neustále honíš atd.

lili66
3. srp 2008

Přesně tak lidi se pak na Vás divají,že si neumíte ani vychovat dítě,jak neustále se něco děje kolem něj.Dneska mi třeba řekl,můj 4 letý syn,když jsem mu řekla,že zlobí tak mi odpověděl,,Jaky jsem se narodil takový jsem,A co mám na to říct

vojtisek2007
4. srp 2008

Ahoj lidičky,
taky mám hyperaktivního syna (9let) - ale jsem moc ráda - vím, že on se v životě neztratí - je divoký, nevydrží chvíli sedět na místě, je upovídaný, učí se velmi dobře (od první třídy má samé jedničky) - ale to chování, o přestávce nevydrží sedět poslušně na židli, běhá po chodbě, ztrácí neustále přezůvky a tělocvik...a tak podobně - s paní účitelkou bojujeme už od druhé třídy - obden píše poznánky typu - "běhá bez bačkůrek po chodbě", nebo "nemá čas si o přestávce dojít na záchod a chce abych ho pouštěla při hodině" - dokonce nám dala doporučení do pedagogicky-psycholgické poradny - kde řekli, že je naprosto v pořádku a v normě a že když si paní učitelka neumí žáky zaujmout a přitáhnout, tak by neměla učit - tak jsem jí ten posudek omlátila o hlavu, ale nic naplat, poznámky psala dál, dokonce mu navrhla a dostal dvojku z chování, doma to chudák obrečel (je hodně citlivý, pořád ještě se chodí mazlit a neusne,když od každýho nedostane pusu na dobrou noc) , pak se spíš zatvrdil, učitelku nesnáší a s ní celou školu - mám takový pocit, že hned zpočátku jsme měli školu změnit a bylo po problému - jenže - já jsem na mateřský (1,5roku syn a te´d 1 měs dcera) a vozit ho do jiný školy cca 15km vzdálený si prostě neumím představit - autobusem nebo vlakem bych ho nepustila, na to se mi zdá ještě malý, tak bojujeme tady, spoustu jsme se mu toho snažili vysvětlit - proč je paní učitelka taková a tak podobně...teď už to bere s nadhledem a řeknu vám - hlavně tobě LUZZA a vám všem který tohle trápí - prď na to, co si myslí druhý - ty víš jakej je..... 🙂 😀 😀 😀

lukin
4. srp 2008

marselina: Moc tomu nerozumím, tak se popřípadě na mě nezlob, ale když jsi psala, že od knížky hned uteče apod., tak nejde ho přinutit tam sedět? Prostě mu to rozkázat?

marselina
4. srp 2008

luin:když budu nutit ještě ne tří leté dítě aby mi vydrželo u knížky co si tím pomůžu??maxim.to že už mi knížku do ruky nevezme vůbec.je prostě takový,tento týden by nám měli zavolat z poradny,tak uvidíme na kdy nás objedná paní dok¨torka a co nám případě řekne.

lukin
5. srp 2008

marselina: Možná to tak je, ale psala jsem to proto, že kámoška má dvouletou holčičku, a i když je neposedná, tak když ji "rozkáže", popřípadě dá na zadek, tak pak sedí 🙂 Jinak jsem zvědavá, co vám poradí z poradny 🙂 Celkem mě takové věci zajímají. Jednou jsem v telce viděla dokument české rodiny, která má hyperaktivní dítě, ale to bylo fakt hyperaktivní. Dělal třeba 100 dřepů a vůbec se neunavil atd.

marselina
5. srp 2008

lukin:jsem taky zvědavá,dnes nám volala paní doktorka a máme k ní jít 4září.můžeme doma přikazovat,rozkazovat,dát i na zadek jako že to někdy u nás bez toho prostě nejde,ale on si z toho nic nedělá,chceme od ní právě poradit jestli neděláme třeba něco špatně nebo jaký přístup k němu zvolit.když mu dám na zadek,pak mě to vždycky hrozně mrzí.

lukin
5. srp 2008

marselina: Teda, čekat ještě měsíc, no pěkné od té poradny ☹ Ale určitě poradí. A doktor přímo řekl, že je Jakub hyperaktivní? Nemusí tě to mrzet, že občas dostane na zadek. Občas to je potřeba a je to mnohem přínosnější než hodinové domluvy. Naše děti je potřeba vychovávat, a myslím, že se i tím plácnutím vychovává, takže buď v klidu 😉

meleri
5. srp 2008

Marselino,

vpřípadě manželovy sestřenice je to opravdu problém rodičů...nikam s ní nejezdí, matka je nezaměstnaná, otec řídí dálkové autobusy, tak je pořád pryčí..ale její máti ji nikdy nikam nevezme, když holku vezmem s sebou do města nebo na bazén tak kouká po trolejbusech, po lidech, jakoby je nikdy neviděla..oni žijou na totální samotě, a když se jí zeptám, co děláš celé dny: tak mi odpoví nic..hraju si s počítačem..a když se zeptám a co mamka? mamka spí. 😖 tak asi tak...
ona je právě vděčná za cokoliv, hlavně když může vypadnout z domu, ale nedokáže se na nic soustředit, trvá jí, než se zklidní, ale pak celkem seká dobrotu..podle mě možná ani hyperaktivní není, ale jen zanedbaná..ale její matka se tím brání.. ☹ dost mě to štvalo, protože mám holčinu fakt moc ráda, protože je to dobrá duše, ale mám strach, co s ní bude v pubertě? když už ted ji tak opomíjejí... 😒 nejvíc mě na ní šokuje, že když mluví tak dělá chyby jakoby to ani nebyl její rodný jazyk..o čtení a psaní ani nemluvím..

marselina
6. srp 2008

meleri:tak to je smutné,my se teda snažíme kubíkovi věnovat jak to jde,manža 4dny dělá a 4dny má volno,tak ho bereme hodně na dvůr kde manža pořád něco dělá a on mu chce pomáhat betonovat,ted mu dělá celou sestavu na skluzavku a houpačku tak mu pomáhá,doma když děláme koláč,bereme ho hodně na výlety i když jsme potom KO a on je stále v pohodě.co mě mrzí je že fakt není mazlivý,někdy tě pohladí,dává pusu na bříško kde mu říkám že spinká naše miminko a z toho je agresivní a vsteklej,chyba bude asi i v nás,jen vědět kde a jaká.
je hezké že aspon vy máte o malou zájem a někam jí vezmete,určotě je za to štastná a prospívá jí to ale pravda je nemůžete s ní být pořád a brát jí ven jen vy.
maminka musí být přespaná když spí i ve dne a dcerušky si nevšímá,takové maminky by snad ani děti mít neměli pokud jsou jim pomalu až na obtíž.

meleri
7. srp 2008

Marselino;

urcite neni chyba ve vas, mozna je to proste rostak a mozna ze z toho vyroste. Je to fakt tezke...navic ja tomu sama nerozumim, ale snazim se o tom neco dozvedet od druhych. Moc ti preju; at se to casem spravi. Jo tedkom si vzpominam, ze moje sestrenice ma dva syny. Jeden je uplne normalni, a ten druhy mladsi je prave taky nejaky problemovy...vali se po zemi, nevydrzi sedet, atd...proste si s nim uzije..nemyslim si taky ze je chyba v ni...

Co se tyce te manzelovy sestrenice, tak u te si fakt troufam rict, ze za to asi z casti muze matka, kdyz na ni prdi...kdyz jeji matku nebavi ani sport, ani priroda, ani kultura, co pak chces, takova pak asi svemu diteti nic nepreda, neukaze...ja mela tu vyhodu ze nasi rodice se nam vzdycky venovali, a z toho mala co jsme meli vzdycky prece jen vymysleli super vylety, atd...

marselina
8. srp 2008

meleri:já si pořád říkám do roku a čtvrt to bylo zalté miminko jen spalo a papalo,nikdy neproplakalo žádnou noc ani den,chodil kolem 17h spinkat a spal až do 8h ráno,po roce a čtvrt se to obrátilo a začal zlobit a být jaký je,tak se utěšuju že třeba puberta s ním bude zlatá a ani nás nepostihne,tak se najivně utěšuju.
uvidíme,do 4září je pár dnů,tak se těším co nám poradí

schelinta
31. říj 2008

zatím mám mimíška v bříšku, ale doktoři mi už oznámili, že budu mít hyperaktivní dítě, už teď mě kope třeba 4-5 hodin v kuse, je to šílené, nevím co si počnu až bude venku, prý je to dědičné
jedinné co na to prý platí je se mu neustále věnovat, nenechat se takové dítě nudit

petik77
1. lis 2008

Ahoj,tak druhy syn je taky dost živé dítě.U prvního to byl klidek kde sem ho dala tam jsem ho našla ,ale u druhého to byl mazec tak od 6 měsícu začal dělat všechno dřiv byl to fakt děs ho uhlídat v desíti měsících nam, začal chodit ted mu byly tři a vubec neposedí pořad jen líta .Hračky ho vubec nebaví co se vydží dívat tak na chvíli na dvd a to ještě ne na pohadky ale děcké filmy např.(jak dostat tatínka do polepšovny) vubec nechapu že ho to baví .Skoušela jsem pohadky jako je krteček a to nic to je pro něj nuda .A aby si prohlížel nějakou knížku tak to jen na chvílivšechno jen chvilku a vymyšlí jen co by vyved 😅

marselina : co ti teda ta lékařka doporučila nam na třílete prohlídce řekla .že je prostě živější

a ještě jsem se chtěla zeptat jestli to s tím nesouvisí jaky jste měli porod? Já měla císařsky řez u obou ,ale toho mladšího musely křísit a rozdychavat byl přispany z narkozy ode mě a u prvního to bylo v pohodě tak proto se ptám jestli to nemá nějaký vliv

schelinta : tak se těš druhej syn mě teda víc kopal než ten první ale 5 hodin to fakt ne nanejvíš ty dvě hodky za to u toho staršího ,abych měla nějaké pohyby tak jsem si musela špatně lehnout aby mě kop moc často to nebylo někdy jsem měla pořadny strach jestli je v pořadku no byl to ospalec i po narození pořad spinkal a zatím mu to zustalo 🙂

petule.h
21. lis 2008

Ahoj, taky se připojuji k tématu, můj starší syn Tomík je odmala celkem neposedný a aktivní dítko...odmala taky neposedí, do 2 let měl ještě o něco zájem, hlavně knížky o zvířatech, četli jsme,četli jsme, sledovali pohádky, nyní už nevydrží u ničeho, přes den už nespí dlouho před 2 rokem, od rána do večera neposedí a nic ho dlouho nebaví...s těmi filmy máme zase od 2 let jak se krotí krokodýl, teď princeznu ze mlejna...takže ho krmím za letu-neposedí, pohádky střídá, nic ho nebaví dlouho, to samé kreslení, auta-vůbe, knížky...neustále se mi vrtí a odepíná ze sedačky...je porozen císařem v celkové narkóze, protože hrozilo přidušení,a le myslím, že je v pohodě, jen je prostě živí a potřebuje unavit...naštěstí večer usíná do 20h...v těhu mě taky kopal, škytal...je to beránek, takže navíc tvrdohlavej...te´d máme 4m miminko je to lev, tak jsem zvědavá co vypukne 😀

petule.h
21. lis 2008

jinak hyperaktivní není, hyperaktivita je nemoc, on je prostě jen hodně živé dítko, které umí být někdy.....hodné a tulivé 😀

petik77
21. lis 2008

petule: tak to jsme asi na tom stejně a ted ke všemu ve třech letech začalo období vzdoru a to pořadneho někdy si opravdu nevím rady ten starší to byl opravdu hodné dítko kde jsem ho dala tam jsem ho našla 😀 i ted skoro v deseti nema ve škole problemy s chovaním ani jedna poznamka ,ale za to doma je drzy odmlouva ale to bude už ta začinající puberta tak doufam že to nějak zvladnem

petule.h
22. lis 2008

petik77: období vzdoru máme s tím vším dohromady 🙂 , je to beraní palice, co to prostě dělá dokola, umlátit a uřvat nelze...